Şimdi dikkatimi çekti wikipedia'da bu haftanın seçkin maddesi olarak "kürtler" seçilmiş. Olağan tavrımla göz attım ve yazılanları görünce hiç şaşırmadım. Kürdistan olgusunun normalleştirildiği ve benimsetilmeye başladığı son dönemde. İzlenen politika geregi olsa gerek ki Kürt vatandaşlarımız ezilmiş,yıpranmış gösterilmeye ana sorun olan ekonomi ve gelişmemeiş ikinci plana atılmaya çalışılıyor. Bana göre açıkçası Kürt milliyetçiliği yapılıyor. Tabiki yapabilirler, bu hakları ancak ülke topraklarında söz hakkı olduklarını legalpara etmeye başladıkların da "1 dakika" kardeşim bunları yapamazsın. Edebinle otur. diye çıkanlar olmuyor malesef. Bu konu hakkında sizin de görüş ve fikirleriniz almak istiyorum.
Wikipedia Alıntı:
Wikipedia Alıntı:
Kürtler, Orta Doğu'nun yerlilerinden olup doğuda Zagros dağlarından batıda Toros dağlarına, güneyde Hemrin dağlarından kuzeyde Kars-Erzurum platolarına kadar uzanan, Kürdistan olarak anılan coğrafî bölgede yoğun şekilde yaşayan, tahminen yaklaşık 20–30 milyon kişiden oluşan bir etnik gruptur.