İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

webwiz forumda

D

DiziEvi

Misafir
webwiz forumda meta tag olusturmak istiyorm... ne şekilde nereye eklemeliyim kodları ?


teşekkurler
 
D

Dot Net

Misafir
bende webwız kullanıyorum bır sıtemde ve 6 aydır ındexlenmedı. sitemap da var. sadece 3 sayfa ındexli 2000 sayfadan. sanırım sayfaların kodlarında bır kod var, alt sayfaları ındexleme dıye. bununla ilgili bir bilgisi olan arkadasımız varmı burada?
 

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
2,232
Reaction score
3
Konum
istanbul
yaklaşık 4 yıl önce kullanmıştım ama header.asp gibisinden bir dosa vardı header ve footerı değiştirip sola üste ve alta menü koyuyordum o dosyay bewnzer bir isimle arasana onu bulursan html meta tagleri ekleyebilirsin
 
D

DiziEvi

Misafir
header ve footer war malatyalı ildaş kardeşim :)

ama nasıl duzenleyecegim bunu yoksa girişe bi indeex koyup metaları oraya yazmak daha mı iyi dersiniz ?

Kesin bi sonuc lazım cunku banada
 

Developer

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Şubat 2006
Mesajlar
2,123
Reaction score
0
Konum
Istanbul
includes/setup_options_inc.asp

Const blnForumViewing = True degerini false yaparak anasayfada ve konu sayfasinda konu ismi yaninda bu kadar kisi görüntülüyor yazisini kaldirabilirsiniz.

Const blnDisplayBirthdays = True degerini false yaparak anasayfada bugün dogum günü olanlarin listelenmesini engelleyebilirsiniz.

Const blnDetailedErrorReporting = True degerini false yaparak forum hata verdiginde detayli raporun ekrana gelmesini engelleyebilirsiniz.

Const blnNoFollowTagInLinks = False degerini true yaparak arama motorlarinin alt linkleri takip etmesini saglarsiniz.

Const intRSSLinkDisplayWeeks = 2 RSS de son kaç haftalik mesajin listelenmesini istiyorsaniz o degeri seçebilirsiniz.


Const blnModeratorProfileEdit = False degerini true yaparak forum düzenleme yetkisi verdiklerinizin kisi özelliklerini degistirebilmesini saglarsiniz.

Const blnGuestPostingCAPTCHA = True degerini false yaparsaniz üye olmayanlara mesaj yazarken sorulan captcha sorulmaz.
 

Developer

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Şubat 2006
Mesajlar
2,123
Reaction score
0
Konum
Istanbul
includes/select_countries_list.asp

Üye özelliklerinde görünen Konum açilir kutusuna istediginiz ülke veya sehrin bu dosyanin içine ekleyerek ekleyebilirsiniz.

includes/select_avatar.asp

Simge listesine eklemek istediginiz simgeyi isim ve resmin konumunu belirterek bu dosyadan ekleyebilirsiniz.

includes/progress_bar.asp

Sayfalar olusturulurken çikan olusturuluyor yazisinin yerine istediginiz yaziyi bu dosyanin içinden yazabilirsiniz. 55.satirdaki baslik ve 70.satirdaki metini degistirerek yapabilirsiniz.

includes/header.asp

Forumun her sayfasinda basta görünmesini istediginiz seyleri bu sayfanin basina ekleyebilirsiniz.

Bu işlemlerle önce webwiz'ini modifiye etmenizi tavsiye ederim ;)
 

Developer

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Şubat 2006
Mesajlar
2,123
Reaction score
0
Konum
Istanbul
Üsteki işlemlerle Webwiz'i gereksenimlerinize göre özelleştirdikten sonra, default.asp 345. satıra ;

<META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1254">
<META http-equiv="content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-9">
<META name="description" content="___Site Baslik Aciklamasi___">
<meta name="keywords" content="___Anahtar Kelimeler___">
<META NAME="rating" CONTENT="general">
<META NAME="abstract" CONTENT="security">
<META NAME="robots" CONTENT="all">
<META NAME=googlebot CONTENT="Index, Follow">
<META NAME=robots CONTENT="Index, Follow">
<meta name="distribution" content="global">

Bunu kendinize göre ayarlarsanız, 8.03'de kullanıyorsanız bir sorun kalmayacaktır.
 
D

DiziEvi

Misafir
teşekkurler developer de bu arkadasın dedigibi sorun olmaz dimi yok 6 ayda indexlenmemiş fln ?
 

Developer

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Şubat 2006
Mesajlar
2,123
Reaction score
0
Konum
Istanbul
8.03 sürüm ( Son sürüm ) kullanıyorsan, bir sorun teşkil etmemesi gerekli.
Üstte belirttiğim gibi, webwiz'de alt linkleri indexleme diye bir komut vardır, bunu kodlamanı açarak görebilirsin orayı düzeltirsen ve gerekli düzenlemeleri gerçekleştirirsen bir sorun kalmayacaktır.
O arkadaş benim ortağım, sürüm 7.96 sürüm yükseltmedik, o yüzden sorunlu :p
 
D

DiziEvi

Misafir
çok sagol ya 803 kullanıuyorm ben dediklerini kafama gore ayarlıyorm suan bi metalar kaldı şimdilik

son birşey sormak istiyorm alt linkler derken neyi indexliyor ? verilen
http://www.xxx.com gibi şeylerimi yoksa sitede yazılan isim sozcuk gibi şeyleri falan mı baslıklarımı ?
 
D

DiziEvi

Misafir
halla halla sizin dediginiz sayfada 345. satıra kodu ekleyince internal server error weriyor :( neden olabilir
 

Developer

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Şubat 2006
Mesajlar
2,123
Reaction score
0
Konum
Istanbul
default.asp'de 300. satırlarda başlayan ;
Kod:
<%
'***** START WARNING - REMOVAL OR MODIFICATION OF THIS CODE WILL VIOLATE THE LICENSE AGREEMENT ******
If blnLCode Then	
 	Response.Write(vbCrLf & "<meta name=""description"" content=""Beşiktaş Ana Forumu, Türk Futbol Forumu"" />" & _
 	vbCrLf & "<meta name=""keywords"" content=""bjk, çarşı, beşiktaş, forum, carsi"" />")
End If

Response.Write(vbCrLf  & vbCrLf & "<!--//" & _
vbCrLf & "/* *******************************************************" & _
vbCrLf & "Application: Web Wiz Forums ver. " & strVersion & "" & _
vbCrLf & "Author: Bruce Corkhill" & _
vbCrLf & "Info: http://www.webwizforums.com" & _
vbCrLf & "Available FREE: http://www.webwizforums.com" & _
vbCrLf & "Copyright: Bruce Corkhill ©2001-2006. All rights reserved" & _
vbCrLf & "******************************************************* */" & _
vbCrLf & "//-->" & vbCrLf)
'***** END WARNING - REMOVAL OR MODIFICATION OF THIS CODE WILL VIOLATE THE LICENSE AGREEMENT ******


'If RSS Feed is enabled then have an alt link to the XML file for supporting browsers
If blnRSS Then Response.Write(vbCrLf & "<link rel=""alternate"" type=""application/rss+xml"" title=""RSS 2.0"" href=""RSS_topic_feed.asp" & strQsSID2 & """/>")

%>

Bunun hemen arkasına eklemelisin.
 

Developer

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Şubat 2006
Mesajlar
2,123
Reaction score
0
Konum
Istanbul
DiziEvi' Alıntı:
çok sagol ya 803 kullanıuyorm ben dediklerini kafama gore ayarlıyorm suan bi metalar kaldı şimdilik

son birşey sormak istiyorm alt linkler derken neyi indexliyor ? verilen
http://www.xxx.com gibi şeylerimi yoksa sitede yazılan isim sozcuk gibi şeyleri falan mı baslıklarımı ?

Alt linkler ; Forum Kategorileri icinde bulunan tüm konuları içerir. Bunu ayarlamadıgında sadece default.asp ve üye listesini indexler.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

seo ajansı , sosyal medya yönetimi
Üst