İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Windows 8 Oturum Açma Parolası sorunu acil yardım talebi!

Karaoğulları

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar forumda bu konu için daha uygun bir bölüm bulamadım. Biraz da telaşlıyım tabi. Yetkililer gerekli görürse doğru platforma taşırız konuyu. Hemen konuya geçiyorum:

sony vaio sve 1512, windows 8 kullanıyorum, açılış parolası tanımladım, fakat 2 kez kullandığım şifre için şimdi yanlış parola diyor. Oturum açamıyorum! sony servisi recover dedi sinirlendim aldım pc yi çıktım (daha birkaç aylık pc ye zaten 2 kez recover atmışlardı, çok çektim bu laptoptan.. ne için gidersen recover diyolar, her recover 50 kağıt! bulmuşlar yollarını..)

neyse, bir başka bilgisayarcı da format atar d yi kurtarırız diyor.. bu mudur yani.. açılış parolası kurtarma opsiyonu hiç yok mu bu işin? Lütfen ilgi ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

(bilgi için: parola yanlış değil, o çok net. doğru parolaya yanlış diyor windows, sorun bu!)

Yahya.

Mutlaka bilen birileri vardır... :/

dusesmoda

0
İyinet Üyesi
Reaction score
10
windows yanlış olmasa yanlış demez alınma sakın mutlaka bi yerde hata yapıyorsun

ismini hatırlamadığım küçük bi prog. var cd ye yazıp windows cd den başlatınca parolanı görebiliyorsun yada silebiliyorsun

İsmini hatırlarsam yazarım yada hatırlayan biri çıkar şansına

maltapc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba. Windows 8 de Henüz parola Kurtarmak için bir program yazılmadı arkadaşım. ayrıca Recovery yi kendin yapabilirsin. servise her seferinde 50 Tl vermene gerek yok yani :)

Karaoğulları

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sorunum devam ediyor

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar..
windows yanlış olmasa yanlış demez alınma sakın mutlaka bi yerde hata yapıyorsun

ismini hatırlamadığım küçük bi prog. var cd ye yazıp windows cd den başlatınca parolanı görebiliyorsun yada silebiliyorsun

İsmini hatırlarsam yazarım yada hatırlayan biri çıkar şansına

win8 kullandıysan görmüşsündür kardeş, windows girişte zaten 123..... diye ilk üç haneyi hatırlatıyor o yüzden hatırlamamak ya da yanlış girmek söz konusu değil.. yani gerçekten de bir sorun var.. Bahsettiğin gibi bir program varsa adını bulmanı ya da hatırlamanı çok isterim. sağolasın..

Merhaba. Windows 8 de Henüz parola Kurtarmak için bir program yazılmadı arkadaşım. ayrıca Recovery yi kendin yapabilirsin. servise her seferinde 50 Tl vermene gerek yok yani :)

pc ye sürekli recovery yapmak sağlıklı m peki? Ayrıca bir küçük sorum daha olacak; arkadaşlar C'yi bile kurtararak format atılabileceğinden bahsetti; bu mümkün mü sizce?
sorunum hala güncel ve cevaplarınız çok değerli..
Teşekkürler.

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Eğer ingilizcen varsa aşağıdaki kaynaklardan faydalanabilirsin. Windows 8'in yetkilendirme sistemi MS account'un ile çalışıyorsa, Microsoft password'nün şifresini değiştirdiğinde pc'nin ki de değişecektir. Lokal hesap oluşturduysan aşağıdaki siteleri bir incele.

* http://ophcrack.sourceforge.net/
* https://forums.checkpoint.com/forums/thread.jspa?messageID=40895
* http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=us&lc=en&dlc=en&docname=c03465856
* http://www.top-password.com/knowledge/forgot-windows-8-password.html

Normalde teknik bilgisi olan biri 5/10dk'da şifrenizi kırabilir veya değiştirebilir.

Karaoğulları

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İngilizcem var, bilgiler ve yardımın için teşekkürler..

Yalnız "bu programı cd ye yazın sonra pc nize takın ve şifrenizi kaldırın ya da değiştirin" diye o kadar çok videoya rastladım ki youtube da ve forumlarda.. birçokları da bunların altına "bu fake, bunu boşverin bizimkini kullanın" diye yorumlar atmışlar.. bunlardan birinde virüse de rastladım..

insan neye inanacağını şaşırıyor.. sanki hazır windows 8 le ilgili ortada bir boşluk olmuşken saldıralım misali bir hayli bilgi kirliliği de var gibi bu konuda ne dersiniz?..

bu arada sony ye bilgisayarı ve servisi şikayet etmeye karar verdim. inşallah sonuç alabilirim..

Karaoğulları

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
pc ye kendimiz recover yaptık.. :/ şikayetvar .com da sony firmasına onlarca şikayet gönderilmiş, kesinlikle berbat müşteri hizmetleri; tek tek inceledim organik cevap vermiyor ve ilgilenmiyorlar. Böyle büyük bir markanın TR merkezine yakışmıyor. Tüm şikayetlere otomatik cevap gönderiyorlar: Lütfen 444 bilmem ne müşteri hizmetlerimizi arayınız..

pc deki eski bilgilerimin de tamamını yitirdim, hiç birini kurtaramadık. şahsi tecrübelerime dayanarak yeni bilgisayar alacaklara sony yi tavsiye edemiyor, çok dikkatli olmalarını öneriyorum..

arkadaşın link verdiği parola kurtarma ya da sıfırlama programlarının çoğu ne yazık ki ya fake, ya da virüslü.. yine de ilgileriniz için teşekkür ederim.

Olumlu şeyler söylemeyi herkesten çok ben isterdim, özellikle kendi bilgisayarım için.. ama malesef durum bu..

Herkese iyi günler..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5