İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

WP hitli sitesi olupta kazanamayanlara

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
Wordpress kurulu hitli siteniz var ancak reklam yerleşiminden dolayı kazanamıyor musunuz?

Size bir tema önerim olacak. Wp bluesense temasını kullanın.

bluesense-adsense-wordpress-theme.jpg


İndir: http://www.doshdosh.com/bluesense-theme

Reklamları resimde görüldüğü şekilde veya kendi isteğinize göre yerleştirebilirsiniz. Ama benim önerilerimi yaparsanız daha çok tıklama alırsınız:

* Reklam renklerini ayarlarken:
Sınır: F0F6FB
Başlık: 064B8C
Arkaplan: F0F6FB
Metin: 064B8C
Url: 064B8C

Kodlarını kullanın.

* Üste ve alta 336x280 reklam koyun.
* Sola 160x600 reklam koyun.
* Headere 728x90 uzun 5li bağlantı birimi koyun.
* Categories ve recent postların altınada birer tane küçük 5li bağlantı birimi koyun.

İlk 3 reklam için temada bölüm yapılmış ancak son dediğim kısımı temanın sidebar.php dosyasından kendiniz bularak eklemeniz gerekiyor.

Ben temayı ve en iyi performans yerleşimiyle kodları verdim. Gerisi size kalmış. Eğer içeriğinizde resim pek yoksa bolca makale varsa reklamlar tam uyum gösterecektir ve her reklamınız yüksek performans alacaktır. 100-200 hitle bile bu temadan alacağınız performansı görünce şaşıracaksınız.

Konuyu alıntı yaparsanız forumun bu sayfasının linkini gösterebilirsiniz.:rolleyes: Teşekkür etmenize gerek yok çiçekleri evime yollayın:p

gokhans19
 

Bal

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
214
Reaction score
2
gerçekten eline sağlık uğraşmışsın.Adsense hesabımız olsa deneyelimde :D nerde ... Olunca artık inş. denerim .. :) İyi çalışmalar hee bu arada sitenizdeki google ads'a teşekkür olarak bi tık attım :D
 

erdjan

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Nisan 2008
Mesajlar
53
Reaction score
1
Peep yasak mi yani ... Ben okudum ama sekilde yazan birsey bulamadim..
 

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
Reklamların ayırt edilmesi gerek diye nerde yazıyor adsensede ben bulamadım. Hatta adsensenin reklamları bu şekilde kullanarak performans artırmayı önerdiğini hatırlıyorum.

Mesela şöyle bir site var: http://evdose.com ve adsense buradaki yerleşimleri en etkili yerleşimler listesinde öneriyor. Adsense şu 5 yerleşimi öneriyor mesela: http://docs.google.com/present/view?id=dffbqfnj_114c69d9tc8 Buradaki 2-4 ve 5. örneklerle bu temadaki aynı. Farklı bir durum yok.

Hatta google buna başarılı içerik entegrasyonu diyor. En etkili 5 optimize yönteminde gösteriyor. Dileyenler şurayıda inceleyebilir: http://docs.google.com/present/view?id=dffbqfnj_127czw7szcx Milletin yasaktır diye korkup yapmadığı şeyleri en kral optimize yöntemleri diye öneriyor google.
 

efekentli

0
İyinet Üyesi
Katılım
2 Şubat 2008
Mesajlar
843
Reaction score
2
bende adsense teması ararken görmüştüm bunu. bir çok yabancı sitede de tavsiye edilmiş. 2,3 gün denedim ama değişen bişey olmadı bende. çıkan reklamlar alakasız, dandik olunca hiç bişeye yaramıyor demek ki :)
 

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Katılım
26 Eylül 2007
Mesajlar
4,527
Reaction score
29
Konum
Ev
bende adsense teması ararken görmüştüm bunu. bir çok yabancı sitede de tavsiye edilmiş. 2,3 gün denedim ama değişen bişey olmadı bende. çıkan reklamlar alakasız, dandik olunca hiç bişeye yaramıyor demek ki :)

İçerik yetersiz kalıyor demekki. Senin içeriğin araba modifiyeyken reklamlarda online oyun falan çıkarsa tık alması imkansız ancak sektörel sitelere çok iyi gider bu tema. Çünkü reklamlar çok alakalı çıkar ve adam içeriği okurken reklamdaki ilgisini çeken şeyide görür ve merak edip tıklar. Bide benim anlattığım yerleşim çok iyi.
 

Sport

0
İyinet Üyesi
Katılım
31 Aralık 2003
Mesajlar
1,449
Reaction score
3
alakalı reklamlar çıkarsa, çok iyi tıklama olur gibi..
 

GreeNEyeS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
6 Ağustos 2005
Mesajlar
1,753
Reaction score
27
Konum
istanbul
Bende uzun zamandır var bu tema ama kullanmıyorum sitelerimde.
 

osahin

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Ekim 2006
Mesajlar
4,978
Reaction score
34
Konum
kalbinizden :p
https://www.google.com/adsense/support/bin/answer.py?hl=tr&answer=17954 senin söylediğin bu Gökhan ancak bu tam anlamı ile senin ifade ettiğini söylemiyor. Buradaki konu şu, kullanıcılar sitenizi gezerken hangi aşamalarda neler yapıyor analiz edin ve ona göre yerleşimler yapın. Mesela bazı sitelere girersin site içerisinde sıkılmadan gezerken birden bakmışsınki kendini başka sitede bulursun, bu kullanıcıyı rahatsız etmeden reklamı ona göstermektir, ama bu tema ve benzerleri kullanıcıyı rahatsızda eder, sitenizi değersizde kılar.
Kullanmayın demiyorum ancak bende bu tarz temaların sakıncalı olabileceği kanısında olanlardanım. Ben olsam böyle bir temayı kullanmam, zaten böyle tema kullanacağım sitede hazırlamam.

Google reklamları, arama kutuları veya arama sonuçlarında aşağıdakiler yapılamaz:

Tıklamaları teşvik etme
  • Yayıncılar, diğer kişilerden kendi reklamlarını tıklamalarını isteyemez veya tıklama almak için hiçbir aldatıcı uygulama yöntemi kullanamaz. Bu koşul, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için kullanıcılara ödeme teklifinde bulunulmasını, bunları yapması için üçüncü taraflara para kazanma vaadinde bulunulmasını veya tek reklamların yanına resimler yerleştirilmesini içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir.
  • AdSense programına katılan yayıncılar, kullanıcılara ve reklamverenlere iyi bir deneyim yaşatmak için, aşağıdakileri yapamaz:
  • Kullanıcılara, reklam görüntülemeleri veya arama yapmaları için ödeme yapamaz ya da bunları yapması için üçüncü bir tarafa ödeme taahhüdünde bulunamaz.
    "Reklamları tıklayın", "bizi destekleyin", "bu bağlantıları ziyaret edin" gibi ifadelerle veya benzer bir üslup kullanarak, kullanıcıları Google reklamlarını tıklamaya teşvik edemez.
  • Oklarla veya diğer grafiksel öğelerle kullanıcıların dikkatini reklamlara yönlendiremez.
  • Tek reklamların yanına yanıltıcı resimler yerleştiremez.
  • Reklamları, kayan kutu komut dosyasının içine yerleştiremez.
  • Reklamları, o sayfadaki diğer içerikten ayırt edilemeyecek şekilde biçimlendiremez.
  • Site içeriğini, reklamlardan ayırt edilmesi zorlaşacak şekilde biçimlendiremez.
  • Google reklam birimlerinin üstüne yanıltıcı etiketler yerleştiremez. Örneğin, reklamlar "Sponsorlu Bağlantılar" veya "Reklamlar" olarak etiketlenebilir, ancak "Favori Siteler" veya "Günün Fırsatları" olarak etiketlenemez.

  • Araç çubukları da dahil, herhangi bir türdeki yazılım uygulamasına entegre edilemez.
  • Pop-up veya arkada açılır pencerelerin içinde görüntülenemez.
  • E-postalara veya e-posta programlarına yerleştirilemez.
  • Görüntüleri, sayfadaki öğeler tarafından engellenemez.
  • İçerik tabanlı olmayan sayfalara yerleştirilemez.
  • Özellikle reklam görüntülemek amacıyla yayınlanan sayfalara yerleştirilemez.
  • Logoların, ticari markaların veya diğer marka özelliklerinin aldatıcı kullanımı nedeniyle, içeriği veya URL'si, kullanıcılarda bunun Google'la ilişkili bir sayfa olduğu kanısını uyandıracak sayfalara yerleştirilemez.
  • Diğer Google ürün veya hizmetlerinin üstüne, içine veya yanına, o Google ürününe veya hizmetine ilişkin politikaları ihlal edecek şekilde yerleştirilemez.

Reklam yerleşimi
Google reklamlarını gösteren siteler, kullanıcıların kolay gezinebileceği nitelikte olmalıdır. Siteler, kullanıcı tercihlerini değiştiremez, kullanıcıları istenmeyen web sitelerine yönlendiremez, indirme başlatamaz, kötü amaçlı yazılımlar bulunduramaz veya sitede gezinmeye müdahale eden pop-up'lar veya arkada açılır pencereler içeremez.
 

beyzadez

0
İyinet Üyesi
Katılım
3 Ocak 2010
Mesajlar
134
Reaction score
0
kardeş eklentıyı devre dışı bıraktım fakat etıket bulutu fılan en altta gezınıyor
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst