İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni başlayan webmasterlere önerim

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Son zamanlarda bir az yoğun olmama rağmen yazılanları takip etmeye çalışıyorum ve bir şey farkettim. İnsanların kafası oldukça karışmış durumda. Birisi çıkıp bir şeyler anlatıyor, iddialı konuşuyor, atıyorum; Google'ın algoritmasında şu, şu ve şu var kesinlikle bu şekilde yapmalısınız diyor ve büyük çoğunluk ona inanıyor, arkasından gitmeye çalışıyor. Çok fazla aslı olmayan, veya farklı olan, kulaktan dolma, geçerliliğini yitirmiş konu da var, bunlar paylaşılıyor, çoğunluk bu işte yeni olan insan da inanıyor. Sonuç olarak asılsız olan bazı şeyleri uygulamaya çalışıyor ve işe yaramadığını görünce ümidini kaybediyor.

Bizler, bu işte yeni olmayanlar, başladığımız zamanlarda daha Adsense Türkiye'den site kabul etmiyordu, doğru dürüst sponsor yoktu ve biz sitelerimizi ziyaretçilerimize hizmet için yaptık, tüm kalbimizle, kimimiz free serverlerde bandwidth, mb yetersizlikleri ile uğraşarak, çevirmeli bağlantılarda fatura kabarmasın diye offline çalışıp serverlere sonradan yükleme yaparak, sitemizin her sayfasına emek harcayarak...

Sonradan Adsense geldi, diğer sponsorlar ortaya çıktı ve para kazanılmaya başlandı. İnternetten para kazanılacağını öğrendik, emin olduk, bu nedenle bir iki başarısızlık bizi bu yoldan yıldırmaya yetmiyor.

Bu işe yeni başlayan insanlar ise bir iki denemeden sonra, kulaktan dolma bilgiyle, denemeler yapıp, bazen ilk başta büyük harcamalar yapıp, belki bir yılda 50-100 dolar kazanamayıp, sonra bu işlerden soğuyup, çoğu bırakıyor, ya da artık eskisi gibi uğraşmıyorlar.

Kısaca, söylemek istediğim şudur ki, ben dahil kimsenin her söylediğine hemen inanmayın, önce mantığınızla hareket edin, deneyin, denemeler yapmaktan korkmayın, araştırın, kendinizi geliştirin, okuduklarınızı önce uygulayın, deneme yanılma yolları ile bir şeyler yapmaya çalışın. Bir wordpress kurup, bir iki yazı ekleyip hemen adsenseden para geleceğini beklemeyin. Yılmayın, cesaretli olun ve aşırı hayal kurmayın.

Türk internetinin daha fazla gelişmesi dileklerimle...

BthnKngl

0
İyinet Üyesi
Reaction score
12
Gerçekten güzel bir yazı olmuş, Bu konuya değindiğiniz ve Zaman Ayırdığınız İçin Teşekkürler . Bende 4-5 senedir etkin olarak internetle uğraşıyorum. Etkin dediğim işin içinden değil öğrenci olduğum için ne vakit ayırabiliyordum ne de aklıma yatıyordu . Ama sizin gibi birkaç kişinin güzel yorumlarını destek ve sevdirecek yazılarını okumaya başlayınca gerçekten zevk almaya başladım. 2 Yıldır forumları ve insanların açtıkları blogları takip etmekten zevk almayı öğrendim. Yaklaşık 2 senedir de webmaster site, blog ve forumlarını takip ederek işin içinden bilgiler almaya çalıştım. İşin içinden tasarımcı , yazılımcı ve site sahiplerinden de bilgi aldım. Nasip kısmetse eğer 1 ay içinde bende emek vermeye başlayacağım bu iş için. Karşılığını alırmıyım bilmem ama herkes emeğinin karşılığını almak ister. " Benim Özellikle farkettiğim Bir Konu Var Bizim Halkımız ve Bu Sektör İçinde ki Abilerimiz , Ablalarımız Para Kazandıkları İşten Şaşmamaya Çalışıyor Bir Yerde Haklı Gibiler Ama Yenilikler Yapabilirler , Yeni Düşünce ve Şekiller Sunabilirler. Kendilerinin Kullandıkları Başkalarının Sunduğu Hizmetleri Geliştirebilirler. Türk İnterneti'nin Gelişmesi İçin Biraz Cesaret Biraz Destek ve Fazlasıyla Yardımlaşmayla Olacağını Düşünüyorum. "

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.