İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Windows XP ve Office 2003'e Teknik Destek Bitiyor

May

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Kasım 2010
Mesajlar
1,805
Reaction score
27
Konum
Jupiter
windows-xp-sp3-ve-office-2003-teknik-destek-bitiyor-620x350.jpg


Microsoft sitesinden yaptığı açıklamaya göre windows xp ve office 2003′den teknik desteğini 8 Nisan 2014′te kaldırıyor. Sitede microsoft sorulabilecek soruları cevaplamış.
NEDEN?
Microsoft Windows XP ve Office 2003’ü desteklemeyi neden sonlandırıyor?

2002 yılında Microsoft, Microsoft ürünlerinin destek seçeneklerinin şefaflık ve öngörülebilirlik kazanabilmesi adına müşteri geribildirimi ile geliştirilen Destek Yaşamdöngüsü ilkesi‘ni tanıttı. Bu ilke gereğince, Windows ve Office ürünleri de dahil olmak üzere, Microsoft İş ve Yazılım Geliştirici ürünleri, desteklenen hizmet paketi düzeyinde en az 10 yıllık destek (5 yıl Temel Destek ve 5 yıl Genişletilmiş Destek ) alır durumdadır.
Windows XP SP3 ve Office 2003, 8 Nisan 2014 tarihinden itibariyle Microsoft tarafından desteklenmeyecektir, eğer organizasyonunuz modern bir PC’ye henüz geçiş yapmaya başlamadıysa geç kalmışsınız demektir. Tarihsel müşteri yaygınlaştırma verilerine dayanarak, ortalama kurumsal yaygınlaştırmanın fikir aşamasından tam yaygınlaştırmaya dönüşmesi 18 ile 32 ay arası bir süre alabilir. Windows ve Office’in desteklenen sürümlerini kullandığınızdan emin olmak adına desteğin sona ermesinden önce yaygınlaştımayı sağlamak üzere planlama ve test uygulamalarına bir an önce başlamalısınız.
NEDİR?
Desteğin sona ermesi müşteriler için ne anlama gelmektedir?

Bu sizlerin harekete geçmeniz gerektiği anlamına gelir. 8 Nisan 2014’ten sonra, Windows XP SP3 ve Office 2003 ile ilgili olarak yeni güvenlik güncellemeleri, güvenlikle ilgili olmayan düzeltmeler, ve ek durum destek seçeneklerini içeren herhangi bir destek Microsoft tarafından sağlanmayacaktır.
Desteğin sonlandığı tarihinden sonra ortamınızda Windows XP SP3 ve Office 2003’ü çalıştırmanız, şirketinizde aşağıdaki potansitel risklere maruz kalmanıza neden olabilir:

  • Güvenlik ve Uyumluluk Riskleri — Desteklenmeyen sürümleri kullanan ve güncel yamaları tamamlanmamış ortamların güvenlik risklerine karşı savunması düşüktür. Bu durum, iç ve dış denetim denetim kurumları tarafından yapılacak denetimlerde kontrol başarısızlığı, kurumun sahip olduğu mevcut sertifikaların geçersiz kalması, kurumun sistemlerini ve müşteri bilgilerini koruma konusunda yetersiz olması hakkında görüş oluşması gibi sonuçlara yol açabilir.
  • Bağımsız Yazılım Tedarikçisi (ISV) ve Orjinal Ekipman Üreticisi (OEM) Desteği Eksikliği — Araştırma şirketi Gartner Research’ün yeni bir sektör raporu şunu öneriyor: “Çok sayıdaki bağımsız yazılım tedarikçisi (ISVs) 2011 yılında Windows XP üzerindeki uygulamaların yeni sürümlerinin desteklenmesi taraftarı değildir; 2012 yılında, bu daha yaygın olacaktır.” Ve bu, donanım yeniliklerine olan erişimi azaltabilecektir: Gartner Research 2012 yılında bir çok PC donanım üreticisinin yeni PC modellerinin büyük bir kısmında Windows XP’yi desteklemeyi bırakacaklarını belirtiyor. Windows 7’nin yaygınlaştırılması, Windows XP SP3’ün sonlanması ile ilgili zaman çizelgesine bakınız, Haziran 2011.
Windows 7 ve Office 2010’a geçin. Bu seçenek size desteği devam eden güncel ürünleri kullanmanızın yanında başka faydaları da sağlar. Geliştirilmiş PC güvenliği ve yönetimi ile operasyonel verimliliği artırken, daha üretken olabilmeleri adına çalışanlara daha fazla esneklik sunmaktadır. Ayrıca, organizasyonuzun sanallaştırma ve bulut bilişim gibi son teknoloji trendlerinden faydalanmasını da mümkün kılar.
NASIL?
Microsoft müşterilerine nasıl yardım edecek?

Kurumsal Müşteri — Microsoft büyük kurumlara derin teknik kaynaklar, araçlar, uzman rehberlik sunarak Windows 7, Internet Explorer 9 ve Office 2010’un yaygınlaştırma ve yönetimini kolaylaştırıyor. Yaygınlaştırma programları hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen Microsoft satış temsilcinize veya Microsoft Yetkin İş Ortaklarına başvurun. Windows 7’li ve Office 2010’lu modern bir PC’yi kendinizin nasıl yaygınlaştıracağınızı ve nasıl deneyeceğinizi öğrenmek için, Microsoft Deployment Toolkit‘i ücretsiz olarak yükleyin ve yaygınlaştırmaya bugün başlayın.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler — Yeni verimlilik ve birlikte çalışma araçları ile modern bir PC’ye geçiş aşamasında küçük ve orta ölçekli işletmeler için birçok seçenek vardır. Küçük ve orta ölçekli işletmeler, iş ihtiyaçlarını karşılayan en iyi seçenekleri anlamak için Microsoft yetkili iş ortağını belirlemelidir. Şuanki PC’niz Windows 7 için sistem gereksinimlerini, karşılıyor ise Windows 7 Professional’ı parekende mağazalarından veya Microsoft Yetkin İş Ortaklarımızdan satın alabilirsiniz. PC’niz sistem gereksinimlerini karşılamıyor ise, Windows Professional ile yeni bir iş PC’si satın almayı düşünün. Yazılımınızın üretkenliğini yükseltmeye hazırsanız, Office 2010’u kullanın.
Modern bir PC yaygınlaştırmaya bugün başlamanıza yardımcı olabilmek için, Microsoft Deployment Toolkit’i yükleyiniz. Ücretsiz aracı şimdi yükleyin.
Ek olarak yaygınlaştırma rehberi ve yaygınlaştırma akışını kolaylaştıracak bir kaynağa ihtiyacınız varsa, lütfen Springboard Series ya da Technet’teki ek teknik rehberliği sitesini ziyaret edin.

Kaynak:Windows XP ve Office 2003'e Teknik Destek Bitiyor
 

Thewfique

0
İyinet Üyesi
Katılım
23 Haziran 2013
Mesajlar
22
Reaction score
0
zaten artık herkes windows 7 kullanmaya başladı bilgisayarlarda genellikle bu işletim sistemine göre üretiliyor
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst