İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Webmaster'ların okuması gereken kitaplar

FurkanOymak

0
Onaylı Üye
Katılım
23 Ekim 2014
Mesajlar
928
Reaction score
6
Konum
İstanbul
webmasterin-okumas%C4%B1-gereken-kitaplar-648x320.png

Merhaba arkadaşlar , bu yazımda Webmaster’ların ve Girişimcilerin okuması gereken kitapları derledim. İyi okurlar dilerim.
http://www.furkanoymak.com.tr/blog/webmasterlarin-ve-girisimcilerin-okumasi-gereken-kitaplar/

Uzmanından SEO

SEO Uzmanından öğrenilir. Türkiye’de arama motorlarına SEO yazınca ilk sırada çıkan seohocasi.
com’un geliştiricisi ve kurucusu Kaan Gülten’in kendine özgü sade ve anlaşılır üslubu ile kaleme
aldığı bu kitapla beraber hiç bilinmeyen SEO teknikleri gün yüzüne çıkıyor. Bilgi paylaştıkça çoğalır.

Ve bu kitapla beraber bu bilgileri resimli anlatımla kolay yoldan öğrenebilirsiniz. SEO Araçlarını,
SEO’nun gelişim sürecini bu kitapla öğrenin.


Sorularla SEO

Birçok sanal ve basılı kaynakta Seo hakkında binlerce bilgi verilmektedir. Ancak bu bilgi ve tekniklerin doğruluğu her zaman mümkün olmadığı gibi, pratiğe dökülmesi de oldukça zordur. Birçok kaynağın aksine bu kitapla, Sektörde aktif olarak bulunan web sitesi sahipleri, webmasterlar ve seo uzmanlarının en sık karşılaştığı sorunlara, uygulanabilir çözümler üretilmektedir. Sorularla Seo kitabı, arama motorlarının beynini okumak ve onların iç dünyasına ışık tutmak açısından da önemli bir kaynak niteliğindedir. Seo çalışmalarında yer alan tüm adımların, neden sonuç ilişkisi kapsamında değerlendirildiği, tamamen etik ve ahlaki temellere dayanarak bilgilerin verildiği bu kitapla, en verimli ve kalıcı seo çalışmaları için ipuçları anlatılmaktadır.

Yalın Yeni Girişim

“Ries yeni girişimleri çevreleyen belirsizlikten oluşmuş sisi nasıl delip geçeceğimizi gösteriyor. Yaklaşımı çok özenli; tavsiyeleri pratik ve sahada kanıtlanmış. Yalın Yeni Girişim girişimcilikle ilgili düşünme şeklimizi değiştirecek. Yeni girişimlerin başarı oranının yükselmesi küresel ekonomik büyümeyi arttırmada yıllardır yazılmış yönetim kitaplarından daha fazla işe yarayabilir”. Tom Eisenmann Girişimcilik Profesörü, Harvard Business School”

İknanın Psikolojisi


İknanın Psikolojisi, yaşamın her alanında ikna olma ve ikna etme sürecinin içyüzünü anlatan bir başvuru kitabı. Prof. Robert B. Cialdini’nin, laboratuvar deneyleri ve yaşam deneyimlerinden yola çıkarak yazdığı kitap, tüm dünyada 250 bin okura ulaştı.Cialdini, iş hayatında, ticarette, pazarlamada, günlük yaşamda ve aşkta ikna becerisine sahip olabilme yollarını anlaşılır bir dille anlatıyor.

Neden Satın Alırız?


Birileri, mağazanıza dair en küçük bilgi parçasını topluyor, harmanlıyor, sindiriyor, sınıflandırıyor olsaydı; mağazanın konumunu, vitrini, ürünlerin bulunduğu her askılığı, rafı ve tezgâhı, ambalajı, her afişi, broşürü, giriş ve çıkışları, pencere ve duvarları, asansör ve yürüyen merdivenleri, giyinme kabinlerini, kasiyerin ve tezgâhların önündeki, tuvaletlerdeki kuyrukları ve her koridorun her santimetresini inceleseydi…

Yeni Dijital Çağ

Google’ı küçük bir startup’tan dünyanın en etkili şirketlerinden birine dönüştüren Eric Schmidt ile Google Ideas’ın yöneticisi ve dışişleri bakanları Condoleezza Rice ve Hillary Clinton’ın danışmanlarından Jared Cohen, bilgi ve deneyimlerini birleştirerek gelecek hakkındaki en zorlu sorulara yanıt arıyorlar: Gelecekte en güçlü kim olacak, yurttaşlar mı yoksa devlet mi? Teknoloji terörizmi kolaylaştıracak mı yoksa zorlaştıracak mı? Mahremiyetle güvenlik arasındaki ilişki nasıl olacak ve yeni dijital çağın bir parçası olmak için nelerden vazgeçmek zorunda kalacağız?

Outliers (Bazı İnsanlar Neden Daha Başarılı Olur?)
Başarılı insanlar hakkında anlatılan bir hikâye vardır; onların zeki ve hırslı oldukları söylenir. Outliers’te Malcolm Gladwell başarının gerçek hikâyesinin bundan çok farklı olduğunu ve bazı insanların neden başarılı olduğunu anlamak için, bunların çevrelerine daha dikkatli bakmamız gerektiğini iddia ediyor. Mesela aileleri, doğum yerleri ve hatta doğum tarihleri… Başarının hikâyesi başta göründüğünden daha karmaşık ve çok daha ilgi çekici…

Android Programlama
Kuşkusuz biliyoruz ki HTC ‘den tutun Samsung ‘a hatta günümüz beyaz eşyacılarının bile telefon üretmeye başladığı şu sektörde (bknz: Vestel) çok kullanılan telefon işletim sistemi Android’dir. Açık kaynak olmasından dolayı tercih edilir. İşletim sisteminin sahibi Google ‘dır. Neyse buraları geçiyorum. Geleceğin sektörü olarak gördüğüm “Mobil Programlama” dalında Android çok fazla kullanılmasından dolayı iOS, BlackBerryOS ve Windows ‘dan daha ön planda diyebilirim. Sonuçta kullanıcı sayısı fazla olduğu için yazılan programların pazarlanması da bir hayli hızlı ve kolay oluyor. Pazar payı geniş bir dal. Kitabın ilk sayfaları bizlere android programlama için yapılacak temel kurulumlardan söz ediyor. Bazı istemci programları bilgisayarımıza nasıl kurmamız gerektiğine değinmiş. Kitap yine python kitabı gibi temel bilgileri verdikten sonra uygulama geliştirme ödevleri veriyor ve yazar bizimle beraber uygulama geliştiriyor. Kitabın videolu CD’si de mevcut. Android programlamaya başlayacak arkadaşlara önerebileceğim bir kitap. Kitaba ve yazara 10 üstünden 8 veriyorum.

Girişimciliğin Altın Kuralları
Reel ve web girişimler peşinde daldan dala atlayan arkadaşlara hedef ve strateji belirleme konusunda yardımcı olabilecek, yatırımcı bulmaktan tutun şirket açmaya kadar bütün suallerinize cevap olabilecek bir kitap. Uzmanlar tarafından kollektif şekilde hazırlanmış. Kitaba 10 üzerinden 11 veriyorum çok beğendim.

Tanrı Küçük Günahları Affeder

Benimle aynı gün doğan (23 Temmuz) dostum Atakan‘ın okulda kantine giderken gördüğümüz kitap standından ayak üstü bir anda aldığı bana olan hediyesi. Kitabı çok beğendiğimi söylemek istiyorum. “Tam benlik ulan!” dediğim tarzda. Hem yoksulluk hem bohemlik içinde kayıp ikiz kız kardeşini aramakla geçen bir erkek çocuğun hikayesi. John Hart reyiz döktürmüş bu kitapta. Anlatmaya kalkarsam spoiler’da hit yaparım. Ondan alın okuyun. Tek kelime ile müthiş.


Webmaster’ların ve Girişimcilerin Okuması Gereken Kitaplar
 

Bora

0
Yasakli Uye
Katılım
13 Aralık 2015
Mesajlar
504
Reaction score
0
Konum
Manisa
Süpersin yine furkan 2 tanesi hariç diğerlerini okudum,okuyorum :)
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst