İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yayınlanmış bir haberi yayınlamak yasal mı?

aslanbey34

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar

Ben haber sitemde habertürk hürriyet milliyet sabah akşam vs. bu sitelerdeki haberleri yayınlıyorum ve kaynak olarakda belirtiyorum.

Şimdi benim merak ettiğim. Kaynak belirtsem bile izin almadan yaptığım için suç işlemiş olurmuyum.

Kaynak belirtmeden yayınlamak (bir çoğu bunu yapıyor) kaynak olarak belirtince direk hedef gibi olunuyor. yani uyuyan uyanıyor.

Birde bu sitelerden izin almak vs. gibi bir durum söz konusumu yani ben bin kişilik bir sitem için bunlardan izin alacak olsam dikkate alırlar olumlu olumsuz cevap verirler mi?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Merhabalar

Ben haber sitemde habertürk hürriyet milliyet sabah akşam vs. bu sitelerdeki haberleri yayınlıyorum ve kaynak olarakda belirtiyorum.

Şimdi benim merak ettiğim. Kaynak belirtsem bile izin almadan yaptığım için suç işlemiş olurmuyum.

Kaynak belirtmeden yayınlamak (bir çoğu bunu yapıyor) kaynak olarak belirtince direk hedef gibi olunuyor. yani uyuyan uyanıyor.

Birde bu sitelerden izin almak vs. gibi bir durum söz konusumu yani ben bin kişilik bir sitem için bunlardan izin alacak olsam dikkate alırlar olumlu olumsuz cevap verirler mi?

Evet bu yaptığınız yasal değil.

Sitenizde haberleri tam olarak yayınlayabilmek için, çeşitli ajansların abonelik paketlerinden satın almanız gerekmekte.

aslanbey34

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Piyasada bir çok haber sitesi hepsi kopyala yapıştır ve kaynak da altına yazıyorlar.

Birde ayrıca forumlarda da haber sitelerinde kopy yapıştır yapıp kaynak belirtiliyor.

O zaman her yazıda üyeler izin mi almak zorunda kalacaklar.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Piyasada bir çok haber sitesi hepsi kopyala yapıştır ve kaynak da altına yazıyorlar.

Birde ayrıca forumlarda da haber sitelerinde kopy yapıştır yapıp kaynak belirtiliyor.

O zaman her yazıda üyeler izin mi almak zorunda kalacaklar.

Aslında bu konu forumda çok tartışıldı. Linkini bulabilirsem burada size veririm.

Şöyle açiklim. Tabi bu kendi düşüncem. Normalde haber sitelerinden kaynak belirterek de olsa içeriğin tamamını alıp kendi sitenizde yayınlamanız yasal değil.
Bunu yapan birçok site mevcut. Bu yasal olamsını sağlamaz. Eğer siteniz ticari amaçlar ile bunu yapıyor ve hit kaliteniz belli bir düzeye vardığında yani tamamen bu şekilde sağladığınız içerikden oluşur ve göze batar bir siteniz olursa gerekli uyarıları alırsınız diye düşünüyorum...

Şimdi ben bir haber sitesinden burada alıntı yapsam bu ticari amaçla olmaz. Altı üst 1-2 haber ekliyoruz. Bu susitimal olarak gözükmüyoır demekki.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.