İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni Temamdaki 3 Sorunsal..

RecLast

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2011
Mesajlar
123
Reaction score
0
Konum
Zonguldak/Düzce
Merhabalar.
Sitem için yeni bir tema yapma girişiminde bulundum. Herşeyi gayet güzel yaptım ve oturttum. Fakat 3 sorunsaldan bir türlü kurtulamadım ve çözümde bulamadım. Diğer sitelerde aramama rağmen hep benzer şeyleri yazmışlar belki başına gelen vardır farklı bir yöntem ile çözmüştür diye düşünerek yazıyorum ve umarım burada çözüm bulabiliriz.

1. Sorunsal Resimlerin Tek Boyutta Kaydedilmeme sorunu.
Görünüşte kolay bir sorun banada öyle gelmişti ki en sona sakladım. Fakat ne yaptıysam çözemedim. Önerilerinizi sunmadan önce şunları denediğimi söyliyim ki boşu boşuna yorulmayalım.
Functions dosyamın içinde post_thumbnail_set_image tarzı bi kodlama (resim boyutlama) ile ilgili kod olabilir dediler. Komple tüm dosyalarımı aramama rağmen böyle bir kod bulamadım.
Ayarlar-Ortam bölümünden resim boyutlarını sıfırlamamı söylediler ve sıfırladım fakat sonuç vermedi yine.
Tüm kodlarımı kurcaladığımı söylemiştim fakat yine sonuç alamadım.
Eklenti denemedim ve kullanmayıda düşünmüyorum çünkü en az eklentiye düşürmek istiyorum. Bu yüzden eklenti ile halledilebilecek şeyleri bile elle yazdım.
Sonuç olarak sizin önerilerinizi bekliyorum umarım buna bir çözüm vardır. Resimlerim hala 3 tane boyutta kaydediliyor. Şüphelerim js olabilir diyor ama ne yazıkki js den okadar anlamıyorum ve js de böyle birşey yapılırmı ondanda emin değilim. 1. Sorunum buydu.

2. Sorun Jquery Sayfalama.

Bunuda baya bir araştırdım fakat pagenation ı jquery sayfalama şekline çevirebileceğim bir yöntem bir türlü bulamadım değişik yöntemler göstermişler ama bende bir türlü yaramadı işe. Pagenation adında bir PHP dosyam var buraya direk jquery eklemek için nasıl bir yöntem izlenebilir acaba. Bir yöntem yada yararlanabileceğim bir kaynak varmıdır acaba?

3. Sorun LazyLoad olayı. (Resimler aşağıya geldikce açılma sorunsalı)

Bu olayı bir kaç sitede gördüm ve çok hoşuma gidiyor fakat bir türlü eklentisiz yapamadım. Dediğim gibi eklentiyi en aza düşürmek istiyorum ve bunuda elle yapmak istiyorum. Fakat nasıl yapacağımı anlayamadım. Aslında bi tanesi çalıştı fakat kod sırasına göre geldiği ve en altta da sidebarımız olduğu için sidebar resimleri en alta gelmeden çalışmadı ve saçma bi sıkıntı yarattı. Eklentisiz ve kolay bir yöntem varmıdır acaba bu resimler aşağıya geldikce açılma olayını yapacak ve sidebar sıkıntısını yapmayacak.
Örneğin şu sitedeki çok hoşuma gitti default resminide logosu yapmışlar ; http://www.merlininkazani.com/ Bu tarz birşey arıyorum.

Sorularım bukadar umarım bir çözüm bulabilirim. Daha öncede burada çok yardımcı olmuşlardı. Yine yardımcı olunursa gerçekten güzel olacak.
 

simsir

0
İyinet Üyesi
Katılım
21 Mart 2008
Mesajlar
1,269
Reaction score
17
Konum
Malatya
1. sorununuz ilginç gerçekten, Ayarlar-> Ortam altındaki alanları 0 olarak güncelleyince düzelmesi gerekli. Az önce güncel sürümde, denedim. Sorunsuz çalıştı. Bahsettikleri referans değer; the_post_thumbnail ilgili fonksyion yardımcı olabilir.
2. sorunuz yeterince bilgilendirici değil, tam olarak nerede takıldınız veya nerede sorun/hata çıkıyor. Kodları / hataları görmeden birşey denilmesi pek mümkün değil açıkcası. Fakat Ajax ile sayfalama mantığı ile olarak; burayı yada daha geniş bir kaynak olarak burayı inceleyebilirsiniz.
3. sorununuz ile ilgili olarak ise; en kolay ve eklentisiz yöntem buradaki adımları takip ederek yapmanız fakat, oluşan sorunların birçok nedeni olabilir. Sayfada birden fazla jquery kullanımı ile ilgili çakışma oluyor olabilir, kullanılan seçiciler ile sidebarda aynı isimde class çakışıyor olabilir.

Yaptığınız değişiklik ve karşılaştığınız yeni sorunlarla ilgili geribildirimde bulunursanız, yardımcı olmaya çalışırım.

İyi Çalışmalar,
 

RecLast

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2011
Mesajlar
123
Reaction score
0
Konum
Zonguldak/Düzce
Hocam functions da öyle birşey yazılmadı işte dediğim gibi. Fakat resmin çıkış kısmı array ile boyutlandırdım. Yani resmi farklı boyutlarda değilde direk çıkışda boyutlandırsın diye böyle birşey yaptım ondan olabilirmi acaba?
Kod:
<?php if ( has_post_thumbnail() ) { the_post_thumbnail(array(135,120), array('class' => 'b_resim')); } else { ?>
Şöyle bir kod var mesela. Bu çıkış dosyasında yani single.php yada index.php de gibi düşünün. Bu sanırım tek boyutta (kendi resmi) olarak kaydetmeme sorunu olamaz? Çünkü direk Width height ekler gibi düşünmüştüm ben.
 

RecLast

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2011
Mesajlar
123
Reaction score
0
Konum
Zonguldak/Düzce
Şuanda lazyload olayınıda hallettim tüm sorunları çözdüm fakat tek resim koyma sorunu hala devam ediyor. Yokmu başına gelen bilen? Bir türlü çözüm bulamadım...
PHP:
<?php if ( has_post_thumbnail() ) { the_post_thumbnail(array(135,120), array('class' => 'b_resim')); } else { ?>
Bu tarz bi kod heralde yapmaz değilmi ?
 

Raqe

1
İyinet Üyesi
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
615
Reaction score
8
Konum
İstanbul/Pendik
Functions php dosyasına şunu ekle

PHP:
 <?php add_theme_support( 'post-thumbnails' ); ?>

Bu kod hem yazılar (post) hem de sayfalar (page) için bu özelliği aktif hale getirir. Eğer sadece yazıları veya sadece sayfaları hedef almak istiyorsan aşağıdaki iki satırdan birini kullan.

PHP:
<?php
//Sadece yazılara Yazı Resmi özelliği kazandırmak
add_theme_support( 'post-thumbnails', array( 'post' ) );
 
//Sadece sayfalara Yazı Resmi özelliği kazandırmak
add_theme_support( 'post-thumbnails', array( 'page' ) );
?>
 

RecLast

0
İyinet Üyesi
Katılım
8 Nisan 2011
Mesajlar
123
Reaction score
0
Konum
Zonguldak/Düzce
Post larda bunlar vardı zten. Functions da yoktu ekleyince tüm sorun kalktı anladığım kadarı ile. Teşekkürler gerçekten. Sonunda bu derttende kurtuldum şuan sitem hazır gibi :)

Hocam son olarak bişey sorsam. Bende taxonomyler var. Örneğin Oyunlar diye bi taxonomy var ve yüzlerce oyun bu taxonomy de olacak. Herhangi bi sınır oluyormu bu Taxonomylerde? İlerde kasmaya yada yavaşlamaya yol açarmı?
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst