Arkadaşlar yamultucu adlı programla saldırı alıyorum
browser ie 5 görünüyor ve ip sürekli değişiyr
ne yapabilirim
browser ie 5 görünüyor ve ip sürekli değişiyr
ne yapabilirim
![]() |
![]() |
Yamultucu ile binlerce kişi saldırmıyorsa APF ve BFD yükle sonuç alırsın. Ayrıca bir IP den maksimum yapılacak bağlantıyı sınırlayan bir script daha var ddos diye güvenlik forumda arat bulursun
Yamultucu, denyo launch, anti-rus gibi programların zamanı geçti artık sisteminizi sağlam kurarsanız bunlar sizi etkilemez.
Fakat botnetle yapılan saldırılar için donanımsal firewall almaktan başka yol yok
bir ipden yapılabilinicek maksimum bağlantı normal ziyaretçiyide etkiler zaten bi anlamı yok saldırı yapmak isteyen 300 tane çalışan proxy topluyor. 300 çeşit ip ile saldırıyor. zaten birçok server satan yerde bu ipyi şikayet üzerine tespit edip engelleyebiliyor (ör:labina)
donanımsal firewall kullanan yok denecek kadar az açıkçasıda ben görmedim hep fantazi olarak kalan bi muhabbet kullananda yok.ve duyduğum fiyatıda baya pahalı.. kesin çözüm olsa zaten dediğim gibi büyük sitelerde etkilenmez.. abartmıyım ama 2 sene önce bile google ın bi sayfası bu olaya mazur kalmıştı.
dediğim gibi çözüm.. proxy ile girenleri engelleyecek script kullanmak.. veya sağlam bir server alıp en azından basit saldırı yapabilecek insanlardan etkilenmezsiniz..