Arkadaşlar şimdi girdim baktım yine yorumlarınız gelmiş.
Şimdi ilk başta bi arkadaş yükses sesle büyük harfle yazmak konusuna değinmiş diğeri de devam ettirmiş. Üslup meselesi falan ama rica etsem ilk başta gelen yorumlara bakar mısınız? Yok forumdan uzaklaştırılsın, yok böyle dandik bilmem ne şeyler var mı bunlar yorum değil tamamen hakarettir.
Bu nedenle onlara ancak bağırarak anlatabilirim
Gelelim McDonalds ile Network Marketing kıyaslamasına.. Elbetteki bunlar arasında ilk bakışta bir benzerlik göremeyiz. Arkadaşımın MLMnin yasal olduğuna dair verdiği bilgi ve eklemeler için teşekkür ederim, ama ona belirteyim bu kadar sert hitaplar -eleştiri boyutunu aşmış, tamamen art niyetli- şeyler yazılınca ben de hak verir ki kızdım.
m++ nickli şahıs bir zahmet türkçe konuşsun sözlüğü açıp floadın anlamına bakamam.
McDonaldsı ben MLM örneği olarak değil Ağ tipi Örgütlenme örneği verdim.
Yazdığım kavramlarla paralel bir örgütlenme tipi kullandığını söyledim NETWORK MARKETINGin.
Ağ Tipi Örgütlenmeyi anlattım. McDonalds bunun örneğidir. Yani bu yerel boyutta bir örgütlenme tipi. Her şubenin elemanından sorumlu yöneticisine kadar, tüm personel ve ürün,hizmet örgütlendiği birimden temin edilir. Ayrıca ayın elemanı seçme gibi şeyler çalışanın iş hevesini ve şevkini arttırır. Bu örgütlenme tipi ağ tipi örgütlenmedir. Bir de CEOlarla yine daa büyük çapta yerel örgütlenme olan MATRIS tipi örgütlenme var. Birisi bunlarla ve Fordizm, Taylorizm, Bilimsel, Klasik Yaklaşımların, Sistem Yaklaşımının doğrudan Pazarlama yani MLM ile ilgisi yok demiş, bunların devri kapanıp artık firmalar 3.dünya ülkelerini sömürme biçimlerini değiştirdiğini ifade etmeye çalıştım. İşte 21.yy örgütlenmesi Ağ Tipi Örgütlenmedir. MLM-Network Marketing-Doğrudan Pazarlama, Avon, Herbalife, Amway örneklerinde en iyi pazarlamanın insanların yakın çevresi olduğu ve yine bunun en iyi bireysel tanıtım yoluyla yapılacağı anlayışı Ağ Tipi Örgütlenmenin günümüzdeki getirisi yani örneğidir.
Bu örgütlenmeler bölgesel, yerel tiptedir ve yeni bir yönetim organizasyonu şekli (yönetişim) ni günümüze taşımıştır.
Bir kez daha yineleyeyim bu konuda bilmişlik taslamak için değil bilmeyip biliyor görünenlere bilmediklerini anlatmak için yazıyorum.
Biz daha bu sistemi tartışırken ve kazık yemekten bi tarafı kabarmış insanlar olarak yasal ve düzgün bir şeyler yapmaya çalışanlara titancı bilmem abuk sabuk, dandik, ne biçim adam falan diyelim adamlar parayı götürsün. Konuşma adabını bilmeyip hele de sanal ortamda karşısındaki insanı hiç tanımadan sadece bir site tanıttı -gelecek sert yorumları, tepkileri göze almasına rağmen- aşağılayıcı hakaret boyutunda şeyler yazan şahsiyetler için bir kez daha bağırayım ben:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ok?
Sitemi de çok fazla web tasarımı bilmediğimden başka sitenin aynısını yükleyerek yayıma soktum. İfadeler bana ait değil. Duygu sömürüsü falan varsa söyleyin kaldıralım.
Anlayışlı arkadaşları kırdıysam özür dilerim. Diğerleri zaten hiçbir ortamda kaale alınmaz.
AEO. sağlıcakla kalın.