İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni Dönemin Kazandıran Meslekleri!

frtn

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ağustos 2011
Mesajlar
448
Reaction score
0
Konum
Edirne
Çok eskiden bir mesleği seçerken ''Hayallerimin Mesleği'' diye kullandığımız bir tabir vardı. Bu kavram, ne kadar da belirsiz. Ülkemizde işletme, hukuk, tıp, mühendislik gibi klasik olan adı yer etmiş bazı meslekler var. Fakat şu an ismini bilmediğimiz çoğu meslek, ilerleyen zaman içerisinde hem dünyada hem de Türkiye'de iş potansiyelini arttırarak, gelişen dönemin gözde meslekleri arasına girecek.

Günümüzde bir işin seçilmesi için en temel unsur maaşı ve kariyer olanağı oluyor. Sosyal medya ve internet pazarlamacığının cazibesi giderek artıyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de bilişim ve ekonomi alanında gelişen sektörler yaygınlaşacak. Özellikle sosyal medya, ağ pazarlama uzmanlıkları, internet pazarlama, mobil uygulama yazılımcılığı, e-ticaret yazılımı ve girişimciliği, telekomünikasyon, bilişim sistemleri, perakendecilik, uluslararası taşımacılık ve lojistik, danışmanlık ve finans yükselişe geçen meslekler olarak yüksek gelir sağlayacak. Önceki yılların gözde alanlarından olan otomativ ve inşaat sektörü yerini alanı çok daha geniş olan bilişim ve ekonomi alanındaki mesleklere bırakıyor. Girişim danışmanlığı, fon yöneticiliği, ekonomistlik günümüzde kendini üst sıralara taşıyan meslekler arasındadır.

Girişimci CEOlar yine dikkatlerini üzerine toplamayı başararak, şirketlerin aranılan yöneticisi olacaklar ve dönemin en gözde meslekleri arasında yerini alacak. Gelecek, bilim çağıdır ve bilim çağını geliştirmek için çalışan internet ve mobil teknolojileri, parlayan sektörler olarak anılacak.
Geçtiğimiz dönemde hayata geçirilen yapılandırma projeleri ve inşaat sektöründeki hareketlilik göz önüne alınarak, yatırımların bu sene de hız kazanacağı düşünülüyor. Bu da fabrika, Avm gibi yerlerde iklimlendirme ve soğutma teknolojilerini canlandıracak.

21.yüzyılın ''Girişimcilik Yüzyılı'' ilan edilmesi ve 2.Küresel Girişimcilik Zirvesinin Türkiye de düzenlenmesi, girişimcilik üzerine yoğunlaşan mesleklere ilgiyi arttırdı. Girişimciler, iş planlarını en iyi şekilde yapabilmek için de yatırım sektörüne ilgi duyacaklar ve bu alandaki ''girişim uzmanları'' veya ''girişim yöneticileri'' ile çalışacaklar.
Teknolojik gelişmelerin yanı sıra küreselleşme de sektörlerin kendini ön plana çıkarmasında önemli bir rol üstleniyor. Uzmanlara göre; gençler, şirketlerin piyasa değerlerini de değerlendirerek tercihlerini ona göre yapıyor ve kendilerine para kazandıracak mesleklere yöneliyorlar.

Yapılan araştırmalara ve hazırlanan raporlara göre, gelecekte enerji ve savunma teknolojileri ile güvenlik ön plana çıkacak. Hijyen standartları yüksek olan koşullarda yetiştirilen sağlıklı ürünleri tercih ettiğinden gıda sektöründe teknoloji kullanımı artacak ve gıda mühendisliği de tercih edilen mesleklerden olacak.
Bütün bu gelişmeler, insanların zamandan tasarruf etme düşüncesini tetikleyecek ve tüketim hızı artacak. Beslenme tipinin değişmesiyle de sağlık ve sigorta sektörlerinde bir hareketlenme yaşanacak. Hayat ve sağlık sigortası önem kazanacak. Tüketici taleplerinin değişmesiyle birlikte perakendecilik, müşteri memnuniyetinde belirleyici bir faktör olacağa benziyor.

Uzay sevdasından vazgeçmek olmaz. İlerleyen dönemlerde de uzay bilimleri ile ilgili yapılan çalışmalara devam edilecek ve bu alanı destekleyen meslekler de kendini üstlere taşımayı başaracak.[[ünümüzde teknoloji ön planda tutulurken, gelecek yıllarda teknolojiyi kullanan bireyler daha önemli hale gelecek. Digital yayın devrimi ile digital yayınların avantajları ön plana çıkarılacak. Bu alanda da büyük bir değişiklik yaşanacağını söyleyebiliriz. Televizyon gibi tek yönlü bir aygıt değil de her istenilen bilgiye rahatça ulaşılan aletler yaygınlaşmaya devam edecek.[
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst