İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yatırım ile ilgili

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
selam
biriktirdiğim çok fazla olmamakla beraber biraz param(x bin ytl) var.
Askere gideceğim yani toplam 15 ay olmayacağım bu yüzden bu parayı risksiz bir şekilde değerlendirmek istiyorum. hazine yönetimi adında bir hesap açtırdım ziraat bankasından. repo,tahvil, bono alıp satabiliyorum fakat pek anlamıyorum bunlardan sizce hangisinden almalıyım?

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
teşekkürler bilgi cevap için, peki yatırım fonu ne kazandırıyor senelik geliri yüzde kaç acaba?

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
ziraat bankası yatırım fonlarını inceledimde yahu %10 stopaj vergisi kesiliyomuş, ama verdiğiniz linkte kesilmez yazılıyor kanunu düzenlemişler ne anlamı kaldıki şimdi ne kazanıcazki ne kesicekler :).
repo'yu inceledim oda 3-6 günlük yatırıma %10 veriyomuş sanırım
tahvil var birde onu anlamadım henüz basit faiz %15 miş ama yıllık sanırım

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
ben anlamadım valla:D

günlük %1.62 mı kazandırmış banamı öle geliyor:Söleyse 10 000 doların aylık 600€ para kazandırıyor demektirki buda saçma olur:S

aragorn

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
selam
biriktirdiğim çok fazla olmamakla beraber biraz param(x bin ytl) var.
Askere gideceğim yani toplam 15 ay olmayacağım bu yüzden bu parayı risksiz bir şekilde değerlendirmek istiyorum. hazine yönetimi adında bir hesap açtırdım ziraat bankasından. repo,tahvil, bono alıp satabiliyorum fakat pek anlamıyorum bunlardan sizce hangisinden almalıyım?

risksiz bir şekilde hazine bonosu alabilirsiniz..Madem askere gideceksiniz.. o parayı 15 ay yok gibi görün uzun vadeli bir yıllık filan hazine bonosu alın..Riski olmaz..Getirisi iyi..Uzun vadelilerin faizleride yüksektir biraz. Hem acil para lazım olsa bile bozdurulduğunda kayıp pek olmaz.
Mesela 1 senelik bono aldınız, 3 ay sonra para lazım bozulması gerekti.. o güne kadar olan faizi alırsınız..ama vadeli mevduat hesaplarında bu şansınız yoktur..
Fon'un riski az olanın getirisi düşük, riski fazla olanın getiri yüksek olabilir ( ama belli olmaz yinede )..Repo'da aynı şekilde işe yaramaz..
Fon, repo, vadeli mevduat ve bono'da stopaj vardır.. Bonoların stopajsızlarıda vardır ama onlarında faizleri ona göre düşüktür bir miktar..Aynı hesaba gelir..Faiz az stopaj yok, faiz fazla stopaj var...

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
hazine bonosunu araştırıcam ziraat bankası hangisine izin verirse onu alabliyorum, basit faiz ve bileşik faiz var neye göre hesaplanıyor bu?
Birde biryerde okudum faizler yükselirse bono/tahvil değer kaybedermiş faizler düşerse değer kazanırmış :s.

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Repo için birkaçbin YTL para kabul edilmiyordu (eskiden), çok bin YTL isteniyordu.

Hazine bonosuna endexli fonlar, borsaya endexli fonlar, dövize endexli fonlar vs vs...
Ödeyeceğiniz stopaj anaparadan değil, kazançtan olacağı için çok yüksek bir meblağ değil zaten. Ve fonu (pek çoğunu) istediğiniz zaman nakde çevirebilirsiniz.
Hala favorim fon...

UnPoo

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
4
Altın al kardeşim at bir kenara dursun ;) Durumlar çok sakat ekonomide ilerisi iyi görünmüyor bence altında yükselmeler olabilir bunu bir araştır derim.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
birkaç gündür takip ediyorum ekonomiyi ekonomistler ortak açıklamalar yapıyor, hepsinin dediği şu;

borsadan uzak durun, türkiyeyi bir kara kış bekliyor çalışamlar maaşına güvenmesin işten çıkarmalar artacak, kredi kartlarına yüklenmeyin deniyor. Ayrıca yatırımcıların dolar, euro ve altına yatırım yapabilecekleri söyleniyor ama kesinlikle tek paraya yatırım yapmayın diyolar sepet yapın diye önerdiler. paranızın %50 sini dolar euro altın geri kalanını türk parası tutun diyolar. kısa vadeli( 1 aylık) repoya girilebilinirmiş faizler yükselicekmiş.
Türkiyeye bu sene 120 milyar dolar girmesi gerekliymiş girmezse dolar yükselir girerse dolar aynı kalır fazla para gelirse dolar düşermiş, ama amerika kriz yüzünden para akışı kesilmiş bu yüzden dolar yükselebilir diyolar.

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
şunuda belirteyim türkiye ekonomiside etkilenecek bundan ve sanırım iç borçlanmaya giderler faizler yükselicek hazine bonosu en güvenlisi

Lisans

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Dolar al demistim :)

ploop sen dediğinde dolar 1.23 seviyelerindeydi şimdi 1.35 yatırımcılar en fazla 1.4/1.5'i görür diyolar aslında kısa vadeli yatırım yapsaydım yine cep harçlığı çıkardı :D, ilgilenmek gerek tabiki şuan benim için riskli çünkü bunlar kısa vadeli yatırımcılar için ben uzun vadeli düşünüyorum, vadeli hesap, fon yada hazine bonosu üçlüsünden birine gireceğim.

X

Xman

Misafir
B tipi likit fon al dursun, 15 ay için altına dövize falan girilmez zarar edersin.

ploop

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Konu yoktu ki o zaman, bilseydim eskiden söylerdim :) Ben 1.15 iken diyordum herkese birazdan patlar döviz diye, alan aldı çevremdekiler. Konu açsaydın burada da söylerdim :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.