Merhaba Arkadaşlar,
Bu makaleyi forumda gördüğüm bir başlık ve içeriğinde paylaşım yapan arkadaşları gördükten sonra yazmaya karar verdim.
Öncelikle php mi asp mi sorusuna yanıt vermek istiyorum.
Eğer bu işlere girecekseniz öncelikle html yapısını bilmeniz gerekiyor. Bu yapıyı kullanıp, öğrenirken zaten php mi asp mi sorusuna da cevap bulacaksınız çünkü bazı şeyleri biliyor olacaksınız ve kararınızı rahatca vereceksiniz. PHP veya ASP hiç fark etmez benim için her şeyin temelidir HTML.
Bir diğer konu HTML ezberle geç denilebilecek bir yapıya sahip değildir. Eğer öyle olsaydı hala daha HTML yapısı geliştirilmezdi. Gerçi hoş daha çok css yapısı gelişiyor ama olsun HTML de bi yerde gelişiyor sayılır bana göre.
Şimdi arkadaşlar sizlere bir gruplamadan örnek vermek istiyorum
:şekil:
Ve olay sadece bu değildir. Konu içinde
Colspan
Rowspan
Tarzı kullanımlarını illaki olacak bunları da bilmeni gerekiyor.
Bir başka örnek vermek istiyorum.
Bu bir girdi alanıdır evet kullanımı bu şekilde de olabilir
Eğer üstteki gibi kullanırsanız standartlara uymuş ve kaliteli bir sayfa yazmış olursunuz.
Birşeyi yapıp çalıştırmak her zaman doğru yaptığınız anlamına gelmez
Her şeyi eğer kurallara uygun yaparsanız bir anlam ve bütünlük kazanılır.
Hiçbir kodlama HTMLsiz bir işe yaramaz.
Kendinizi bu konuda nasıl eğitirseniz öyle devam eder.
Benden bu işe yeni atılacaklara tavsiye.
Önce HTML yalanıp yutulacak.
Sonra CSS öğrenilecek.
Ve sonra çalışmaları class yapısı ile yapmayı öğrenin.
Benim tavsiyem class yapısını table sistemi yerine div sisteminde kullanmanızdır. Tabi yinede size kalmış bir şey ama yakın gelecek table yapısını bitirecek ve div yapısına geçicek.
Eğer bunları düzgün bir şekilde kavrayıp öğrenirseniz hangi dili seçerseniz seçin her zaman başarılı olacaksınızdır.
Vakit ayırıp makalemi okuduğunuz için teşekkür ederim
Bu makaleyi forumda gördüğüm bir başlık ve içeriğinde paylaşım yapan arkadaşları gördükten sonra yazmaya karar verdim.
Öncelikle php mi asp mi sorusuna yanıt vermek istiyorum.
Eğer bu işlere girecekseniz öncelikle html yapısını bilmeniz gerekiyor. Bu yapıyı kullanıp, öğrenirken zaten php mi asp mi sorusuna da cevap bulacaksınız çünkü bazı şeyleri biliyor olacaksınız ve kararınızı rahatca vereceksiniz. PHP veya ASP hiç fark etmez benim için her şeyin temelidir HTML.
Bir diğer konu HTML ezberle geç denilebilecek bir yapıya sahip değildir. Eğer öyle olsaydı hala daha HTML yapısı geliştirilmezdi. Gerçi hoş daha çok css yapısı gelişiyor ama olsun HTML de bi yerde gelişiyor sayılır bana göre.
Şimdi arkadaşlar sizlere bir gruplamadan örnek vermek istiyorum
Kod:
<table style=width:200px; height:100px> tablo açmak için kullanırız evet güzel bunu çoğunuz biliyordur ama
<tr> burada bunun satır açmak
<td > bununda sutün açmak olduğunu çoğu yeni öğrenecek kişi bilmez mesela
</td>
</tr>
</table>
Ve olay sadece bu değildir. Konu içinde
Colspan
Rowspan
Tarzı kullanımlarını illaki olacak bunları da bilmeni gerekiyor.
Bir başka örnek vermek istiyorum.
Kod:
<input type=text name=isim>
Kod:
<input type=text name=isim />
Birşeyi yapıp çalıştırmak her zaman doğru yaptığınız anlamına gelmez
Her şeyi eğer kurallara uygun yaparsanız bir anlam ve bütünlük kazanılır.
Hiçbir kodlama HTMLsiz bir işe yaramaz.
Kendinizi bu konuda nasıl eğitirseniz öyle devam eder.
Benden bu işe yeni atılacaklara tavsiye.
Önce HTML yalanıp yutulacak.
Sonra CSS öğrenilecek.
Ve sonra çalışmaları class yapısı ile yapmayı öğrenin.
Benim tavsiyem class yapısını table sistemi yerine div sisteminde kullanmanızdır. Tabi yinede size kalmış bir şey ama yakın gelecek table yapısını bitirecek ve div yapısına geçicek.
Eğer bunları düzgün bir şekilde kavrayıp öğrenirseniz hangi dili seçerseniz seçin her zaman başarılı olacaksınızdır.
Vakit ayırıp makalemi okuduğunuz için teşekkür ederim