İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Webmasterlar Dikkat

A

ayiptir

Misafir
Merhaba.

2 sene once Turkiye'nin en guvenilir firmalarindan biri olan turkticaret.net araciligi ile showtv.org adli bir alan adi kiraladim. gectigimiz sene suresi dolmasina yakin kredi kartim ile suresini uzatmak icin giris yaptim fakat basarili olamadim. banka havalesi ile gonderecegimi ilettim ilgili firmaya ve bana 5 is gunu sure tanidilar. Bu 5 is gunu dolmadan ailemden birinin kredi karti ile odeme yapacagimi bildirerek kredi karti bilgilerini turkticaret.net e gonderdim. normal bir alan adinin 1 senelik kira bedeli olan 7$ lik ucreti cekmelerini rica ettim. ve bana 2 gun sonra bir mail geldi. alan adinin 1 yillik kirasi olan 7$ yerine benden 20 kati bir olan fahis bir ucret talep ettiler. bu durumda gerekli itirazi yaptim fakat basarili olamadim. Halen bu firma da 7 adet alan adim daha bulunuyor. ilgili alan adi whois bilgilerinde de halen benim bilgilerim ismim soyismim adresim ve telefonum bulunuyor. bugun aksam 18:00 de kaydi dusecek olan alan adimi yeniden kiralamak icin basvurdugumda ise bu kadar GUVENİLİR bir firmadan beklenmeyecek bir hareket ile karsilastim. Alan adinin suresi 1 sene daha uzatilmis ve halen kontrol panelimde gorunmuyor. Ama bana 1 cevap bile verilmedi. Boyle ciddi calistiklarini idda eden ve kendini kanitlamis bir firmadan bunu yasamak hayal kirikligi yaratti. Ahlaka ilgili tum dostlardan yardim istiyorum. hakli hakkini alsin. ilgisiz kalmayin. goruslerinizi bildirin. http://www.helperiz.biz/turkticaret/

Can

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tabii, ayiptir arkadasim hemen goruslerimizi bildirelim.
oncellikle gecmis olsun yasadiklarindan oturu...

turkticaret turkiye'nin en guvensiz, dolandırıcı, IGRENC hizmet veren en buyuk balon firmasidir. Herseyiyle yalandir, bedava verseler bile ".com,.net,.org....vb" uzantili alan adlari turkticaret.net ten alinmamalidir....

Yukarıdaki igrencliklerin 4 kati hosting icin de gecerlidir. geceleri bilgisayarlarini kapatip eve giderler ve siten saat 00:00- 08:00 arasi yalan olur.. mysql baglantisi 1 gun icinde 30-40 kere gider gelir, kopar, takilir....
serverlari inanilmaz yavastir, sayfa acilmasi suresi felaketin ustundedir.

AMAN DERIM, AMAN kimse turkticaret.net ten hicbirsey almasin, bedava verseler bile UZAK durun. 7 senelik webmasterlik deneyimim ve gecmisime dayanarak bunu soyluyorum uzak durun....

H

hitmp3tr_com

Misafir
iyide arkadaşım faturan yokmu süresi dolmadan savcılığa başvursaydın keşke. bence hala başvurabilirsin. bu resmen dolandırıcılık.

silenceofdarkness

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
walla bir domain aldim burdan ama buy 80 bin domaini kim aldi bu firmadan oyle bas bas bagiriyorlar biz en iyiyiz sektorun lideriyiz diyorlar

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Benim 8-10 tane domainim var ve hiçbirinden şu ana dek sorun yaşamadım. Domainlerin değerleride çok yüksek. Tek kötü olay *.tr uzantılar icin benden NS yönlendirme parası istemeleridir. Hostinginin kötü olduğunuda duymuştum. Sana geçmiş olsun diyebilirim ama eğer elinde fatura felan varsa mahkemeye başvur derim. Belki kazanırsın o zaman bu tür şeyler bir daha olmaz isimlerinin zedelenmemesi icin yapmazlar diye düşünüyorum.

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ayiptir ,

ben senelerdir onlarca domainimde bir sorun yaşamadım ve turkticaret beni oldukça tatmin eden bir hhizmet veriyor şu an. bu showtv.org u düşmesine yakın uzattım demişsin fakat tam düşme tarihi ve uzattığın tarihleri de yazarsan daha net yorumlar yapılabilir. çünki turkticaret domain register tarihinden 1 sene sonra domain fiyatını 7$ yerine yaklaşık 12$ a çıkartıyor . 13. aydan sonraki fiyat ise tam nedir bilmiyorum fakat registrant firma ücreti ne koyduysa turkticaret ona göre birşey çekmiştir diye düşünüyorum. hiç böyle bir olay duymadım. turkticaret in de 100$ a ihtiyacı olduğunu sanmıyorum. bir yanlış anlaşılma veya teknik sorun da olabilir...

A

ayiptir

Misafir
Fatura Duruyor

Tabi ki faturalarim duruyor. Ama dediginiz gibi kira suresi dolduktan sonra yapmaliydim bunu. Ama size en buyuk kaniti gostereyim. Bir domain whois firmasina girin ve showtv.org adli domaini sorgulayin bakin ne goruceksiniz. dmain halen benim ismime kayitli. daha buyuk delil nedir. bunun disinda eger silmezlerse tabi ki firma ile aramda gecmis olan mail gorusmeleri duruyor. elimden geleni yapicam. bu kadar olmaz. para icin degil. 150$ verip yeniden alabilirim o firmadan. bir cok siteye sponsorluk yapiyorum. cok guzel sartlarda hosting kiraliyorum. ne demek 1 gb alan 20gb bw yillik 5$ ? paranin onemi yok bende. insanlik ve guzel ahlak pesindeyim. tesekkur ederim ilginiz icin.

java

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
şahsen turkticaretin böyle olaylara adının karıştığı en az 50 kere duydum ve örneklerini çok gördüm.

Z

zeynelkoc

Misafir
benim de 1 tane domainimi odeme yapmadığımı legalpara edip kaydetmediler dekontu 10 defa faxlamama rağmen

son aylarda iyice azıtmaya başladılar yeni domain alacaklara sözüm sakın kanmayın bunlara

A

ayiptir

Misafir
Gorusler

Arkadaslar kesinlikle reklam , cikar olarak algilamayin. lutfen goruslerinizi http://helperiz.biz/turkticaret/ adresindeki bolume de yapabilirmisiniz. cunku sonuc olarak tum goruslerin o bolumde bulunmasi cok onemli. gerektigi zaman bir cok sayfa yerine o sayfayi gostermem daha kolay olucak. goruslerinizi yazdiktan sonra lutfen haberi gordugunuz site ismini de eklemeyi unutmayin. tesekkur ediyorum.

darXis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadasim domainin expire date'ini 1 gun gecirdigin anda domainin "registrant hold" olur ve bu durumda domainin elden gitmis demektir. bu süreçte registrant domaininin düşme zamanını kaçırdığın düşüncesi ile elinde domaini tutar ve bu süreçte san adomaini geri alman için hak tanır, e tabiki babasının hayrına değil, ortalama 70-300 dolar arasında bir ücretle domainini sana geri verir yani sözün özü düşme süreci sonrası senden istenen 20 kat ücrette türkticaret.net suçlanamaz. öteki durumlar için bir yorum yapamayacağım.

darXis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ayrıca eklemek isterim ki :
domaninin NS'leri şu anda
Name Server:NS1.DR-PARKINGSERVICES.COM
Name Server:NS2.DR-PARKINGSERVICES.COM
olarak gözükmekte, bu dakikadan sonra recover'da yapamazsın mecburen bekleyeceksin registrant'ın domaini elinden bırakması için gerekli yasal süreyi ki, parking'den para getiren domaini el altından başkasına veriyorlar, kendi içlerinde. Ben aynı olayı cine5.net'de yaşadım.
hala dotreg'de domain. 2003 de expire oldu, registrant hold'un maksimum yasal süreci dolmasına karşın bırakmadı domaini ve şu anda amcamın birinde. Pek de umrumda değil kafama da takmiorum çünkü amcamlar kitabına uyduruyorlar :)
bazen uyuz oluyorum icann.org'un başında bir türk mü? car acaba bu kadar alengirli domain sistemlerini başkası nasıl tasarlar annayabilmiş degilim :)

AkrepList

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaslar ya neden bir turk firmasi uzerinden domain alirsiniz anlamis degilim ben acikcasi. kredi karti eksikligine baglarim bunu ancak.
bakin www.domaininvestigator.com dan baska bir yerden domain almam ben sahsen

sabanci bile domain firmasi acsa almam onlardan

muratozcirpici

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
benimde kapsam.net vardı. domainin süresi bi kaç gün geçmişti alamadım. daha sonra register.com dan mail geldi 200 $ a size satabiliriz diye.. bunun gibi bir şeyde olmuş olabilir...

eXtreme

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
muratozcirpici`nin dediği gibi zaten olay. ben burada webmasterları suçlu buluyorum. bu domainler sizin sorumluluğunuzda. neden ödeme tarihlerini geçiriyorsunuz ki ? yani belirlenen tarihi 1 saat geçmesi durumunda domain üzerinde herhangi bir hak iddia etmeniz söz konusu değil. bu bir kira sözleşmesi. bu yüzden turkticaret.com u da suçlu bulamıyorum.

turkticaretle herhangi bir sorun yaşamadım 3 senedir fakat araştıracam ki daha sonra faka basmayalım :)

silenceofdarkness

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
darXis' Alıntı:
ayrıca eklemek isterim ki :
domaninin NS'leri şu anda
Name Server:NS1.DR-PARKINGSERVICES.COM
Name Server:NS2.DR-PARKINGSERVICES.COM
olarak gözükmekte, bu dakikadan sonra recover'da yapamazsın mecburen bekleyeceksin registrant'ın domaini elinden bırakması için gerekli yasal süreyi ki, parking'den para getiren domaini el altından başkasına veriyorlar, kendi içlerinde. Ben aynı olayı cine5.net'de yaşadım.
hala dotreg'de domain. 2003 de expire oldu, registrant hold'un maksimum yasal süreci dolmasına karşın bırakmadı domaini ve şu anda amcamın birinde. Pek de umrumda değil kafama da takmiorum çünkü amcamlar kitabına uyduruyorlar :)
bazen uyuz oluyorum icann.org'un başında bir türk mü? car acaba bu kadar alengirli domain sistemlerini başkası nasıl tasarlar annayabilmiş degilim :)

cine5 parked ya şu an bu dotregisterdan alman mi lazim burda part edebilmen için yoksa kendileri mi park ediyorlar kendilerine ait domainleri ? acilan pop uplar deil ediyor adami da bu kadar pop up baya bir deger eder

N

nsbil

Misafir
bu firma yapiyor kardesim ama herkeze degil bazi sectikleri kurbanlara. ben tanik oldum boylebir olaya, gozlerimle, kulaklarimla.. telefonlarla arandi tehdit edildi turkticaret. bir ton kanit ve belgeler vardi. kredi kart ekstreleri baska accounttan alinan destek. bunlar domaini alicaklari zaman account calindi susu veriyorlar. domainin admin mailini degistiriyorlar. o sahisa baskabir account acip sikayette bulununca destek vermiyorlar. diger musterilere her turlu destek veriliyordu. telefonlar acildi admin maili sizde olmadigi icin birsey yapamiyoruz diyorlardi. normalde baska bir insan sifresini kaybettiginde account unun nufuscuzdani fotokopisi ve fatura / ekstre istiyorlardi ama bu adamlara istemediler direk reddettiler ama ne oldu adam hakkini aradi oyle yada boyle domainini geri aldi ve turkticaretten cekti yurtdisina transver etti domaini. uzun uzun anlatmak istemiyorum... sonuzda cozum bulundu ister inanin ister inanmayin.... saygi ve sevgilerimle...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.