- Reaction score
- 0
Merhaba arkadaşlar,
Başlıkta belirttiğim gibi, şimdi benim tablomda birkaç farklı değerden, bir kaç tane var yani şöyle atıyorum 4 tane Ali, 5 Tane Ahmet, 3 Tane Zeki, 10 Tane Yeşim vs. var. Böyle bi tabloda 10 tane ile Yeşim en fazla kayıt barındırmış oluyor. Benim istediğimde en fazla kaydı bulunan kişiyi yani Yeşimi listelemek. Böyle bir şey mümkün müdür, nasıl yapabilirim?
Teşekkür ederim.
Edit: Sanırım yapmayı başardım, hep sorduktan sonra olur zaten
Çözümü yazıyım belki işine yarayan olur, çok karışmışta olabilir ama sonuçta oldu 
Şartsız çekme;
Şartlı çekme;
Ben böyle bi şekilde yaptım, iyi günler.
Başlıkta belirttiğim gibi, şimdi benim tablomda birkaç farklı değerden, bir kaç tane var yani şöyle atıyorum 4 tane Ali, 5 Tane Ahmet, 3 Tane Zeki, 10 Tane Yeşim vs. var. Böyle bi tabloda 10 tane ile Yeşim en fazla kayıt barındırmış oluyor. Benim istediğimde en fazla kaydı bulunan kişiyi yani Yeşimi listelemek. Böyle bir şey mümkün müdür, nasıl yapabilirim?
Teşekkür ederim.
Edit: Sanırım yapmayı başardım, hep sorduktan sonra olur zaten
Şartsız çekme;
PHP:
$sql=mysql_query("SELECT isimlistesi_tablosu, COUNT(*) AS isimlistesi_tablosu FROM tablomuz group BY isimlistesi_tablosu order by isimlistesi_tablosu DESC limit 0,1");
echo mysql_fetch_array($sql)[0];
Şartlı çekme;
PHP:
$sql=mysql_query("SELECT isimlistesi_tablosu, COUNT(*) AS isimlistesi_tablosu FROM tablomuz WHERE sart_tablosu='sartimiz' group BY isimlistesi_tablosu order by isimlistesi_tablosu DESC limit 0,1");
echo mysql_fetch_array($sql)[0];
Ben böyle bi şekilde yaptım, iyi günler.