İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yardım Lütfen...

B

BEBEX

Misafir
Arkadaşlar sormak istediğim şey ASP ile ilgili bir yerde takıldım yardımcı olursanız sevinirim..

Şimdi diyelim üyelikli bir sisteminiz var ve kullanıcı giriş yaptıgı zaman online gözükmesi gerekiyor ama çıkış butonuna basmadan direkt browser ı kapattıgında otomotik o kullanıcı offline a düşmesi gerekiyor..

Ben bunu databaseye bagladıgımda arkadaşlar kullanıcı giriş yaptıgında veritabanında onun online seçeneğini true yapıyor ve kullanıcı online gözküyor ama çıkış butonuna basmadıgı için browser i kapattıgında veritabanından işlemi gerçekleştiremiyor yani online seçeneğini false yapamıyor bunu nasıl yapabilirz.? yardım ederseniz sevinirim..

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Gerek yok kullanicinin giris yaptiginda ziyaret ettigi dosyalarin basina include ekleyip online field 'in deki zamani guncelliyorsun online kullanicilari listelerken de o an ki zamandan 5 dk 'yi cikartiyorsun. elde ettigin saat 'den uste ki kullanicilari listeletiyorsun. veya profiline bakildiginda o kullanicinin online fieldinde ki zamani kontrol ettiriyorsun true/false yaptiginda karsilasabilecegin sorunlar :

mdb yi sql 'e cevirdiginde bazi ufak degisiklikler yapman gerekecek
mdb oldugunda biraz fazla yuklenmis olacaksin db ye ve yavas calisacak
cikis yazisina tiklamadigi surece online kalacak
browser 'i kapattiginda yine online kalacak

veya hic db kullanmadan application ile de yapabilirsin. Global.asa ile ...

kolay gelsin.

B

BEBEX

Misafir
peki bunun için örnek gösterebileceğin bir kaç dosya varmı KerneL ayrıca cevabın için saol

KerneL32

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
maxiasp.com da sende yaz kisminda yazmistim eger silinmemisse ordan orneklerine sahip olabilirsin veya benimkini silmislerse de orda yeni ornekleri mutlaka vardir

kolay gelsin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.