İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

WordPress En Iyi Eklentiler Top 10

hpakteknoloji

0
İyinet Üyesi
Katılım
6 Temmuz 2013
Mesajlar
140
Reaction score
2
Bildiğiniz gibi WordPress dünyada en çok kullanılan blog ve site yönetim scriptlerinden birisidir. Sizler için bir araştırma yaptık,Wordpress ‘in en iyi eklentilerini derledik.Dünya’da ve Türkiye’de en çok kullanılan 10 WordPress eklentisini bulduk. İçlerinde bilmediğiniz veya aradığınız bir eklenti olabilir; Wordpress En İyi Eklentiler



All İn Seo Pack: Dünyada ve Türkiye’de en çok kullanılan seo eklentisidir. Bu eklenti sayesinde sitenizi arama motorlarına optimizasyon edebilir ve konu içi optimizasyonlarını sağlayabilirsiniz. WordPress sisteminde en çok kullanılan seo eklentisi olmasının yanı sıra en iyilerinden birisidir.

WordPress SEO by Yoast: WordPress’de en çok kullanılan ikinci seo eklentisidir. Bu eklenti All İn Seo Pack eklentisine göre çok farklıdır. Hemen hemen ikisi de optimizasyon konusunda aynı özelliklere sahiptir fakat Yoast’ın özellikleri daha çoktur. Mesela bir makale hazırladığınızda size o makale için en iyi seo ayarını yapmanızda yardımcı olur ve puanlar.

Akismet: WordPress’de olmazsa olmaz eklentilerden birisidir. WordPress sitelerinde genel olarak yapılan spam yorumların yayınlanmasını engeller, bu sayede sitenizden çok daha az link çıkışı olur. Buda sitenizi Google ve diğer arama motorlarına daha kaliteli gösterir.

Google XML Sitemap: Google botlarını hızlandırmak için en iyi eklentidir. Sitenizin botlar için haritasını oluşturur. Bu sayede Google ve diğer arama motorlarının botları sitenize geldiğinde çok daha hızlı bir şekilde taranır ve indexlenir.

WP Super Cache: Kullanıcı sayısı fazla olan siteler için olmazsa olmazdır. Sadece kullanıcı sayısı çok olanlar için değil herkes tarafından kullanılan eklentilerden bir tanesidir. Sitenize giren ziyaretçilerin tarayıcılarında sitenizin çerezlerini bırakır, bu sayede ziyaretçi sitenize ikinci kere girdiğinde sayfa çok daha hızlı bir şekilde açılır. Bu hızın seo bakımından çok büyük bir önemi vardır.

Contact Form 7: WordPress’de en çok kullanılan iletişim eklentisidir. Kullanıcılarınızın sizlerle iletişim kurmaları için oluşturduğunuz bir sayfada iletişim eklentisi sayesinde sizlere ulaşmalarını sağlayabilirsiniz. İletişim eklentileri arasında en iyisidir.

WordPress Importer: WordPress’de yayınladığınız her yazı haftalık veya günlük olarak yedeklenmelidir. Çünkü internet korsanlarının ne zaman saldıracağı hiç belli olmuyor. Bu eklenti sayesinde içeriğinizi yedekleyebilir ve herhangi bir kayba uğradığınız zaman geri yükleme yapabilirsiniz. Sitenizden hiçbir makale veya konu silinmemiş olur.

WP Touch: Günümüzde artan mobil ve tablet kullanım oranına çözüm olarak üretilmiş bir eklentidir. Sitenizi tablet veya telefon sistemlerine göre ayarlar ve kullanıcılara kolaylık sağlar. Bu sayede kullanıcı cep telefonunu kullanarak sitenize daha rahat bir şekilde ulaşabilir ve kullanabilir.

WP Page Navi: Bu eklenti genel olarak her wordpress temasında kullanılmaktadır. WordPress’de sayfalarınızın düzenini sağlar ve yönetir. Eğer sayfa düzeninizde herhangi bir bozukluk varsa bu eklentiyi kurup deneyebilirsiniz.

NexGen Gallery: Moda siteleri gibi fotoğraf tabanlı sitelerde çoğunluklu olarak kullanılmaktadır. Genel olarak fotoğrafla sunulan konular için kullanılması gereken eklentilerden bir tanesidir.

İyi bir eklenti koymak istedim ;
Ultimate TinyMCE : Bu eklenti ise sitenize yorum yapanlara sizin seçtiğiniz konular dahilinde ziyaretçilerin yorumlara ekledikleri mail adresleri otomatik bir şekilde teşekkür mail ‘i atıyor.Bu mail ‘de kullanıcılara tekrar sitelerine girmelerini sağlayabileceğiniz bir link verebiliyorsunuz.Bu da size artık olarak geri dönecektir.
WordPress ‘in en iyi 10 eklentisi ve 1 eklenti extra olmak üzere eklentileri böyleydi.Bu eklentileri google ‘da aratarak kolaylıkla indirip kurabilirsiniz.

ALINTIDIR.
http://www.hiperaktifteknoloji.com/wordpress-en-iyi-eklentiler-top-10.html
 

EsrimE

0
İyinet Üyesi
Katılım
24 Mart 2008
Mesajlar
0
Reaction score
0
Konum
İstanbul
yararlı bir yazı olmuş yeni başlayanlar ve bilgisi az olan arkadaşlar için çok faydalı olacaktır.
 

sanaldata

0
İyinet Üyesi
Katılım
20 Ağustos 2013
Mesajlar
38
Reaction score
0
Eklentilerin 1-2 istisna hariç hepsini kullandım. Kefilim çok harika eklentiler :D
 

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
19 Temmuz 2008
Mesajlar
12,395
Reaction score
254
not: all in one seo pack kullananların google xml sitemap kullanmasına gerek yok
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst