İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yasal Yoldan Evden Para

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sert cikmadik yahu, yanlis birseyler yazmis, duzelttik. Bizimkisi yanlissa kaynak verip dogrusunu gosterir. Hepimiz kardesiz :) Zidane haric.

secret

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Arkadaşlar şimdi girdim baktım yine yorumlarınız gelmiş.
Şimdi ilk başta bi arkadaş yükses sesle büyük harfle yazmak konusuna değinmiş diğeri de devam ettirmiş. Üslup meselesi falan ama rica etsem ilk başta gelen yorumlara bakar mısınız? Yok forumdan uzaklaştırılsın, yok böyle dandik bilmem ne şeyler var mı bunlar yorum değil tamamen hakarettir.
Bu nedenle onlara ancak bağırarak anlatabilirim :)
Gelelim McDonalds ile Network Marketing kıyaslamasına.. Elbetteki bunlar arasında ilk bakışta bir benzerlik göremeyiz. Arkadaşımın MLMnin yasal olduğuna dair verdiği bilgi ve eklemeler için teşekkür ederim, ama ona belirteyim bu kadar sert hitaplar -eleştiri boyutunu aşmış, tamamen art niyetli- şeyler yazılınca ben de hak verir ki kızdım.
m++ nickli şahıs bir zahmet türkçe konuşsun sözlüğü açıp floadın anlamına bakamam.
McDonaldsı ben MLM örneği olarak değil Ağ tipi Örgütlenme örneği verdim.
Yazdığım kavramlarla paralel bir örgütlenme tipi kullandığını söyledim NETWORK MARKETINGin.
Ağ Tipi Örgütlenmeyi anlattım. McDonalds bunun örneğidir. Yani bu yerel boyutta bir örgütlenme tipi. Her şubenin elemanından sorumlu yöneticisine kadar, tüm personel ve ürün,hizmet örgütlendiği birimden temin edilir. Ayrıca ayın elemanı seçme gibi şeyler çalışanın iş hevesini ve şevkini arttırır. Bu örgütlenme tipi ağ tipi örgütlenmedir. Bir de CEOlarla yine daa büyük çapta yerel örgütlenme olan MATRIS tipi örgütlenme var. Birisi bunlarla ve Fordizm, Taylorizm, Bilimsel, Klasik Yaklaşımların, Sistem Yaklaşımının doğrudan Pazarlama yani MLM ile ilgisi yok demiş, bunların devri kapanıp artık firmalar 3.dünya ülkelerini sömürme biçimlerini değiştirdiğini ifade etmeye çalıştım. İşte 21.yy örgütlenmesi Ağ Tipi Örgütlenmedir. MLM-Network Marketing-Doğrudan Pazarlama, Avon, Herbalife, Amway örneklerinde en iyi pazarlamanın insanların yakın çevresi olduğu ve yine bunun en iyi bireysel tanıtım yoluyla yapılacağı anlayışı Ağ Tipi Örgütlenmenin günümüzdeki getirisi yani örneğidir.
Bu örgütlenmeler bölgesel, yerel tiptedir ve yeni bir yönetim organizasyonu şekli (yönetişim) ni günümüze taşımıştır.

Bir kez daha yineleyeyim bu konuda bilmişlik taslamak için değil bilmeyip biliyor görünenlere bilmediklerini anlatmak için yazıyorum.

Biz daha bu sistemi tartışırken ve kazık yemekten bi tarafı kabarmış insanlar olarak yasal ve düzgün bir şeyler yapmaya çalışanlara titancı bilmem abuk sabuk, dandik, ne biçim adam falan diyelim adamlar parayı götürsün. Konuşma adabını bilmeyip hele de sanal ortamda karşısındaki insanı hiç tanımadan sadece bir site tanıttı -gelecek sert yorumları, tepkileri göze almasına rağmen- aşağılayıcı hakaret boyutunda şeyler yazan şahsiyetler için bir kez daha bağırayım ben:
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ok?
Sitemi de çok fazla web tasarımı bilmediğimden başka sitenin aynısını yükleyerek yayıma soktum. İfadeler bana ait değil. Duygu sömürüsü falan varsa söyleyin kaldıralım. :)
Anlayışlı arkadaşları kırdıysam özür dilerim. Diğerleri zaten hiçbir ortamda kaale alınmaz.
AEO. sağlıcakla kalın.

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
54
sen bizim başımıza bela olucan ha, başka bişi diil yani...mac in ne ilgisi var ağ yoluyla ıvır zıvırla, avon mavon dediklerin karşılıklı görüşmeler ya da tester lar sonunda satışa çıkan ürünleri vardır...Sen ne satıyonki millete bunları örnek veriyon. Yok mac miş yok avon muş...Hangi kurulu sermayeden bahsediyosunki sen?? Avon kim biliyomusun?? Mac kim biliyomusun??? Kaç milyon dolar sermaye ile giriyolar biliyomusun???
Utanmadan bide hala savunuyosun. Admin yeter abi bu tarz adamlar 2 gündür konuyu izliyorum ama en sonunda dayanamadım yazdım. Ya uyar şu adamı ya da gitsin bi katalog alıp krem satsın...Kim bunlar yaaa

mk++

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
neyazıkkı daha fazla tahammulumuz yok sıkayet bıldırıyorum saygılar - rep

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Kusura bakma ama sacmaliyorsun, MLM ile Ag tipi Orgutlenmenin ne alakasi var? Taylorizm uretim sistemlerine getirilmis bir sistem yaklasimidir, pazarlamayla ne alakasi var? 21. YY is sistemi Taylorizm'e bilimsel yaklasima karsilik ag tipi orgutlenme filan degildir, uretmeyen toplumun tuketen beyinleri ancak bu tarz seyler yazar. Sana MLM veya kendi kafanda ne agi kurduysan onda 3-5 kazanma basarisi diliyorum.

secret

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Asıl sen kimsin ne üdüğü belrsiz yaratık?
O konuştuklarımı anlayacak kapasiteye sahip olsan büyük hayallerin için onun bunun kapısındaki .. gibi gelip buralarda sürtmezdin zaten.
hakaretse babasını yaparım.
sana ben bi krem sattırırım görürsün ... böceği.

bakalım admin nasıl bir admin ve kimi uzaklaştıracak forumdan.
nasıl bir adalet uygulanacak.

M

MasterTR

Misafir
secret sacmaliyorsun! bizim bunlara karnimiz tok ;) biz ne altin internetler ne ws ile ferrari alanlar gorduk.. madem kazanabiliyorsun kendin kazan sana helal olsun al parani porcshe u ferrariyi gez toz burda niye milletin agiz kokusunu cekiyorsun ki?? amacin tebdili kiyafetle halk arasina kari$makmi? daha fazla sacmalamadan $u reklam mesajlarina bir son ver bence! bir - rep de benden

iletiler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
secret' Alıntı:
biri belki yine konuşmak için konuşur diye düzelteyim iki defa yanlış yazmışım
NETWORK MARKETING olacaktı
MLM
MULTI LEVEL MARKETING
AĞ TİPİ ÖRGÜTLENME
YEREL YÖNETİŞİM
NETWORK
MATRIS
bunlarla bağlantılı bir kavramdır.
BİLİMSEL YAKLAŞIMDAN SONRA SİSTEM YAKLAŞIMINA GEÇİLMİŞ DAHA SONRA GÜNÜMÜZDE ÇOK BÜYÜK FİRMALARIN BÜYÜK KISMI BU TİP ÖRGÜTLENMEYE GEÇMİŞTİR.
FORDİZMİN TAYLORİZMİN POPÜLER OLDUĞU OTOMASYON VE YIĞIN ÜRETİM-YIĞIN TÜKETİM TARZINDAN ARTIK BÖLGESEL TALEBE GÖRE ÜRETİME GEÇİLDİ.
YANİ YAŞADIĞI BÖLGEDEKİ TALEBİ EN İYİ O BÖLGEDE YAŞAYAN İNSAN BİLİR VE ÜRETİM MAKSİMİZE EDİLİR.
GDI firması bu tip örgütleniyor. Öyle 7tane e-book sat paypalde paran biriksin, sitene reklamı koy 4 ay çırpın sonra site parayı vurup kıbrıs rum kesimine gitsin zımbırtıları söz konusu değil.
İnanmayan gitsin baksın ABDdeki adresine...
Sevgiler

hocam valla senin bu saçma olayınla Taylor arasında da bağlantı kurdun a helal olsun, sen bizi güldürüyosun, allah ta eni güldürsün.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Mlm, Matris (matrix) , pyramid , success chain veya titan adı ne olursa olsun temel mantık aynıdır. altına adam al yüksel; en alttakinin canı çıksın.

senin verdiğin network marketing ise o üye olduğun sistemde geçerli değil. network marketing de paralel büyüme söz konusudur. mesela senin alt üyelerinde seninle aynı seviyeye gelir zamanla. örneğin sen müdürsen senin alt üyende müdür olmalı zamanla ve kendi müdürlerini çıkarmalıdır.

bu tür pazarlama teknikleri ise talebi karşılamak amacında değildir. suni piyasa denilen zorla veya kandırmayla satışı amaçlar yada kısa bir deyişle zenginlik vaad eder. bu zircirlerde iki ucu birbirine birleştirip bir halka yapamazsanız. döngü yani para akışı olmaz ve son eklenen halka açıkta ve parasız kalır.

ağ tipi örgütlenmede söz konusu olan pazarlama değil kitleye yakınlaşabilmektir. örnek olarak günümüzde carrefour belli bölgeleri hedeflemiş ve ona göre reklam yatırımlarını arttırmıştır , bim marketleri ise ağ tipi örgütlenmeye geçerek neredeyse her mahallede yer alarak hedef kitlelerine reklamsız ve sorunsuz ulaşmıştır. kısaca ağ tipi örgütlenme pazarlama değil bir genişleme aracıdır.

yerel yönetim ise zaten adından anlaşılacağı gibi pazarlama değil idare şeklidir. açılan her şubeye o bölgeden biri başa getirilir. kısaca konuyla alakasız bir terim olmuş.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
MLM basitce bir pazarlama stratejisidir.
MLM yani multi level marketing yasal bir calisma seklidir.
Amerikada 7 sene MLM sistemi kullanan bir telekom sirketinde calistim.
Sirket, urunlerini (long distance, local, cell-phone, pager, vb...) MLM yontemi ile pazarliyordu.
Urunler o kadar cok talep goruyordu ki, pazarlama icin reklam vermeye ihtiyac duymuyorlardi.
Pazarlama, insanlarin arkadaslarina, onlarin arkadaslarinin da kendi arkadaslarina urunleri tanitmasi ve satmasi ile gerceklesiyordu.
Piramit seklinde olan bu yapida yine en usttekiler en cok para kazananlardi, ama calistiklari icin, urunu pazarladiklari icin en cok para kazaniyorlardi.
MLM i kullanan yuzlerce belki binlerce sirket var. Bunlar arasinda en taninmis olanlar Amway, HerbaLife, Equinox...

MLM i kotuye kullanarak, ortada bir urun olmadan gelir/servet vaad etmek yasalara aykiridir. Saadet zincirleri bunlara ornektir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5