İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yasakpara yasası mecliste

dorm

0
İyinet Üyesi
Katılım
11 Mayıs 2005
Mesajlar
469
Reaction score
0
Arkadaşlar yasakpara yasası yarın mecliste görüşülecek.

Benim sormak istediğim; Diyelim yarın yasa çıktı ve geçmişte yapılan işlemleride kapsarmı bu? Sonuçta geçmişte böyle bir yasa yoktu ve yarın ki yasadan önce sağlanan gelirler için suçlanma ihtimali varmı?
 

sibersonic

0
İyinet Üyesi
Katılım
4 Aralık 2006
Mesajlar
50
Reaction score
0
Yasalar eğer özel bir hüküm yoksa resmi gazetede yayınlanma tarihinden itibaren geçerli olur. Özel tarih olarak ta ileri bir tarif verilir genellikle.
Bir konunun suç olması için yasa ve yasa da belirlenmiş bir cezasının olması gereklidir. Eskiden suç olmayan konular geçmişe doğru işletilemez. Eğer yasa suçun işlendiği tarihe göre lehine iyileştiriliş ise geçmişe doğru yarararlanabilir. kötüleşmiş ise cezası artmaz.
Her zaman suçun işlendiği tarih karar için geçerlidir.
Hukukçu değilim ama bildiklerim bunlar

Gelir konusu bence daha karışık, eylem suç olmasa bile gelirin vergilendirilmesi gerekli. Zaman aşımına kadar (bilmiyorum ne kadar) geri ye doğru vergi cezası alınabilir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst