İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

WordPress 3.5.1 Bakım ve Güvenlik Sürümü Yayında

sende

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Aralık 2012
Mesajlar
0
Reaction score
0
Evet arkadaşlar, an itibariyle wordpress sitelerimizde sürüm güncelleme uyarısı belirdi. WordPress en yeni sürümü 3.5.1 i duyurdu. WordPresstemaindir.net olarak hemen bir inceleme gerçekleştirdik ve sürüm hakkında bilgi edindik. Sürümün ingilizce notlarını sizler için Türkçe’leştirdik. Önemli yerlerini ve orjinal ingilizce açıklamayı yazımızın ilerleyen bölümlerinde bulabilirsiniz.

WordPress açıklamasında 3.5.1 sürümünün an itibariyle yayında olduğunu bildiriyor. Çıkarılan 3.5 sürümünde 37 hatanın giderildiğini ve birçok güvenlik açığının da kapatıldığını iletiyor. Zaten 3.5.1 sürümü yayınlanma başlığını da ” Bakım ve Güvenlik Sürümü ” olarak duyurdu. Şuan için bu sürümün Türkçe hali çıkarılmış değil. İngilizce olarak sürüm güncellemesi yapabilirsiniz.

WordPress 3.5.1 Maintenance and Security Release

WordPress 3.5.1 is now available. Version 3.5.1 is the first maintenance release of 3.5, fixing 37 bugs. It is also a security release for all previous WordPress versions. For a full list of changes, consult the list of tickets and the changelog, which include:

Editor: Prevent certain HTML elements from being unexpectedly removed or modified in rare cases.
Media: Fix a collection of minor workflow and compatibility issues in the new media manager.
Networks: Suggest proper rewrite rules when creating a new network.
Prevent scheduled posts from being stripped of certain HTML, such as video embeds, when they are published.
Work around some misconfigurations that may have caused some JavaScript in the WordPress admin area to fail.
Suppress some warnings that could occur when a plugin misused the database or user APIs.

Additionally, a bug affecting Windows servers running IIS can prevent updating from 3.5 to 3.5.1. If you receive the error “Destination directory for file streaming does not exist or is not writable,” you will need to follow the steps outlined on the Codex.

WordPress 3.5.1 also addresses the following security issues:

A server-side request forgery vulnerability and remote port scanning using pingbacks. This vulnerability, which could potentially be used to expose information and compromise a site, affects all previous WordPress versions. This was fixed by the WordPress security team. We’d like to thank security researchers Gennady Kovshenin and Ryan Dewhurst for reviewing our work.
Two instances of cross-site scripting via shortcodes and post content. These issues were discovered by Jon Cave of the WordPress security team.
A cross-site scripting vulnerability in the external library Plupload. Thanks to the Moxiecode team for working with us on this, and for releasing Plupload 1.5.5 to address this issue.


Detaylı Bilgi ve Yeni Sürüm İndirmek İçin : http://www.wordpresstemaindir.net/wordpress-3-5-1-yayinda.html
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
worpress in orjinal indirme sayfasını da konuya ekleyiniz.
 

Dream Prince

1
İyinet Üyesi
Katılım
10 Ağustos 2011
Mesajlar
500
Reaction score
0
Konum
frtr
tr.wordpress.org dışında başka yerden indirmeyin shell olabiliyor.
 

efekentli

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Şubat 2008
Mesajlar
843
Reaction score
2
güncellemeden hemen önce aldığım yedek 700 mb ama güncellemeden hemen sonra aldığım yedek tam 2 katı :( iki saattir bakıyorum niye böyle oldu diye...
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
wp content içindeki plugins ve tema klasörüne extadan temalar ve pluginler geliyor, yrni yeni sorgularda eklenmiş olabiilir
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst