İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Windows ve Php

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
2-3 aydır freebsd kullanıyorum ama bıktım artık. Problem çıkınca müdahale edemiyorum, server kapalı kalıyor, hem maddi hem de zaman kaybı oluyor.
kullanım kolaylığı yönünden Windows sunucu düşünüyorum.
Merak ettiğim nokta, windows sunucu ile php+mysql çalıştıran var mı?

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Çalıştıran yer çok.Ama Linux'ta aldığınız verimi Windows'ta alamazsınız.Mutlaka bir yerde sorun çıkarır.

dsgnr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
optimizesi güzel yapılmış bir windows sunucu ile sorunsuz PHP çalıştırabilirsiniz.

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Konuyu açmışken problemi de yazayım belki daha önce karşılaşmıssınızdır.
Apache+ssh+mysql+dns hepsi birlikte failed işareti veriyor. Kesinlikle restart işe yaramıyor. Apacheyi tekrar yüklüyorum olmuyr. Bi de dikkatimi çeken bişey oldu, backup .gz dosyası oluşturdum, indirirken w32.netzky.worm bulundu gibi uyarı verdi antivirüs programım. Bi çok şey denedim olmadı. Nasıl kurtaracaz durumu?

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sunucuyu reboot edin.Daha sonra servisler tekrar başlamazsa ssh üzerinden başlatmayı deneyin.Eğer SSH'ye bağlanamazsanız durumu datacenter'a bildirin.

Sunucuya erişebildikten sonra Chkrootkit ve Rkhunter kurarak ikisiyle de ayrı ayrı tarama yapın.Ve eğer trojan bulunursa en etkili çözüm işletim sistemini tekrar kurdurun.Yani format attırın.

SLaYeR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
windowsta mysql daha hızlı çalışıyor benim gözlemlerime göre linuxta kasıyor veritabanı olan siteler.

windows

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben geldim
Şahsen php ile çok iyi anlaşırım.Tüm sitelerim PHP.

sverdlow

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BiLHost' Alıntı:
Sunucuyu reboot edin.Daha sonra servisler tekrar başlamazsa ssh üzerinden başlatmayı deneyin.Eğer SSH'ye bağlanamazsanız durumu datacenter'a bildirin.

Sunucuya erişebildikten sonra Chkrootkit ve Rkhunter kurarak ikisiyle de ayrı ayrı tarama yapın.Ve eğer trojan bulunursa en etkili çözüm işletim sistemini tekrar kurdurun.Yani format attırın.
Boot ettim ama olmuyor. SSh zaten bağlanmıyor. apache de yok. En iyisi dc ye bildirmek. 500mb kadar yedek var indirirken mutlaka kopuyor bir yerde.

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Yedek dosyanızı tar.gz olarak paketleyin.Sonra sunucusu olan birinden yardım talep edin.Eğer güvenirseniz ben de yardım ederim.Paketlediğiniz tar.gz uzantılı yedeklerinizi wget ile çektirin bir sunucuya.Kopma yaşamazsınız büyük ihtimalle.Hem daha hızlı olur.Sunucuya format atıldıktan sonra da yine wget ile kendi sunucunuza çekersiniz.Upload/Download derdinden de kurtulursunuz.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.