İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni Algoritma: Google Fred!

Nova

0
İyinet Üyesi
Katılım
28 Mart 2018
Mesajlar
152
Reaction score
1
Konum
Ankara
Google’ın yeni onaylanmamış sıralama güncellemesi, SEO gündemine bomba gibi düştü. Son bir haftadır herkes sıralamalarını ve trafiklerini kontrol etmeye başladı.

Webmaster ve SEO dünyasındaki insanların yanı sıra Google’ın otomatik takip araçları da Google’ın sıralama algoritmasında bir değişiklik olduğuna dair güçlü belirtiler göstermektedir. Her ne kadar güncelleme henüz ne reddedilmiş ne de onaylanmış olsa da, Gary Illyes’e güncellemenin adı sorulduğunda “bundan sonraki güncellemelere Fred diyeceğiz” dediği için bu güncelleme SEO dünyasında Fred olarak tanınmaya başladı.

Görünen o ki bu güncelleme içerikten ziyade bir link kalitesi güncellemesi. Fakat şimdilik kesin bir yargıya varmak için çok erken. Değişim raporları daha çok “black hat” SEO topluluklarından gelmektedir. Bu da demek oluyor ki yeni güncelleme bir spam algoritma güncellemesidir. Bundan önceki spamle alakalı son güncellemeyi şubat ayının başlarında bildirmiştik. Yine bu güncelleme de Google tarafından onaylanmamıştı.

Ayrıca 7 Şubat’ta büyük bir içerik kalitesi güncellemesi de onaylanmadı. Tahmin edebileceğiniz gibi Google şu sıralar güncellemeleri pek onaylayacak gibi durmuyor. Tabii bu yine de bizi arama sonuçlarındaki büyük değişiklikleri raporlamaktan ve bir güncelleme olduğunu varsaymaktan alıkoyamaz.

Şu an otomatik takip araçlarının çoğu önemli dalgalanmalar tespit etmektedir ki bu bir güncellemenin var oluşunun büyük bir belirtisidir. Sıralamasının düşmesinden şikayetçi olan ya da yukarı çıktığı için sevinenler olduğunu da düşünürsek Google’ın bir güncelleme getirmiş olması oldukça olasıdır.
 

gonencemlak

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Kasım 2013
Mesajlar
25
Reaction score
0
Konum
Marmaris
Kaliteli özgün içerik her zaman kazandırıyor. Sahte operasyonlar kısa süre başarı gibi görülse de daha sonra baş aşağı çakılıyor. Google yakalarsam muck muck diyor. Seo gündemi çok değişir.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst