İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Windows'mu - Linux'mu ?

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
korumasız iki sunucunun(win ve unix) alacağı saldırıda hangisinin çaktığını bizzat test ettiğim için:)

Kusura bakmayın ama çok saçma bir bakış açısı.Korumasız olan herşey saldırı karşısında zarar görecektir.Ama Linux ama Windows hiç farketmez..

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
yapmayın ya . birazda siz mantıklı olun .

aynı firewall arkasındaki korumalı korumasız farketmez

linux daha güvenliksiz .

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
@atay ne gerek var? linux üzerinde firewall olarak ne kullanılır? bunun cevabını versin başka birşey istemem. linux bilgisi varmıymış yokmuymuş onu merak ediyorum.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
o bilgi sahibi olmadan değil düşünmeden olunur mu olacak .
ikincisi

sanki buradaki herkes linux genel savunma müdürü:)

saygı duyun geçin.nasıl ben sizinkine saygı duyuyorsam.

win diyorum daha bunun ötesi var mı .

değil diyorsanız yokmuşum gibi davranın geçin:)

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yapmayın ya . birazda siz mantıklı olun .

aynı firewall arkasındaki korumalı korumasız farketmez

linux daha güvenliksiz .

Korumasız bırakılan sunucuya işinin ehli biri yapacağı basit saldırılarla zarar verebilir.Linux 5 dakikada çöker Windows 7 dakikada..Sonuçta ikisi de çöker..

Google,Yahoo v.b. birçok site Linux sunucularda barınıyor ve her gün aldıkları saldırıların haddi hesabı yok..Neden zarar görmüyorlar?

Caesar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
ahh ahh işte. gel o zaman sen bir win32 sunucu hazirla ben bir linux sunucu hazirlayalim senin yapmaya calistigin gibi sidik yaristiralim hangisi daha once down olacak gibi? :) ben varim.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Senle neden muhatap olayım ki ?

Sen ilk önce kime nasıl davranacağını öğren .Saygıyı öğren .

Mywedding

1
İyinet Üyesi
Reaction score
96
hostbank arkadaşı bayağı bir sinan günay tavırlarında gördüm bugün , aman , özenti iyidir ama kime özendiğinize bağlıdır.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
yahu gene aynı burası .

hala değişmemiş.

Neden insanlara saygınız yok ?

Sinan günay .sinan günay .Biri de kalkıp sen sinansın dese şaşırmayacağım

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
ilk mesajınızdan beri fikrinizi tek bir dayanağa bağlayamadınız.

bende kahveye oturan amca olmak istemiyorum, kolay gelsin size ;)

konuyla alakalı şahsi görüşüme gelince, kesinlikle linux.

En basit örneği, linux windows'a göre sistem kaynaklarını çok daha az kullanır. p3 733Mhz bir makineye windows server kurulamazken linux rahatlıkla kurulabilir.

Sistem kaynaklarını daha az kullanıp performanslı çalıştığı için normal anlardada, saldırı anlarındada performansı yüksektir...

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
Forum kullanıcılarını arada bir seminerlere şenliklere katılmalarını tavsiye ediyorum. Bunların çoğu da ücretsizdir.

"Özgür yazılım ve Açık Kaynak Günleri"
Bilgi Universitesi,
3-4 mart 2007, Dolapdere Kampusu
-----------------------------------------
Linux ve Özgür Yazılım Şenliği ve Konferansı
3-6 Mayıs 2007 ODTÜ KKM, Ankara

tolgatarim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kodu açık geliştirebilsin (mümkün ama geliştiren görmedim)
çok daha güçlü uptime bilmemne (saldırıda görelim windows saldırılarda çok zor kapanır bant genişliği bitmez ise servisler açık kalır .)
Windows patchidir yamasıdır kuşudur böcüğüdür senin haberin olmasa bile kendi kendine yükler sana bir reset kalır...

bu arada tanıdığım bütün linuxcular ezberci

linuxde plesk kullanan çok az sebep biri fii tarihinde cpaneli çözmüş o ona öretmiş o ötelkine falan derken hepsi cpanel ci çünkü diğerlerini kullanamıyolar sorsan cpanel en iyi panel işletim sistemi en iyi linux web server en iyi apache :) mailde qmaildir ...

Windowscu araştırmacı linuxcu ezberci
fedoradan centosa bile geçerken acaba eski bildiklerim (ezberlediklerim) çalışıcakmı diye bir düşünce alır linuxcu arkadaşlarımı...

Neb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kimileri okur öğrenir kimileri yaşar öğrenir demiş polat abimiz... hostbank yaşamıs öğrenmis, oLgar okuyup öğrenmis... konudan o anla$ılıyor ama birbirimiz ile kapısmak veya sezarin dedigi gibi sidik yarıştırmak bize hiçbirşey kazandırmaz. bir olalım, birlik olalım, hür olalım. iyi çalışmalar

n0tepad

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
windows'da aslında GUI'den kaynaklanıyor p3 bir makineye yuklenememesinin sebebi.. herkes bildigi birseyleri yazsa tartismak yerine, en son tartissak daha guzel olur dye dusunuyorum.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
bir hatam olduysa affola arkadaşlar.

fikrimi sundum herkes gibi hakkım olarak .

hala winciyiz:)

BiLHost

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kodu açık geliştirebilsin (mümkün ama geliştiren görmedim)

Pardus,CentOS,Redhat,Fedora,FreeBSD ve daha bir sürü örnek bu gelişime örnektir..

çok daha güçlü uptime bilmemne (saldırıda görelim windows saldırılarda çok zor kapanır bant genişliği bitmez ise servisler açık kalır .)

Adam akıllı bir saldırıda Windows'un da tepkisizleşeceğinden adım gibi eminim..

Windows patchidir yamasıdır kuşudur böcüğüdür senin haberin olmasa bile kendi kendine yükler sana bir reset kalır...

Bir nevi cPanel ile aynı görevi görüyor..

bu arada tanıdığım bütün linuxcular ezberci

Bir üstteki mesajınıza göre Windows kullananlar da hazırcı oluyor..

linuxde plesk kullanan çok az sebep biri fii tarihinde cpaneli çözmüş o ona öretmiş o ötelkine falan derken hepsi cpanel ci çünkü diğerlerini kullanamıyolar sorsan cpanel en iyi panel işletim sistemi en iyi linux web server en iyi apache mailde qmaildir ...

Windows'u tüm yamaları ve güncellemeleri otomatik hallediyor diye seven ve savunan birisinin aynı işlevi gören ve kullanıcıyı rahatlatan cPanel'i ezbercilikle itham etmesi biraz abes kaçıyor..

Windowscu araştırmacı linuxcu ezberci
fedoradan centosa bile geçerken acaba eski bildiklerim (ezberlediklerim) çalışıcakmı diye bir düşünce alır linuxcu arkadaşlarımı...

Öncelikle CentOS ve Fedora nedir bilerek yorum yapmak lazım.İkisinin arasında dağlar kadar fark var.CentOS'den Fedora'ya geçmekle CentOS'den Windows'a geçmek gibi büyük farklar var.Çünkü her ne kadar ikisi de Linux tabanlı olsa da tamamen İKİ AYRI İŞLETİM SİSTEMİ

akıllı adamın hali başka oluyor

Ahhhh...Ahhhh... :)

Umarım cevaplarım tatmin edicidir :)

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
tamam o zaman bil host bende 70 kişiden alıntı yapayım .

sonra alta ah ah yazıp geçeyim ?

neden insanlara saygı duymuyorsunuz ? Hadi insanları geçtim ? ya fikirlerine ?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.