İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

winrar dizine parçalı taşınabilir mi?

qwerty

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Blu-Ray bir belgeseli winrar ile sıkıştırılmış olarak, 122 part olarak bilgisayarıma indirdim. 122 partın toplam boyutu 12,5 GB. Winrar'dan dizine çıkartma işlemim sırasında bir hata mesajı aldım. Mesajda 4 GB'dan büyük dosyaları bilgisarıma yazamayacağımı söylüyordu. Diskimin Fat32 olması sebebiyle dosya yapısının en fazla 4 GB'a destek verdiğini, 12,5 GB'ı dizine çıkartmam için harddisk'imi NTFS sistemine çevirmem gerektiğini sonradan öğrendim.

Benim amacım, internetten indirdiğim belgeseli, bilgisayarımın harici diskine kopyalayıp, harici diski USB portundan playstation 3'e bağlayarak ya da ps3'ün harddiskine kopyalayarak Plazma'dan seyretmekti. 4 GB'dan düşük dosyalarda bir sorun yaşamadım ancak bilgisayarın hardiskini NTFS'ye çevirirsem Playstation 3 bu bilgileri okumuyor. Çünkü NTFS'yi kabul etmiyor. Ancak Fat32 sistemini destekliyor.

Ayrıca harddiski NTFS'ye dönüştürdüğümde bir daha Fat32'ye dönüş yok.

Tek çare olarak winrar vasıtasıyla (bozuk dosyaları koru seçeneğinden istifade ederek) 4 GB'lık bölümler halinde dosyayı dizine çıkartmak kalıyor. İlk 42 part için bunu yapabiliyorum. Ancak sonraki, 42 ile 84 part arasını ve 85-122 partları dizine çıkart dediğimde hep ilk 42 partı dizine çıkarıyor.

Winrar'da bir dosyayı ciltler halinde bölümleyerek rapidshare'ye kaydedebiliyoruz. Aynı şekilde bölümler halinde (4 GB aşmadan) dizine nasıl çıkartabiliriz ?

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

sepulchral

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Blu-ray yazıcı almanın vakti gelmiş. En mantıklısı bence bu. Düzgün çalışan sistemi bozmamanı tavsiye ederim. Birde external HDD(NTFS)ye ihtiyacın var.Çünkü Blu-ray tabanlı vidyo görüntüleri 8 GB / ortalama.

qwerty

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bilgisayarımda C, D ve E sürücüleri var. Ayrıca PC'ye 1 TB'lık Fat32'lik Harici Disk bağlı. Bu external disk ile PS3'e büyük boyutlu (4 GB'a kadar) blu-ray dosyalarını transfer ediyorum.

Blu-ray yazıcı alsam da winrar'dan harddisk'e 4 GB'ı aşan (12,5 GB gibi) bir dosya kaydedemediğim için Blu-ray yazıcı ile ancak 4 GB kadar olan dosyaları yazıp, ps3'e taşıyabilirim.

External NTFS diskim olsa dahi, Playstation3 NTFS'yi görmüyor sadece FAT32'yi kabul ediyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.