İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Windows 7 İlk İzlenimler

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
Daha fazla merakıma dayanamayarak 4-5 saat önce Windows7 (32Bit) bilgisayarıma kurdum ve deneyimlerimi belirtmek isterim.

Vista'ya nazaran gayet hızlı, hantallığı pek yok neredeyse XP'deki performansın aynısını alıyor gibiyim.

Sistem, Vista'yı çok andırıyor fakat çok önemli farklarıda var. En göze çarpan önemli özellik ise 7 ile beraber görev çubuğunun mantığını büyük ölçüde değiştirmişler ki bu değişimi çok beğendim, daha derli toplu oluyor açık olan programlar.

Uyumluluk sorunu yalnızca 1 tane yaşadım. Zone Alarm hariç, Apache'den Adobe ürünlerine kadar tüm gerekli yazılımları sorunsuz kurdum.

Bendeki Zone Alarm biraz eski bir sürümdü, birazdan en son sürümü ile deneme yapacağım, belki sorun kalmaz.

Diyeceğim oki, kendi adıma Windows 7'yi tavsiye ederim. Vista ile kıyaslanamaz, çok daha oturmuş, stabil bir yapıya benziyor. (Umarım yanıltmaz hehe :p)
 

Darkart

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Temmuz 2005
Mesajlar
7,037
Reaction score
54
Sorun çıkaran programları uyumluluk modunda denedinmi? Bende bir iki programda yaşadım bu sorunu ama uyumluluk moduyla onuda aştım.
 

atay

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ekim 2005
Mesajlar
3,592
Reaction score
37
Sorun çıkaran programları uyumluluk modunda denedinmi? Bende bir iki programda yaşadım bu sorunu ama uyumluluk moduyla onuda aştım.

Denedim fakat ZoneAlarm için işlemedi malesef. Yeni bir sürümünü kuracağım bakalım.
 

ibryas

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Ekim 2006
Mesajlar
247
Reaction score
1
Konum
Türkiye
Ben 2 haftadır Windows 7 kullanıyorum, 3 ay beta sürüm enterprice, herşeyiyle mükemmel diyebilirim, Hız ve hata ayıklama mükemmel, program da sorun çıkarsa hiç kasmıyor en fazla programı kapat uyarısı veriyor ama sistemi hiç kitlemiyor. Program uyumluluk modu Macromedia dreamweawer' ın eski versiyonunda sorun çıkarıyor açıyor ama hiç olmadık zamanda atıyor. Ama genel anlamda kesinlikle mükemmel.

Lisans konusunda da Windowsa çok kızgınım ama, ben 6 ay önce bilgisayarla beraber aldım windows Vista Premiumu, ve bilgisayara XP kurdum Vista Windowsun yüz karası sürekli kilitleniyor bir programı 3 saatte açıyor vs. vs. Şimdi 3 ay önce vista alanlara ücretsiz geçiş yapılacakmış diye okudum e ben 6 aydır kullanmıyorum Vistayı dandik diye ve benim XP de lisanslıydı, vista da yani ben bide şimdi Vindows 7 için 120 dolar fark mı vereyim yok artık, zoruma gidiyor açıkcası beğenmediğiniz bir işletim sistemine para veriyorsunuz, arkasından vista yavaş diye 7 sürümünü çıkarıyor bir de küfür eder gibi size indirim yaptık geçiş için 120 dolar verin diyor. Kınıyorm başak da bir şey yapamıyorum :(
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
Çekirdek yapısı olarak ileride yine başımızı ağrıtacak ama windows7, şu ana kadar benimde izlenimlerim iyi hatta en iyi windows sürümü diyebilirim, yalnız starter, home basic gibi sürümlerinde saçma sapan özellikler iptal edilmiş örneğin aero temalarını kullanamıyorsun masa üstüne bilgisayarım simgesi yerleştiremiyorsun gibi. Bu kadar absürt olması çok saçma, xp de yaşadığımız bazı mavi ekran problemlerini kendisi arka planda hallediyor fakat sonradan size hatırlatıyor kullandıkça bu problemelri yaşarız.
 

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Şubat 2005
Mesajlar
2,869
Reaction score
16
Konum
Samsun
Windows 7 lisansı satan arkadaşlar, satacakları fiyatları buraya yazabilirler mi?

Piyasa ile aynı mı veriyorsunuz genelde?
 
O

Orion

Misafir
mecburen bilgisayarla birlikte vista home basic geldi mart ayında almıştım. yükseltme de yapılamıyor ben böyle saçma bişey görmedim. en azından win7 home basic verselerdi.
 

CyberTurk

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Mayıs 2005
Mesajlar
2,232
Reaction score
3
Konum
istanbul
Ben de Ekim sonundan beri 7 kullanıyorum. Her hangi bir performans ve uyumluluk sorunu yaşamadım. Ubuntu ile her zaman kullanabildiğim görselliği Microsoft ile performans kaybı görmeden yaşamak beni şaşırttı. Ayrıca 512 MB ramli eski masaüstü bilgisayarım ve 1 GB ramli netbook'umda da hiç sıkıntı olmadı.

Kısacası kendinizi Microsoft'a esir ettiyseniz, 7 kullanmak şu anda doğru bir karar olacaktır. Tabiki ücretini ödeyerek.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst