Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Kayıt Ol

windows klasör boyutu

ploop

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
214
Şu an kullandığım bilgisayarda c:windows klasörünün boyutu 2,46 GB.. bu normal bir rakam gibi durmuyor. bu rakamı nasıl azaltabilirim?

zbahadir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
23
O boyut normal gibi.
Windows/temp klasörlerini boşaltmakla bağlayabilirsiniz.
Asıl yer kaplayan Windows klasöründeki Uninstall klasörleridir, silerseniz yer boşalır ama sonra uninstall yapamazsınız. .

ploop

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
214
temp klasöründe hiç bir şey yok zaten. windows klasörüne girince şöyle bir görüntü var. en son kullanım tarihleri 1.5 sene önce. boyutları da tanesinin 3mb civarı. bunları silsem bir şey olur mu?
http://image01.yuklet.com/files/4/bf69f27c-aSas.GIF

zbahadir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
23
Bu dosyalar uninstall kurulm dosya bilgileridir, silmemekte fayda var. Çok fazla program kurmuşsanız windows dizininin boyutu kurulan programların dll dosyaları yüzünden dolar.

Programları kaldırsanız bile zamanla lazım olur diye dll dosyaları sistemden kaldırılmaz.

2.5-3GB windows dizini boyutu bence normaldir.

TheFF

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
60
bi yerden duymuştum sp2 yi yüklediğinde sp1 den kalan ve kullanılmayan dosyaları silmiyo onların bi liste gibi bişeyi vardı bi yerde ama hatırlamıyorum nerde..
benimnki:
Boyut: 2,24 GB
Diskteki Boyut: 2,07 GB

genellikle diskteki boyut daha büyük olurdu ama...

zbahadir

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
23
merty_fb' Alıntı:
bi yerden duymuştum sp2 yi yüklediğinde sp1 den kalan ve kullanılmayan dosyaları silmiyo onların bi liste gibi bişeyi vardı bi yerde ama hatırlamıyorum nerde..
benimnki:
Boyut: 2,24 GB
Diskteki Boyut: 2,07 GB

genellikle diskteki boyut daha büyük olurdu ama...

FAT32 disklerde bu boyut daha fazla olur, NTFS ile minimum dosya alanı kaybı sağlanıyor.

ploop

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
214
o zaman ben dokunmuyorum hiç bir şeye. hiç anlamam bu işlerden, şimdi yavaş da olsa bir bilgisayarım var ondan olmayayım :)

zokkie

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
53
ploop' Alıntı:
temp klasöründe hiç bir şey yok zaten. windows klasörüne girince şöyle bir görüntü var. en son kullanım tarihleri 1.5 sene önce. boyutları da tanesinin 3mb civarı. bunları silsem bir şey olur mu?
http://image01.yuklet.com/files/4/bf69f27c-aSas.GIF

vay be, benim bilgisayar ayda en az bir kere formatlanır. hiç 1 sene aynı windows'u kullanmadım :D

Varista

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
30
zokkie' Alıntı:
vay be, benim bilgisayar ayda en az bir kere formatlanır. hiç 1 sene aynı windows'u kullanmadım :D
Benim bilgisayar 15günde bir formatlanır.Alıştı artık 15 gün içinde format atmassam açılırken sorun yapıyor.1 sene windows kullanmam için bilgisayarın kapalı kalması lazım..

Dosya boyutu da benim 1,55gb (geçen hafta format attım :D )

windows

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
77
zbahadir' Alıntı:
FAT32 disklerde bu boyut daha fazla olur, NTFS ile minimum dosya alanı kaybı sağlanıyor.
Aynen benımde basıma geldi.
Bu arada biri banamı seslendi (Windows başlık)

asoza

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
3
uninstall veya dllcache klasörü gibi klasörlerin isimleri mavi renklidir. Eminim farkı farketmişsinizdir. Sıkıştırılmış klasörler. O yüzden diskteki alanı ile gerçek alanından küçük.
Bence sistemizinde yeterince hard disk varsa ve virüs, trojan, börtü, böcek yoksa, disk birleştirici, disk temizleyicisi gibi Donatılar->Sistem Araçları menüsündeki programların müdahalesi dışında sistemin işine karışılmamalıdır. Bunu sistemi yazanlarda istiyor. Bu durumu, kullanıcı değiştirmediyse, ilgili klasörlerin varsayılan olarak mavi uyarı penceresi ile açıldıklarını düşünerek anlayabiliriz.

TheFF

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
60
ben 1 senedir bu windowsu kullanıyorum format aymaya üşeniyorum ya bi de dosyaları yedekleme derdi var ne etçem bilmiyom...

N

negemezsin2

Misafir
ben her zaman hardiski 2 ye bolerım kucuk alanlı olana yedeklerı atarım hem viruslerden korunuyor hemde yedekleme sorunu ortadan kalkıyor oraya yedeklerı atıp c ye formatı cakıosun

TheFF

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
60
bnim hard disk de 2 parça ama büyük olan d ve windows d de, d de dolu o yüzden şu an sorunum var temizlik yapıam pcde ama üşeniyom

ploop

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
214
benim harddisk 3 parça. c'de windows ve programlar var boyutu 10gb. d'de gereksiz dosyalarım var boyutu 15 gb. p'de en büyük paya sahip..

zokkie

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
53
bende acronis'le c'nin temiz bi image'ini aldım,formatlama ve bütün driver, program vs. kurulumu 5 dk :D

TheFF

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
60
o kadar kolay mı yaw nasıl yapıyosun 5 dakkada?

Senol

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
128
benim windows klasor boyutum 1,77 GB :p