İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Webmasterlar'a 2 Güzel Hikaye

X

Xman

Misafir
Biri kısa zamanda yükselmeye çalışanlara biride bilgisini paylaşmayanlara ;)

Kavak Ağacı ile Kabak
Ulu bir kavak ağacının yanında bir kabak filizi boy göstermiş. Bahar ilerledikçe bitki kavak ağacına sarılarak yükselmeye başlamış. Yağmurların ve güneşin etkisiyle müthiş bir hızla büyümüş ve neredeyse kavak ağacı ile aynı boya gelmiş. Bir gün dayanamayıp sormuş kavağa:
-Sen kaç ayda bu hale geldin ağaç?
-On yılda, demiş kavak.
-On yılda mı? Diye gülmüş ve çiçeklerini sallamış kabak.
-Ben neredeyse iki ayda seninle aynı boya geldim bak!
-Doğru, demiş kavak.
Günler günleri kovalamış ve sonbaharın ilk rüzgârları başladığında kabak üşümeye sonra yapraklarını düşürmeye, soğuklar arttıkça da aşağıya doğru inmeye başlamış. Sormuş endişeyle kavağa:
-Neler oluyor bana ağaç?
-Ölüyorsun, demiş kavak.
-Niçin?
-Benim on yılda geldiğim yere, iki ayda gelmeye çalıştığın için.

-----------------------------------------------------------------

En iyi Buğday
Her yıl yapılan 'en iyi buğday' yarışmasını yine aynı çiftçi kazanmıştı. Çiftçiye bu işin sırrı soruldu. Çiftçi:
-Benim sırrımın cevabı, kendi buğday tohumlarımı komşularımla paylaşmakta yatıyor, dedi.
-Elinizdeki kaliteli tohumları rakiplerinizle mi paylaşıyorsunuz? Ama neden böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorsunuz? diye sorulduğunda,
-Neden olmasın, dedi çiftçi.
-Bilmediğiniz bir şey var; rüzgâr olgunlaşmakta olan buğdaydan poleni alır ve tarladan tarlaya taşır.
Bu nedenle, komşularımın kötü buğday yetiştirmesi demek, benim ürünümün kalitesinin de düşük olması demektir.
Eğer en iyi buğdayı yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da iyi buğdaylar yetiştirmesine yardımcı olmam gerekiyor.

draga

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
kavak google
kabak bizim Türk arkadaşların yaptığı arama siteleri :)

ilkini çok beğendim.

2.si de hoş ama ilki tam benim arama sitesi açıp Google'a rakip olmayanlara çalışanlara anlatmak istediğim şeyi anlatıyor :)

Teşekkürler :)

PhpMania

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
spam yapmayın diyor. bi ara sandboxa düşersiniz diyor. :D

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
ilkini beyenmedim sanki hiç uzun zaman gerektirmeden başaralı olamıyacaksınız demek gibi birşey ve işime gelmedi:D

İkinci çok güzel ama

SS9

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
2'side çok güzel ve anlamlı,teşekkürler :)

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
@wpturkiye Güzel ve bir o kadar da anlamlı hikayeler yayınlamışsın. İkisini de çok beğendim. :D

chacha

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çok güzel hikayeler paylaştığın için teşekkürler. Demek ki kabaklık etmeyecem :)

web.doktor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hikayeleri çok beyendim. Herkesin komşusuna buğday vermesi gerekiyor diye düşünüyorum.

forsercenk

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
anlayanlara 2 'side anlamlı ve çok güzel hikayeler

2'side anlamlı ve çok güzel hikayeler paylaştığınız için teşekkürler.

wesc

1
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Çok güzel hikayeler bunlar. Ama acaba bunlar webmasterlar için özel olarak mı yazıldı, yoksa tarihten beri vardı da webmasterlara uyduğu için mi paylaştın? :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.