Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Wp site kasması ve serveri yorması

KaRaKTeR

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
138
Merhaba arkadaşlar wp sitem belli bir süre sonra serveri kitliyor ve hiçbir site açılmıyor optimizasyon yapacak birini arıyorum

T

trgy

Misafir
Kendi yapmalısın sana bir kaç adım söyliyeyim biraz olsun rahatlar.
1- Tema çok detaylı bir temaysa temanı değiştir. Değiştirmek istemiyorum diyorsan içindeki tüm sorgu ile çekline yerleri el ile doldur ki sorgu yapmasın.
2- Eklenti kullanıyorsan gerekli eklentiler dışındakileri sil ve kullanma.
3- Supercache eklentisini kur.
4- Supercache'yi kurduktan sonra phpmyadmin'e gir ve tüm tablolarını seçerek onar.

Loi

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
145
mysql konfigurasyonunu incelettir, eğer query_cache kapalıysa bunu açtır.

SavaS

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
15
Kendi yapmalısın sana bir kaç adım söyliyeyim biraz olsun rahatlar.
1- Tema çok detaylı bir temaysa temanı değiştir. Değiştirmek istemiyorum diyorsan içindeki tüm sorgu ile çekline yerleri el ile doldur ki sorgu yapmasın.
2- Eklenti kullanıyorsan gerekli eklentiler dışındakileri sil ve kullanma.
3- Supercache eklentisini kur.
4- Supercache'yi kurduktan sonra phpmyadmin'e gir ve tüm tablolarını seçerek onar.

* Buradaki supercache'i kullanmanı tavsiye etmem. .htaccess dosyasına eklediği kodlar sayesinde çoğu botu engelliyor. Bu sayede de botlar sitenize erişemiyor. Sonucunda ise, hitlerinizde aşırı düşüş olabiliyor :) Ayarlamayı bilmiyorsanız önermem.

En iyi optimizasyon mysql optimizasyonudur. Hostingin barındığı dedicated size aitse, optimizasyon yapabilirim.

KaRaKTeR

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
138
problemi çözdüm arkadaşlar içerikten dolayı server kilitleniyormuş, hızlandırıcı eklentileri kurmuştum ama pek hoşuma gitmediği için kaldırdım

crakxy

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
64
Aynı sorunlar bende de var, hostçu arkadaş siten serveri çok kastığını söylüyor ve başka bir server şirketi olsaydı şimdiye kadar çoktan iptal etmişti diyor. Bu kadar kasabilir mi?

KaRaKTeR

0
Onaylı Üye
Üye
Açılan Konu
138
eğer sitende başka yerlerin xml dosyasını aktarırsan evet yapabiliyor çok dikkat edilmesi gereken bir konu