İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yabancı siteleri bile çöplük yapıyoruz

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
olayı anlatayım..
şimdi haiti, şili depremleri, izlanda da ki volkanik patlama, rusyada yangın, pakistandaki sel sonucu yaşanan salgın hastalık vs..vs.. küresel ısınma yüzünden, öpecekler bizi diye düşünürken, :'(

şöyle bir arama tarama yapayım dedim, haiti, şili deprem resimleri ve dünya üzerinde meydana gelen en büyük depremler falan diye.. tabii ingilizce yazıyorum google.com'da !!

sonra çok efendi, bir site ile karşılaştım.. oraya deprem ile ilgili bilgiler, bir kaçta resim koymuş.. ancak yorumlara bakınca ne göreyim.. sadece yabancı bir eleman, deprem ile ilgili link paylaşmış. geri kalan yorumlar ise maç linklerinden, +18 linklere kadar bizim Türkler !! aklınıza ne gelirse !!

ayıptır günahtır be arkadaş.. hani anlarım, normal yabancı bloglara sıkıştırırsınız bir kaç linkte, konusu sağlık / bilim gibi önemli olan yazılara kofti sitelerinizi eklemek nasıl bir bilinçtir, nasıl bir ahlak anlayışıdır !!

millet r10 veya iyinet'in seo yarışmasını, sizin adsense uğruna dizi, maç sitelerini görüpte, veya +18 sitelerinizi bilgi zannedip tıklaması çok hoş mu olacak??

hani biliyorum bu yapılan yeni birşey değil, çoğu kez karşıma çıkıyorda neden bir tek TÜRKLERDEN çıkıyor açıkçası anlamakta güçlük çekiyorum..

sitenin alexa değeri 1000'den düşük, yazı pr6 diye.. karaktersizlik yapmaya gerek yok.. elin gevuru bilmiyorda, sanki bir tek türkler keşfetmiş gibi yazmışız bütün sitelerimizi.. şimdi ben gelipte sizi banlasam adsense'ten hoş mu olacak.. :mad:

ha tabii burda suç yine bizde..buluyoruz bala **te 3-5 site..sonra dofollow diye ya rep uğruna, ya para karşılığında kakalıyoruz.. eğitime, bilime, sağlığa saygınız olsun arkadaşlar. 3 kuruş için inanın ki değmez...

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Bunu tek Türkler yapmıyor.İnanmıyorsan kur bi wordpress ve akismet kurma ;)

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
Bunu tek Türkler yapmıyor.İnanmıyorsan kur bi wordpress ve akismet kurma ;)

bilirim, ya luis vitton çanta yada kofti ilaç reklamları düşüyor da.. bu bahsettiğim yabancı siteyi bir tek biz mi keşfettik Line !! ben niye orada ilaç veya çanta linkleri görmedim..

18 adet yorumun 14 tanesi bizimkilere ait.. yazının tarihi ocak 2010

edit: geri kalan 4 yorumda normal yorum, 1 tane link depremle ilgili.. google kaldırsın pagerank ı :D

Line

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
bilirim, ya luis vitton çanta yada kofti ilaç reklamları düşüyor da.. bu bahsettiğim yabancı siteyi bir tek biz mi keşfettik Line !! ben niye orada ilaç veya çanta linkleri görmedim..

18 adet yorumun 14 tanesi bizimkilere ait.. yazının tarihi ocak 2010

Göndersene bi sayfayı.

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
sadece Türkler yapmıyor. Dün sabah iyinet üzerinde hödüğün teki 20 mesaj kadar spam yaptı, ErdeM ile atay nickli arkadaşlara sorabilirsin istersen. İkisinin de olaydan haberi var. Rapor etmiştim onlar silinmiyorsa eğer diğer yönetici arkadaşların da haberi vardır.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
ha tabii burda suç yine bizde..buluyoruz bala **te 3-5 site..sonra dofollow diye ya rep uğruna, ya para karşılığında kakalıyoruz..

İşte olay budur aslında. Kıçı kırık rep için bilgi paylaşılıyorsa hit için her şey yapılır :D

z08g

0
İyinet Üyesi
Reaction score
16
sadece Türkler yapmıyor. Dün sabah iyinet üzerinde hödüğün teki 20 mesaj kadar spam yaptı, ErdeM ile atay nickli arkadaşlara sorabilirsin istersen. İkisinin de olaydan haberi var. Rapor etmiştim onlar silinmiyorsa eğer diğer yönetici arkadaşların da haberi vardır.

benim yazıda bahsettiğim, bilim / eğitim / sağlık gibi konularda olmadığı. yani dünya sağlık örgütünün resmi sitesinde yorum bölümü olsaydı heralde, yine dizi izle diye başlayan yorumları görürdük. ama bizden başka kimsede olmazdı böyle yapan.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Yabancılarla bizim yaptığımızın arasında şöyle çok önemli fark var, bize gelen spamlar otomatik olarak yapılıyor yani bir kanaat getirilerek yazılmıyor, rasgele geliyor. Oysa z08g'nin bahsettiği gibi sayfalara bazı türk "seocular" kendi kanaatleri ile girip manuel olarak yorum yazıyor. Bilemiyorum, bana göre bazen duygular mantıktan önce gelir. Binlerce insanın can verdiği veya manevi hatırası olan "şeyleri" çıkarlarım için kullanmam ama kullananlar var, diyecek çokta birşey yok, saygı duyuyorum, onların tercihidir.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.