İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yeni bir projeyi optimize etmek

sesiyada1903

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
merhaba yemek üzerine bir web sitesi açıcam yazılımını falan kendim yazmayı planlıyorum
1. Kategoriler için subdomain açmak yararlı olurmu ? (etli-yemekler.domainim.com)
2. SEO ve SEF ooptimizasyonu dikkat edilecek noktalar
3. Tablo tasarımı yapabiliyorum CSS tasarımdan anlamıyorum Bunun eksi yönleri olur mu?
4. Sitelerden link almadan bu siteyi popüler hale getirebilirmiyim?
5. Google Webmaster tool dikkat edilecek hususlar neler?
Teşekkür ederim

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
1- Subdomain açmanı tavsiye etmiyorum. Çok fazla subdomainlere birbirlerine link verilirse ban cezası var. Alt klasör olarak açman daha uygun olacaktır.
2-SEO da dikkat edilecek çok nokta var. Onları bir iki cümle ile özetleyemem.
3-Css kullanman her açıdan daha avantajlı olur. Sıfırdan yazacağına hazır sistemler üzerinde değişiklik yapıp kullanabilirsin.
4-Backlink serp açısından önemli bir faktördür. Bir süre sonra backlink alıp sayfaları güçlendirmek gerekir.
5-Sitemapi otomatik oluşturup ekleyecek bir sistem her zaman avantajlı olacaktır.

Son olarak yemek siteleri çok emek istiyor, ama gelirleri çok düşük. Bunu da belirtmek istedim.

sesiyada1903

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
teşekkür ederim aslında amacım şu çoğu kişiler gibi öğrenciyim ufak üç beş bişiler kazanmak istiyorum

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
258
Tavsiyem WP'yi denemen, bir de ingilizcen varsa para kazandıran alanları araştırman. Yemek sitesinden para kazanılmaz demiyorum, ama çok uzun zaman alır. Harcanan emeğin karşılığını vermiyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.