İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yazı Dizisi---Blogunuz İçin Okuyucu Bulma ( 4. Kısım )

Blow

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Eylül 2012
Mesajlar
22
Reaction score
0
1. kısmı okumak için buraya, 2. kısım için buraya, 3. kısım için ise buraya tıklayın…

Projelere dahil olun; Blog yazmaya başlayalı biraz zaman geçtikten sonra, çevrenizde ki blogculardan davet almanız kaçınılmazdır. Eğer özgün ve kaliteli işler çıkartıyorsanız, çevrenizde gelişen projeler için davetler gelecektir ve bu çok normaldir. Projeyi önünüze alın, üzerinde biraz düşünün, neler katabileceğinizi hesap edin ve yardımda bulunmak için elinizden gelen her şeyi yapmaya özen gösterin. Bunu sadece kendi sitenize bağlantı eklemek, fazladan bir link kazanmak için yapmayın. Daha çok yeni ilişkiler geliştirmek ve okuyucular ile etkileşimde bulunarak kendinizi tanıtmak için yapın. Sadece bir arkadaş benim kaliteme ne katabilir ki diye düşünmeyin. Güven oluşturmak zor bir süreçtir ve emek ister. Birden yükselmek her zaman iyi değildir. Düşüşünüz de aynı hızda olabilir. Bunun için hedefinize adım adım ilerlemeye gayret gösterin.

Çevrenizde gelişen bu tarz projeler yoksa eğer, işe kendi projenizi geliştirerek başlayabilirsiniz. Yeteneklerine inandığınız ve saygı duyduğunuz kişileri projelerinize dahil edin.

Forumlara kayıt olun; Okuyucularınız ile etkileşim kurmak için sadece blogunuzu kullanmayın. Sizin gibi düşünen, aynı ilgi alanlarına sahip, benzer konulara ilgi duyan milyonlarca insanın olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bu kişileri keşfetmenin en kolay yolu ise, forum sitelerine üye olmaktır. Forumlar sürekli online kişilerin olduğu çok büyük topluluklardır ve çok detaylı olarak katagorize edilmiştir. Buralarda yararlı paylaşımlarda bulunmaya özen gösterin. Diğer kullanıcıların sorunlarını araştırıp, çareler üretmeye çalışın. Çoğu forum sitesi mesajların altında kullanıcının imzasını yayınlar. Etkili bir imza düşünün ve bağlantıya kendi sitenizin ismini ekleyin. Zamanla bu sitelerden blogunuza gelen kişi sayısında ki artışı izleyin.

Kendiniz olun ve eğlenin; İnternet bir kaç gündür yazdığım bu tavsiyelerle doludur. Bunları düşünmek için bilim adamı olmaya gerek yok. Atomu parçalarına ayırmaya çalışmıyoruz. Aslında blog yazarken hiç kural yoktur, sadece deneyimler vardır. Bu deneyimler zamanla kazanılır. Milyonlarca blog arasından fark edilmek her zaman zordur. Düzenli okuyucusu olan ve belli bir seviyede başarıyı yakalamış bloglarda yukarıda verdiğim tavsiyeleri daha önce deneyen bloglardır. İşin özü kendiniz olun, eğlenmenize bakın, sürekli yeni şeyler denemekten korkmayın.Özgün olun.

Benim için blog yazmak, karşılıklı etkileşim, kaliteli ilişkiler geliştirmek, yeni fikirler bulmak için gerekli bir araçtır. Sizde bunu deneyebilir boş zamanlarınızı böyle değerlendirebilirsiniz. Eğlenmenize bakın, keyfini çıkarın. Zevkle yapılan işlerin başarısız olma şansı yoktur.
 

esrainci

0
İyinet Üyesi
Katılım
19 Eylül 2012
Mesajlar
10
Reaction score
0
Paylaşım için teşekkürler yararlı olabilecek bir konuda paylaşım.
 

grandeur

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Kasım 2011
Mesajlar
126
Reaction score
0
Özgün videolar çekilip Youtube vs video paylaşım sitelerine konabilir... Tabi uygun bir yerine gözü yormayacak düzgün bir banner ile..
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst