İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

WordPress’e YouTube videosu nasıl eklenmeli?

AdobeWordpress

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Mayıs 2013
Mesajlar
190
Reaction score
1
wtube.jpg


YouTube videolarınızı kolayca sitenize eklemenize yarayan onlarca eklenti mevcut. Fakat bu kadar basit bir işlem için bile eklenti kullanmak istediğiniz emin misiniz?

Daha önceki makalelerimizde WordPress‘in eklenti desteğinin dikkatli ve yerinde kullanılması gerektiğini belirtmiştik. Eklentilerin veritabanında bıraktığı izler, zamanla veri sorgulama hızını, beraberinde de web sayfanızın açılma hızını yavaşlatacaktır.

Hal böyleyken gelin WordPress’in shortcode desteği ile kendimize bir video tanımlaması yapalım.

Ne yapıyoruz?

WordPress, kullanıcılarına geliştirilebilir bir shortcode desteği sunuyor. Biz bu desteği kullanarak YouTube videolarını sitemize daha hızlı ve işlevsel yükleyeceğiz. Eklenti kullanmadığımız için gereksiz eklentiler listemiz kabarmayacak, hem de shortcode mantığının temelini anlayacağız.

Yapacağımız işlemde temanızın içerisindeki function.php ve style.css dosyalarınıza erişmeniz yeterli olacak.

Başlayalım.

Nasıl yapılır?

Sırasıyla ilerleyelim.

Tasarım

İlk olarak işin en kolay kısmıyla başlayalım. Temamızın içerisindeki (wp-content/themes/temanız) CSS dosyasını açalım ki bu dosyanın adı genellikle style.css şeklindedir. Daha sonra bu dosyada video oynatıcımızı barındıracak division elemanını tasarlayalım. Kısaca aşağıdaki CSS kodlarını dosyaya ekleyelim.

HTML:
.aw-player {position: relative; padding-bottom: 56.25%; padding-top: 30px; height: 0; overflow: hidden;}
.aw-player iframe,.aw-player object,.aw-player embed {position: absolute; top: 0; left: 0; width: 100%; height: 100%;}

Böyle responsive, yani sadece mobil ve tablet uyumlu değil, her türden ekran çözünürlüğünü algalayıp boyutunu değiştiren bir oynatıcı tasarladık.

Yazılım

Şimdi işin yazılım kısmına gelelim. Temamızın içerisindeki (wp-content/themes/temanız) function.php dosyasını açıyoruz. Dosya içerisinde uygun yere tanımlamamızı yapıyoruz.

Kod:
function youtube( $atts, $content = lisanssız ) {
 return '<div class="aw-player"><iframe src="http://www.youtube.com/embed/'.$content.'" frameborder="0" width="560" height="315"></iframe></div>';
}

Hemen bu satırların altına da shortcode ismimizi belirtelim.

Kod:
add_shortcode("youtube", "youtube");

İşlem tamam!

Kullanım

WordPress sitenizdeki sayfa veya yazılara artık kolaylıkla YouTube videolarınızı ekleyebileceksiniz. Örnek olarak Uwnzu3_aobo id’li Photoshop dersimizi test ederek başlayalım.

youtuber-wp.png


Kaynak : http://www.adobewordpress.com/wordpresse-youtube-videosu-nasil-eklenmeli
 

baba

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Nisan 2012
Mesajlar
68
Reaction score
0
Bunların hiçbirisine gerek yok, makalenin içine youtube adresini kopyalayıp yapıştırmanız yeterlidir. Sistem otomatik olarak video gösterir. Yalnızca adres txt kodunda olmalı yani <a href=".../> link içermemelidir. Bunun için en kolay yol youtube sitesinden tarayıcınızın adres kısmındaki adresi kopyalayıp makalenin için koymak yeterli olur.
 

vitrinlikseo

0
İyinet Üyesi
Katılım
5 Şubat 2014
Mesajlar
128
Reaction score
0
kendim bi taslak oluştursam wordprese uyarlayabilirmiyim? ve bunu yapabileceksem nası yapabilirim.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst