İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Weblebi.com iflas etti.

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Türkiyenin 2 ci en büyük alışveriş sitesi iflas etmiş...
Sitelerinin anasayfasına resmi açaıklama olarak aşağıdaki yazıyı yazmışlardır...

Sayın Müşterilerimiz,

2003 yılından beri faaliyet göstermekte olan Weblebi.com, maalesef son dönemdeki bazı olumsuz olayların neticesinde ticari hayatını 05.08.2008 tarihinde sonlandırmak zorunda kalmıştır. Maalesef Türkiye’nin ve dünya piyasalarının içinde bulunduğu ekonomik zorluklar ve özellikle son dönemde internet alışveriş sektöründe bazı önemli firmaların zora girerek faaliyetlerine son vermeleri, ürün tedarikçilerinin ve bankaların sektöre olumsuz bakmalarına sebep olmuş ve tüm bunlar zincirleme olarak firmamızı faaliyetlerini sürdüremez duruma getirmiştir.

Sadece 2008 başından bugüne kadar 30.000’den fazla siparişi başarıyla sorunsuz olarak müşterilerine teslim etmiş olan Weblebi.com, yakın dönemde sınırlı sayıda siparişi teminci firmalarla yaşanan sıkıntılardan dolayı müşterilerine teslim edememiştir.

Her zaman müşteri memnuniyetini en yüksek seviyede tutmayı ilke edinmiş olan firmamız, bu durumdan alışveriş yapmış siz müşterilerimizin herhangi bir zarar görmemeleri açısından sizi haklarınız konusunda bilgilendirmek istemektedir.

Aşağıdaki adımları uygulamanız durumunda, verdiğiniz siparişle ilgili bir mağduriyetiniz olmayacaktır:

1. Öncelikle, vermiş olduğunuz siparişin kargoya verilip verilmediğini Weblebi.com sipariş takibi sayfasından kontrol ediniz. http://www.weblebi.com/Siparislerim.aspx
2. Şayet verdiğiniz siparişiniz Weblebi.com tarafından henüz kargo şirketine teslim edilmemişse, tüketici olarak öncelikle yapmanız gereken sitemizden yapmış olduğunuz alışverişte kullandığınız kredi kartının bağlı olduğu bankaya bir itiraz dilekçesi yazarak ilgili tutarın kredi kartınıza iade edilmesini talep etmektir.
3. Mastercard/Visa kuralları gereğince eğer siparişinizin kargo fişi ibraz edilemiyorsa, bankanız kredi kartınıza bu meblağı iade edip, firmamız hesabından ilgili tutarı tahsil etmekle yükümlüdür. Bu açıdan her durumda siz tüketici olarak mağdur olmadan sipariş tutarınızın tamamını iade olarak alabileceksiniz.
4. Daha önce satın almış olduğunuz ve size teslim edilmiş tüm ürünler üretici ya da ithalatçı firma garantisi altındadır. Yasal garanti süresi içersinde herhangi bire sorun yaşamanız durumunda, üretici ya da ithalatçı firma ürününüzdeki kusuru telafi etmekle yükümlüdür.

Tarafınıza yaşattığımız bu olumsuz durum için çok özür diler, bu konuda her türlü sorunuz için bundan sonra [email protected] adresine mail atabileceğinizi belirtmek isteriz

Saygılarımızla.

Kaynak Weblebi.com

X

Xman

Misafir
wayy bee daha 3 ay önce hafıza kartımı şak diye göndermişlerdi 1 günde, fiyat politikalarıda gayet iyiydi, yazık olmuş üzüldüm gerçekten :(

DincerAydogdu

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
29
Eğer saptırılmaksızın yazılmış bir tebliğ ise bu durum türk interneti açısından pek iç açıcı değil. Özellikle bankaların sektöre olumsuz bakmaları oldukça can sıkıcı hepimiz için.

senolcan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türkiyede e-ticaret gelişiyor(du).

Böyle büyük ve tanınmış bir alışveriş sitesinin kapanması düşündürücü...

xxxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
dana geçen ay gazeteler de çok deli reklam yapıyordu.kötü olmuş.

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
weblebi.com da (e-ticaret için 10 gün uzun süre) uzun zamandır problemler vardı, şaşırmadım.

sivrisinek

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
alsan şu sirketi satsan bir sürü alacak kişi çıkar olmadı ortak al işin için bir sürü çıkar. Resmen batırmışlar..

menes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bazı bankaların kredi kartlarına peşin fiyatındanda ucuz ve taksitle satarak o bankaların kart hacimlerini ve yurtdışı fonlarını geliştirmeye çalışan tam bir kapital sistem..
hiç masum gelmiyordu ve bombalarını patlattılar yapacakların yaptılar paylarını alıp çekildiler.
diye bir senaryo geçiyor aklımdan...

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar benim bu durumda ne yapmam gerek.
kart annenimdi ve gidip bankaya dilekçe vericek durumda değil
bu dilekceyi bankaya fax çeksek olurmu acaba daha önce böyle bişey yaşıyan varmı?

X

Xman

Misafir
bu dilekceyi bankaya fax çeksek olurmu acaba daha önce böyle bişey yaşıyan varmı?

Taip linkinden sorgula kargolanmış olabilir, takip linki koymuşlar sayfaya.

ByRON

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2

Aşağıdaki adımları uygulamanız durumunda, verdiğiniz siparişle ilgili bir mağduriyetiniz olmayacaktır:

1. Öncelikle, vermiş olduğunuz siparişin kargoya verilip verilmediğini Weblebi.com sipariş takibi sayfasından kontrol ediniz. http://www.weblebi.com/Siparislerim.aspx
2. Şayet verdiğiniz siparişiniz Weblebi.com tarafından henüz kargo şirketine teslim edilmemişse, tüketici olarak öncelikle yapmanız gereken sitemizden yapmış olduğunuz alışverişte kullandığınız kredi kartının bağlı olduğu bankaya bir itiraz dilekçesi yazarak ilgili tutarın kredi kartınıza iade edilmesini talep etmektir.
3. Mastercard/Visa kuralları gereğince eğer siparişinizin kargo fişi ibraz edilemiyorsa, bankanız kredi kartınıza bu meblağı iade edip, firmamız hesabından ilgili tutarı tahsil etmekle yükümlüdür. Bu açıdan her durumda siz tüketici olarak mağdur olmadan sipariş tutarınızın tamamını iade olarak alabileceksiniz.
4. Daha önce satın almış olduğunuz ve size teslim edilmiş tüm ürünler üretici ya da ithalatçı firma garantisi altındadır. Yasal garanti süresi içersinde herhangi bire sorun yaşamanız durumunda, üretici ya da ithalatçı firma ürününüzdeki kusuru telafi etmekle yükümlüdür.

Açıklamalarında yazmıslar

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ayın 27 sinde sipariş vermiştim ve kargolanmamış.dediklerine görede kapanmaya kadar kargoya verildiyse sorun yok ama verilmediyse bankaya itiraz edin bende banka konusunda yardım istiyorum

X

Xman

Misafir
ayın 27 sinde sipariş vermiştim ve kargolanmamış.dediklerine görede kapanmaya kadar kargoya verildiyse sorun yok ama verilmediyse bankaya itiraz edin bende banka konusunda yardım istiyorum

Annen şubeye bir dilekçe vercek o kadar, harcamaya itiraz etcek bankada onlardan alıp sizin hesaba geçecek sıkıntı olacağını sanmıyorum. Faxla olmaz ama çağrı merkezini arayarak halledebilir.

umuture

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çağrı merkezini aradım ve yaklasık 4 kez Barş Manço'nun Sarı Çizmeli Mehmet Aga şarkısını dinledim ama en sonunda bağlandım sordum tel üzerinden de yapılıyormuş rahatladım :)

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
gerçekten weblebiye yazık oldu ya işin içinde ne var bilinmez ama büyük firmalar yavaş gidiyor ne olacak bilmiyorum. önce nixcon sonra weblebi. ki weblebinin şişlide mağazası bile vardı kötü oldu. bari portalı bana verselerdi :D :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.