İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yenı projelerı olanlar var mı?

Hakan Damar

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Haziran 2011
Mesajlar
740
Reaction score
6
Konum
USA
Böyle soru mu olur? Projesi olan kişi gelip buradan yazar mı?

Yazıyorsa büyük olasılıkla ya fikirdir o proje değil. Ya da mantıklı değildir.

Bana proje söyleyin yapıyımla iş yapılmaz. Eğer bir şeyler geliştirmek ve üretmek istiyorsan. Teknoloji sektörünü yakından takip et. Mevcut yapıda bir çok boşluk var. Sana uygun yapabileceğin bir tanesini seç ve üzerinde çözüm geliştirmeye çalış. Daha sonra genel hatları belirlenince bunu projeye dönüştürebilirsin.

Tabii bunu yaparken kendi kalifikasyonunu da göz önünde bulundur.

Bunlara dikkat edilmediğinden, "Harika bir projem var sadece 20 kişilik ekibe ve 1.000.000$'a ihtiyacım var. Projedeki kişilere ödeyecek 5 kuruş param yok, bana yatırım yapacakları ikna etmek içinde valla demekten başka bir çözümüm de yok" gibi traji komik konular ile karşılaşıyoruz.

Araştırmayı ve öğrenmeyi hep göz ardı ediyoruz. Aklımıza gelen ilk fikre saldırıyoruz. Daha önce başkaları yapmış mı? Yada benim IQ'um 160'ın üzerinde mi? ki dünyada başkası düşünememiş olsun? Eğer düşünmüş ise neden yapmamış. Bu kadar büyük teknoloji firması var. Belki yapmamalarının bir sebebi olabilir mi? Maliyet v.s. gibi?

Bu ve buna benzer bir çok soruyu kendinize sormanız gerekiyor. Zaten proje planı hazırlamadan önce bu soruları yanıtlamanız gerekecektir. Bu soruları yanıtlamadan proje planı oluşturamazsınız. Oluştursanızda profesyonel kimse dikkate almaz o planı.

Bol bol araştırma yapmayı ve öğrenmeyi alışkanlık haline getirelim. Burada sorduğunuz bir çok konuyu belki aynı şekilde internette aratsanız kendinizde bulabileceksiniz.

Bu sayede burası çok daha net bilginin dolaştığı, gerçekten internette araştırmak ile net bilgiye ulaşmanın zor olduğu konulara açıklık getiren ve konuları çok yönlü tartışabilen bir ortama dönüşür. Bu hepimiz için iyi ve net olur. :)
 

bonur

0
İyinet Üyesi
Katılım
10 Mayıs 2013
Mesajlar
20
Reaction score
0
bir futbol menajerlik oyun projem kağıt üzerinde tamam yavaş yavaş kodlamaya döküyorum
 

emekli

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Mart 2013
Mesajlar
147
Reaction score
1
proje kategorisi olarak fikrimi paylaşmak isterim;

- Mobil
- Sosyal ağlar

Kişi bazlı sosyal ağ analizi yapan ücretli bir proje çok ekmek yedirebilir.
 

sinan80

0
İyinet Üyesi
Katılım
22 Şubat 2013
Mesajlar
43
Reaction score
0
Kendi uygulamaya koyduğum bir projem var ama reklam alamıyorum :)
Gerçekten ciddi bir iş. Üstüne üstlkte çok kolay, zamandan başka pek bir şeye ihtiyaç yok. Kendini ispatlayıp reklam almak gerekiyor.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst