İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

webmasterlik yapabilmek için izne gerek var mı?

idea

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
sadece şirketlere ve firmalara webmasterlık yapmak istiyorum. bunun için devletten izin almam gerek mi?

-bir yerde okumuştum, sanki bir yerden izin alınıyordu ama sitenin adını unuttum. yoksa yanlış mı hatırlıyorum?
- bu işi yasal olarak sadece internet üzerinden yapmak istiyorum. (şirket kurmadan yani..fatura falan kesmeden..)

bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum. tşk.

Antika

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
ilk defa duydum boyle biseyi :eek:ha: kim ne bilcek evde ne yaptigimi :d yasak olsa bile kontrol edemezler sadece fatura kesemezsin onun icinde zaten sirket kurman gerekiyor yada baskasindan kdvyi odeyerek kestirebiliyorsun

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
Evde yapıp yapmamam mühim değil. Önemli olan elde ettiğin geliri belgeleyemiyorsan sorun bu oluyor. Yoksa ltd şirket kursanda ev adresini verirsin yine evden çalışırsın. Adamın birine iş yaptırırsan karşılığında fatura kesemezsen eğer ödeme yapmazsa hiç bir şey ispat edemezsin. Etsende gelir karşılığı vergi ödemediğin için başına iş alırsın. Yani işi resmiyete dökemezsin. Sadece kdv ödeyerekte fatura kestirilmez, %20 gelir vergisi (ya da şahıssa verginin adı değişir ciroya göre % oranı değişir) ödemen lazım. Yani müşteriyle 1000 liraya anlaştıysan +18 kdv ekler fatura kestirsin, 200 lirada faturayı kestirdiğin firmaya ödersin, çünkü oda kestiği faturanın %20 sini devlete öder. Eğer %20 yi talep etmeyen bir yer bulursunda sana tavsiyem kesinlikle fatura kestirme. İllaki çevirdiği bir dolap vardır. Böyle bir sorun olursada faturayı kesen şirket ya da şahsı bulamasalar dahi faturayı alan firmanın yönetim kurulu başkanına kadar alırlar içeri, aman dikkat. Güvenmediğin yere fatura kestirme.

Eğer tüm bunlarla uğraşmam dersen de meslek kaydı yaptırman veya il-ilçe sinema müdürlüğünden sanatçı belgesi alman lazım. Oradaki abileri yatığın işin sanat olduğuna ikna etmen lazım.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Valla ben bir yerden izin aldığımı hatırlamıyorum. Ama iş büyüdükçe takipler sıkılaşıyor. Aklınızda bulunsun ;)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.