İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yardım Edermisiniz

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
xkalp.com Mysql inde problem yaşıyoruz.
30.000 üye mevcut. sitede 400*500 kişi online olunca site inanılmaz ağırlaşıyor, yavaşlıyor, işlem yapılması oldukça güçleşiyor.
Mysql, CPU yu %90-95 lere fırlatıyor online üye sayısı fazlalaşınca
programcı arkadaş optimasyonu düzenledi ama hala bu sorunu yaşıyoruz.
ne yapmak lazım? önerilerinizi yazarsanız, faydalanmak isteriz.

site : Asp & Mysql
Server : AMD 3200 1 GB Ram ( server durumu iyi. onda sorun yok )

disconnect

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
5
ben bu sorundan çok çektim. yardım etmeye çalışırım. istersen görüşelim. (görüşelim lafını yanlış anlama ücret için değil. :) )

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
çok sevinirim
özel mesaj ile MSN adresimi atıyorum
en azından sen neler yaptın, nasıl aştın sorunları vs..bunları konuşuruz

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
400-500 kişi online olunca yavaşlama yaşamanız normaldir bence. 1 GB RAM aman aman birşey değil server için. Evdeki bilgisayarım benim 2 GB RAM zaten :)
Ayrıca o serverda sadece bu site mi var?

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
hayır sadece bu site yok. çok site var
yani server kaynaklımı diyorsunuz? Bilsem düzelecek hemen alacağım yeni server..başka fikri olan?

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bir denermisiniz lütfen?
www.xkalp.com

bi bakın işleyişe ..yani normal bir yavaşlıkmı bu? 1 GB RAM ile alakası olabilirmi? ayrı bir servera alalım mı siteyi? kesin çözüm müdür bu? yoksa " dene bakalım "olayımı..

NeFuSa

0
İyinet Üyesi
Reaction score
15
Ayrı bir servera al siteni.
Yada daha az site bulunan bir servera taşı.
Bu yavaşlığın kodlarla falan ilgisi yok.

Unutmam

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
çok yavaş site üye kaçırmak istemiyorsan bence daha kaliteli bir sunucu almalısın sadece o site için. sana geri dönüşü olacaktır zaten 400-500 online kullanıcı daha da artar.

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Server'la çok alakalı bu konu sanırım. Tanıdığım bu tip işlerle uğraşanların dilinden server lafı düşmez.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
Server'la çok alakalı bu konu sanırım. Tanıdığım bu tip işlerle uğraşanların dilinden server lafı düşmez.

emin olsam server kaynaklı olduğundan..hemen şimdi taşıyacağım siteyi yeni servera..ama kimi sql sorgulardan diyor, kimi şundan bundan diyor..bende anlamıyorum kodlama olayından. programcı arkadaşımız bu konuda çok bilgili. kodlarda sorun yok diyor. çok kez kontrol ettik. Mysql düzenlemesi filan yaptı..
site 500 kişiye kadar sorun çıkarmıyor. ama 500 den sonra felç oluyor..

ramazan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşım bence, bu mysql den kaynaklanmıyor.
En azından %60 ı server da birçok sitenin bulunmasından kaynaklanıyor.
Sezebildiğim kadarıyla server çok meşgul, sayfa geliyor fakat resimlerin açılması vs. aşırı uzun sürüyor.
Bence yeni bir sunucuya geçmen faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
bakın kısaca tekrar edeyim durumu. karıştı konu biraz ama:

Normalde sitede 300-400 kişi online..ve sorunsuz işliyor herşey.gayet iyi hızı.
ama ne zamanki üyelere toplu email atıyor ( 30 bin üye ) - yenilendil, yeni üyeler var, mesajlarınız var..vs..diye..ve ne zamanki üyelere aniden siteye yığılıyor ve online sayı : 800 e kadar çıkıyor, site 2 gün kendine gelemiyor..
felç oluyor herşey..
2 gün sonra mysql kendine geliyor..ve online sayı 200-300 lerde seyir ederken rahat oluyor işleyiş.

olay bu yani...üyeler aniden siteye yığılınca site kitleniyor..
şimdi düşünüyorum, 1 ay sonra online sayı 1.000 olursa demek hepten felç olacak site:(

Mehmet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Siteyi biraz dolaştım da, dikkatimi çeken, o kadar yavaş açılıyor ki herhalde ziyaretçi olsam adsense deki başka bir arkadaşlık sitesi reklamına veya arkadaşlık reklamı bannerına tıklar çıkardım. Bu tercih ettiğiniz bir ziyaretçi hareketi olmaz sanırım. Benim bu tip bir sitem olsa muhtemelen hiçbir reklam koymazdım, siteye giren birini mümkün olduğunca sitede tutmak için. (yorum)

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
çok haklısınız
zaten kalkacak o adsense reklamları. site yeniden düzenlend. henüz çok yeni. 1-2 gün oldu. o yüzden bir karmaşa var açıkçası. ama düzenlenecek
önce şu kilitlenme olayını çözelimde:)

ramazan

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşım bak şimdi, bir asp sayfanın çalışmasında ilk olarak serverda kodlar değerlendirilir. Ardından kullanıcının karşısında sayfa HTML biçiminde gelir.
Ben siteye az önce girdim, HTML nin gelmesi 3-4 sn falan sürüyor. Ardından resimlerin gelmesini bekliyorum. Bu 10-12 saniye sürüyor. Yani sayfanın serverla kod babında alakası kesiliyor. Bir tek resimlerin açılması vs. sürüyor. Bu da 10-12 saniye sürüyorsa, sen burdan ne anlarsan anla artık.

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ben anlamıyorum kodlama olayından. o yüzden bu dediklerinden birşey anlamadım:)

yani kodlama ile alakası yok mu demek istedin? yoksa sorun kodlamada mı demek istedin?:)

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
sunucu durumu nasıl cpu falan ? server kasılıyormu bir bak isdersen

favorites

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ok ramazan tşk ler

sunucu durumu dediğim gibi üyelere mail atıp duyuru yapınca ve üyeler siteye yığılınca, Mysql %90 a çıkıyor diyor server admin
normalde iyi. %30-40 larda yani
online üyeler çoğalınca kitleniyor site

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5