![]() |
![]() |
Bir blog hazırladım ve adsenseye başvurdum kabul edildi şimdi reklamlar yayınlanmaya başladı.
İlk olması sebebiyle büyük bir mutluluk duyuyorum. Tüm iyinet ailesinede teşekkürler bütün bilgileri sağladıkları için.![]()
Sebepsiz yere banlandığınızda bu neşenizin yersiz olduğunu anlarsınız sanırım. Umarım banlanmazsınız diyorum ama pek ihtimal vermiyorum. İllegal hiçbir yola başvurmadığım halde banlandım ve benim gibi yüzlercesi dert yanıyor. Neyse artık umrumda değil. Biraz geç açılıyor siteniz, başarılar..
İlk kural site içeriği ile adsense'de çıkan reklamların uyumlu olması gerekiyor.
Uyumsuz ise er geç banlanırsınız.
peki bu adsense reklamlarını biz seçebiliyormuyuz yoksa google kendimi gönderiyor.
Google site içeriği ile alakalı en uygun reklamları çıkarmaya çalışıyor. Malesef o konu hakkında bir reklam verilmemişse dolaylı yoldan ilgilendiren yada hiç ilgilendirmeyen reklamlar çıkıyor. Buda banlanmak için çok önemli bir neden.
Kendi reklamlarımızı seçemeyiz ama sitemizde çıkmasını istemediğimiz bazı reklamları engelleyebiliriz ancak onun yerine gelecek reklamlarda gene alaksız reklamlar olacağı için faydasız bir yöntem.
En iyi yol adsense'ye reklam vereni olan bir konu seçmek.