İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yasakpara Siteleri

U

uyum61

Misafir
Daha once bu konuya girmedik ama bir teklif geldigi icin yasakpara reklamlarini yayinlamayi dusunuyoruz. Fakat kafamizda bazi soru isaretleri mevcut. Acaba bu tur reklamlari yayinlamanin yasal bir sikinti dogurmasi soz konusu olabilir mi ?

Developer

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Biz sorunsuz ödeme alıyoruz ( Sözleşme yapmanı tercih ederim )
Hangi yasakpara şirketi?

U

uyum61

Misafir
odeme noktasinda bir sorun yasamayacagimizi biliyoruz. derdim bize yasal sorunlar yasatip yasatmayacagi... bi zaman oncesine kadar buyuk portallar dahil herkes yasakpara sitelerinin reklamlarini verirken birden bu reklamlar kesildi. korkumuz budur yani... bu arada sirket betsson.

darkman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yeni TCK ya ek bir madde getirildi bundan 6-7 ay önce bu maddede "Türkçe içerikli ve Türkçe olarak hazırlanmış web sayfalarında gazino reklamı, qumarhane vs... reklamı yapmak yasaklanmıştır" diye devam ediyordu hatta bende play65 di sanırım reklamı vardı kaldırmıştım bence bulaşma, ama konuyu tam bilen birileri varsa onlarada sor

cınaroğlu

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
play65 günlük hiti 10.000+ olan sitelerde hala var.Tam bir bilgisi olan varmı?

darkman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yasakparate bir qumardır aşağıda kanuna göre açıklaması yazıyor. yasakparate sonuçta talihe bağlı bir kazanç sağlama veya kısa yoldan zengin olma yöntemidir.

Kanunlarla izin verilmediği sürece talih
oyunlarının oynatılması veya bu oyunların
oynanabileceği sanal ve fiziki mahallerin açılması
yasaktır.

Medeni hukuka göre qumar: "Birden fazla kişinin eğlenmek , kazanç sağlamak yahut fikri yada bedeni ustalıklarını geliştirmek amacı ile , az veya çok ustalığa veya talihe bağlı birbirine zıt şartlar altında karşılıklı olarak aralarında kazanacak olana bir edim taahhüt ettikleri bir sözleşmedir"

yasakpara kelimesini ise : "... tarafların karşılıklı ve birbirlerine zıt iddialarını pekiştirmek (takviye etmek) için yaptıkları bir sözleşme anlaşılır ki , bununla beraber taraflardan her biri , kendi iddiasının yanlış çıkması hali için diğerlerine bir edim vaad eder"

darkman

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
e günaydın, legalpara dan para kazanmak şansa bağlı değilmi? tamamen şans bazıları işine gelmediği için olurmu öle şey bilgin varsa kazanırsın derler.

ozaman yatır bakalım 100 milayrı da köşe ol, bizde hakikaten şans değilmiş diyelim! bu tür oyunlar tamamen şans oyunudur yukarıdaki tanıma görede kazancın elde edilmesi şansa veya talihe bağlı oyunlar qumar sayılır diyor bunu da ben yazmadım yeni TCK daki tanım bu şekilde

aslanbey34

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Türkiye dışındaki gazino reklamları yasak sanırım. Birde yasal olmayan gazino reklamları yasak.

BrokenPromises

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
En fazla 960 yatırabilirsin:) Demek istediğim bilyoner sportoto tarafından lisanslı bir şirket. Devlet lisans verip reklamına yasakmı diyor? Bildiğim kadarıyla kullanıcının bir makineye karşı oynadığı şans oyunları yasak. Yani qumar. Bunun nedenide %100 responsible gaming sertifikalarını sitelerinden eksik etmedikleri halde bu gibi sitelerin elektronik ortamda kolayca hile yapabilmeleri..

U

uyum61

Misafir
valla daha 3-4 ay oncesine kadar tum spor siteleri bu yasakpara sitelerinin reklamlarini yayinlarken, bir anda o sitelerde sadece bilyoner.com'un reklamini gormeye basladik. bilyoner yurtdisi degil ve de milli piyango idaresinden lisansli. serbest olmasinin sebebi bu ama diger yasakpara reklamlarinin stadlardan dahi kalkmasinin arkasinda bir sebep olmali...

webyazilim

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
legalpara daha beter tekel qumar. şans oranı çok düşük tek maç yok. kasaya çalışılıyor devamlı.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.