İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni bir google güncelleme daha geliyor %35 etkilenecek

EnkaZ

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
10 Ocak 2008
Mesajlar
2,417
Reaction score
47
Konum
World Wide Web / BATMAN
kısaca sitelerin %35 etkilenecek çok büyük bir rakam bu. sıramalar tekrar değişecek. birçok site yine gümler..ama türkçe siteleri etkilermi hemen bilemiyorum.

Resmi yazı :

http://googleblog.blogspot.com/2011/...nt-search.html

Kaynak :

http://www.marketingvox.com/new-goog...search-050039/

Bundan yaklaşık 8 ay önce hayata geçen değişiklik tüm aramaların %12′sini etkilemişti. Yeni değişim ise çok daha fazla aramayı etkileyecek gibi görünüyor. Google’ın yaptığı açıklamaya göre arama motoru üzerinde gerçekleşen tüm aramaların %35′i bu son değişimden olumlu ya da olumsuz şekilde etkilenecek.

Google’da günde 3 milyarın üzerinde arama gerçekleştiriliyor. Tüm aramaların %35′ini etkileyecek bu değişim günlük 1 milyarın üzerinde arama sonucunu üzerinde etkisi olması açısından büyük önem taşıyor. Özellikle de arama motorundan gelen trafiğin yoğun olduğu siteler ve sahipleri için…

Google’ın yaptığı açıklamaya göre bu değişim daha taze sonuçların daha üst sıralarda yer alması açısından önem taşıyor. Bunun dışında 3 ana başlık altındaki sonuçlar, değişimden olumlu olarak etkilenecekler…

Bu başlıklardan ilki popüler konular ve yeni gelişmelerle ilgili. Yani yakın zamanda gerçekleşmiş ve ilgi çeken konularla ilgili aramalarda karşınıza çıkacak sonuçların büyük kısmı yeni oluşturulmuş içeriklerden oluşacak.

Yeni algoritma düzenli olarak tekrarlanan olaylar ile ilgili aramalarda da en yeni sonuçlara üst sıralarda yer vermeyi hedefliyor. Böylece örneğin her yıl düzenlenen bir etkinlik ile ilgili bir arama yaptığınızda, etkinliğe dair eski haberlerle karşılaşma ihtimaliniz azalmış oluyor. Örneğin Webrazzi Summit aramasında ilk sayfada yer alan sonuçlardan sadece 1 yıl öncesine ait iken geri kalanları bu yılın etkinliği ile ilgi. Benzer şekilde örneğin bir spor müsabakalarında iki takımın maçı hakkındaki bir aramada geçen yıla ait değil, bu yılki karşılaşmaya ait sonuçlar artık daha üst sıralarda yer alacak…

Son olarak bu iki başlığa da girmeyen fakat sık güncellenen konularla ilgili aramalarda, sonuçların yeni olmasının önemi de artıyor. Bir ürün veya marka ilgili aramalarda karşınıza artık öncelikli olarak daha güncel sonuçlar çıkacak.

Google’ın “taze içeriğe” önem verdiği zaten biliniyordu ama bu güncelleme içeriklerin ne kadar güncel olduklarının algoritma içerisindeki ağırlığını arttırmış oluyor. Bu gelişme ile aramaların önemli bir kısmında yeni içeriğin daha fazla arama motoru trafiğine yol açacağını da gösteriyor. Bu da içeriğe önem verenler ve bunu bir fırsat olarak görenler için güzel bir haber gibi görünüyor…
 

khaldun

0
İyinet Üyesi
Katılım
30 Aralık 2010
Mesajlar
56
Reaction score
2
arkadaşlar ortalık bu haberle çalkalanıyor, site sıralamaları değişiyor.. kimseden ses seda yok.. ne alemdesiniz? etkiler nasıl olacak?
 

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
27 Ağustos 2010
Mesajlar
3,114
Reaction score
100
Konum
Kocaeli
Beni pek etkilemiyor, siteme 2-3 günde bir yazı giriyorum anca, ama yinede gelen yorumlar sayesinde sürekli güncelleniyor sitem çok şükür.
 

Bolu Beyi

0
İyinet Üyesi
Katılım
7 Nisan 2010
Mesajlar
2,895
Reaction score
36
Popüler konu meselesi daha çok haber sitelerini ilgilendiriyor. Google artık aramalarda eskiden yayınlanmış haberleri göstermeyecek, ya da alt sıralarda gösterecek
 

ahtingir

0
İyinet Üyesi
Katılım
9 Ekim 2011
Mesajlar
135
Reaction score
0
bence google sistemini güncellemeleri anında yayınlamayı planlarken sitelerin de daha üst sıralara tırmanması için sürekli içerik güncellemesi istiyor...

-----------------------------------
Onlinetercumanlik.com
 

cagri169

0
İyinet Üyesi
Katılım
25 Şubat 2011
Mesajlar
1,131
Reaction score
19
Yabancı sağlık siteme bot kurulu ve 22 kategoriye her 2 saatte bir makale çekiyor. Yani bu güncellemeden sonra benim sitem olumlumu etkilenecek güncel olduğu için?
 

konumuzseo

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Kasım 2011
Mesajlar
34
Reaction score
0
Konum
İstanbul
Bu güncellemeden global anlamda konu ve makale işleyen sitelerin daha fazla etkileneceğini düşünüyorum. Wordpress veya diğer blog/forum scriptleri kullananlar ve bu sitelerini güncel tutanlar biraz daha şanslı ancak stabil ve eski tarihli sayfalardan hit alan siteler dalgalanmaya maruz kalacaklarıdır. Konu ile ilgili ve nasıl önlem alınabilirliği konusundaki makaleyi buradan okuyabilirsiniz.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst