İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni Başlayanlar İçin Blog Yazma Rehberi

halilarici

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
15 Ağustos 2013
Mesajlar
51
Reaction score
0
Çağımızda popüleritesi gitgide artan yeni bir ilgi alanı BLOG YAZMAK. Yeni başlayan arkadaşlar çok büyük bir hevesle başlasalar da hevesleri en az 3,6 ay sürüyordu. Bırakma sebepleri ise , abi blogumuz tutmadı , abi yazılarım okunmuyor , reklam alamıyorum.

Bak canım arkadaşlarım blog yazmayı sadece para ve okunma olarak görmemelisin. Blog yazmak da bir sanattır. Herkes düzgün ve güzel yazılar yazamaz buna emin ol. Ve yazılarının okunmamasının sebebi sen değilsin. İnsanlar seni ve yazılarını görmedikleri için yazılarını okuyamazlar , bilemezler. Burada devreye senin girmen gerecek. Bu konuya birazdan değineceğim.

İlk olarak blogumuzu açtık ( Blogger & WordPress ) Şimdi ne yapacağız ?

- İlk olarak kendinize özgün ve uygun bir isim & başlık seçin.” Benim 3.yılım bu. 3 yıldır da Halil Arıcı’dan Taneler özgün olduğu için mi seçtim ? Hayır. Çok düşünmeyip 3 saniyede aklıma geldiği bu ismi seçtim. Bu benim blogum ve benim zevkim :) ” diye düşünmelisiniz.

-Güzel bir tema seçimi. Tema her yönüyle ziyaretçiye hitap etmeli. Ziyaretçi sizden bilgi almaya geliyor. Bilgiyi kötü bir tema düzeniyle verirseniz hem etik olmaz hemde ziyaretçi daha iyi yerlere bakmayı düşünebilir. O yüzden tema seçiminizi dar , sık yapmamaya ve ferah renklerle yapmaya çalışın. ( Mavi , yeşil , kırmızı )

- Makeleleriniz de , yazılarınız da bir düzene sokmaya çalışın ve bold,italic vs kullanın. Paragraf yaratın. İnanın iç içe geçmiş bir yazıdan daha kötü ne vardır ?

-Sosyal medyayı asla ihmal etmeyin. Sizin yazılarınızı beğenenler emin olun sizi tanımak isteyecektir. Yazdığınız yazıları da sosyal medyada paylaşmanız gerekecek. Büyük bir katkısı olacaktır. Size. Yukarıda bahsetmiştim. Yazıları takip edenler facebook tarzı yerlerde bunlar için gruplar var. Sırf yazı paylaşıp , okumak için :) Gerçekten yüksek blogcuları göreceksiniz oralarda.

Kendinizi asla kısıtlamayın. Bir çok gruba girin. Oralarda paylaşın ve forumlarında size çok katkısı olacaktır.

- Yazılarınızın altına bir yorum bölümü koyun. Sizi özgürce eleştirmelerine izin verin. Eleştirilmek önemlidir. Size çok şey öğretecektir.

- Sitenizi reklama boğmayın. Reklam size fayda olsa da okuyucu kaybettirebilir. İlk açıldığında başlamayın reklama direk. Reklam düzeninizi yapın. Boğmayacak bir şekilde.

- Kategoriler ve Etkilet: Adam girecek. Ben ney arıyorum dediğin de bak yan tarafta wordpress bölümü bana lazım olabilir diyecek. O yüzden yazılarınızı kategorilere ayırın ve etiket seçiminizi vermek istediğiniz amaca bağlı anahtar kelimeleri düzgün seçmelisiniz.

- Her yazınızda görsel kullanmaya dikkat edin. Konuyla alakalı olması önemlidir.

Ve okuyucu kitlenizin bir kısmını arkadaşlarınızdan oluşturun. Arkadaşlarınıza sorun şu yazım nasıl olmuş tarzı sorularla sıkıştırıp sitenizi incelemesini sağlayın ve onlardan yorum alın.

Yardımcı olduysam ne mutlu bana :) İyi bloglamalar dostlar :) Ve Dost bloglar kazanmayı unutmayın. Hem dostluklarınız açısından hemde linkleme açısından sizin için güzel olacaktır :)

Kaynak:Yeni Başlayanlar İçin Blog Yazımı
 

ebruli1907

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2014
Mesajlar
4
Reaction score
0
benim gibi bloga yeni başlayanlar için son derece bilgilendiricin olmuş. teşekkürler
 

muzdarip

0
İyinet Üyesi
Katılım
14 Ağustos 2014
Mesajlar
50
Reaction score
0
Ben bu forumda ve blogta yeniyim. Affiliate reklamları bloğa nasıl eklenir acaba, bana yardımcı olabilir misiniz?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst