İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Wikipedia Haftanın Seçkin Maddesi

simsir

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Reaction score
17
Konum
Malatya
Şimdi dikkatimi çekti wikipedia'da bu haftanın seçkin maddesi olarak "kürtler" seçilmiş. Olağan tavrımla göz attım ve yazılanları görünce hiç şaşırmadım. Kürdistan olgusunun normalleştirildiği ve benimsetilmeye başladığı son dönemde. İzlenen politika geregi olsa gerek ki Kürt vatandaşlarımız ezilmiş,yıpranmış gösterilmeye ana sorun olan ekonomi ve gelişmemeiş ikinci plana atılmaya çalışılıyor. Bana göre açıkçası Kürt milliyetçiliği yapılıyor. Tabiki yapabilirler, bu hakları ancak ülke topraklarında söz hakkı olduklarını legalpara etmeye başladıkların da "1 dakika" kardeşim bunları yapamazsın. Edebinle otur. diye çıkanlar olmuyor malesef. Bu konu hakkında sizin de görüş ve fikirleriniz almak istiyorum.

Wikipedia Alıntı:
Kürtler, Orta Doğu'nun yerlilerinden olup doğuda Zagros dağlarından batıda Toros dağlarına, güneyde Hemrin dağlarından kuzeyde Kars-Erzurum platolarına kadar uzanan, Kürdistan olarak anılan coğrafî bölgede yoğun şekilde yaşayan, tahminen yaklaşık 20–30 milyon kişiden oluşan bir etnik gruptur.
 

Loi

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Kasım 2006
Mesajlar
6,192
Reaction score
44
Konum
localhost
Herkesin söz hakkı var ama bölünme gibi birşey söz konusu dahi olamaz, bu devletin askeri var polisi var herşeyi var. Kaldı ki kürt kardeşlerimizin gerçekten böyle bir niyeti yok, 3-5 densizin ortaya attığı şeyler bunlar. Maksat sorun çıkarmak, benim kürt kardeşlerim var hiç birinin bölmek veya bölünmek gibi bir niyeti yok. Biz bu topraklarda hep birlikte kan dökmüşüz, düşmanla hep birlikte savaşmışız.

Kürtlerin hainlik içinde olanları var olabilir, sanki bizi satan türkler yok.
Bu konunun sağa sola sapması çok olası forumda aklı başında insanlar oldugu gibi henüz bu konularda cok fazla fikir sahibi olmayan insanlarda var olabilir ve konuyu gerçek bir sıkıntıya dönüştürebilir.

Konuyu takip edecegim lütfen sorun çıkmasına sebebiyet verecek yorumlarda bulunmayın. Aksi halde konuyu kapatmak durumunda kalabiliriz.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Wikipedia, dmoz bunların hepsi Türk maddeleri altında Kürt milliyetçiliği yapan kişilerle dolu. Dışarıdan bakıldığında ingilterenin ira sorunu gibi görünsede bizimki tamamen farklı onlara sempatik geliyor bu olgu, daha doğrusu öyle gösteriliyor bilinçli olarak bunlar çok büyük projeler.
 

simsir

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Reaction score
17
Konum
Malatya
@osahin
Size katılıyorum. Propaganda ile yapılıyor bunlar yoksa kimsenin böyle şeyler güttügünü sanmıyorum. En azından doğuda ki büyük bir kesim bu düşüncede olmadıgı kanaatindeyim. Sadece kötü gösterilenlerin yanında genelleme yapılması insanları kızdırıyor. Biraz da yurdum insanının okumama sevdasından ötürü sanırım, Mustafa Kemal ATATÜRK ile Hitler'i aynı kefeye koyanlar olduğu sürece bu ülkede, milliyetçilik olgusunu Hitler, Mussolini'den öğrenip milli olgulara sıcak bakmayanlar olduğu sürece bu tür olayların "devam ettirileceği" kanaatindeyim. Bana göre mesele etnik meseleler değil, ekonomik eksiklik ve eğitim sorunlarıdır.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Üst