Windows 8 ve Update

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Eylül 2010
Mesajlar
2,829
Reaction score
32
Konum
ANKARA
Windows 7 veya Vista'daki otomatik güncellemeler, siz PC'nizin başında değilken sisteminizi yeniden başlatabiliyor. Bu durum, o an çalıştığınız bir dosyayı açık bıraktıysanız veri kaybına neden olabiliyor. Microsoft, Windows 8'de bu "sorun"u giderme planlarını Building Windows 8 adlı blog'unda detaylandırdı.



Microsoft, öncelikle Windows Update'e son derece güvenildiğini ve Windows 7 kullanıcılarının yüzde 90'ından fazlasının otomatik güncellemeleri kullandığını söylüyor. Yukarıdaki grafikte Windows 7'deki otomatik güncellemelerin kullanım oranını görmeniz mümkün.

Şirketin yayınladığı diğer bir veriye göre ise kullanıcıların yüzde 31'i, otomatik güncellemelerle etkileşime giriyor, Windows herhangi bir uyarı gösterdiğinde onu bölüyor. Microsoft, bu noktada Windows 8'de yeniden başlatmaları minimize ederek otomatik güncellemeyi kullanıcıyı rahatsız etmeyen bir işlem haline getirmek istiyor.

Peki yeni Windows Update nasıl olacak?

Windows Update, tüm yeniden başlatma işlemlerini bir yeniden başlatmaya indirgeyecek. Ancak anında işlem gerektiren kritik açıklar bunun için bir istisna olacak. Bunun yanında yeniden başlatma işlemini 3 gün süresince bekletme şansınız olacak. Bu konuda bir mesaj, açılış ekranınızda gösterilecek. Ekranın alt kısmındaki güç düğmesi de "Güncelle ve kapat", "Güncelle ve yeniden başlat" seçeneklerine sahip olacak.



PC üç gün boyunca yeniden başlatılmamışsa, otomatik olarak yeniden başlatılacak. Ancak bu sadece PC kilitlenmemişse ve arka planda hiçbir uygulama çalışmıyorsa gerçekleşecek.

Microsoft, Windows Store'un Metro stili uygulamalar için de otomatik güncellemeler sunacağını söylüyor. Ancak 3. parti uygulamalarda güvenlik amacıyla otomatik güncelleme uygulanmayacak.

CHIP Online yorumu

Microsoft'un güncellemelerden sonra bizi rahatsız eden bu yeniden başlatma sorununu çözmek istemesi oldukça iyi bir gelişme. Ancak bizce bu sorun Windows 7'de daha önceden de çözülebilirdi.

Windows Update'den 2 yeni ekran görüntüsü daha





kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/win-8-deki-windows-update-boyle-calisacak_30304.html
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Elektronik Sigara Cicisex Porno
Üst