İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yeni tip tanımlanması hakkında(Type ile)

P

PeterPan

Misafir
Kitapta "kullanıcı tarafından yeni tip tanımlanması" bölümündeki kodları Visual Basic editörüne geçirdim,fakat programı çalıştırınca bu kodların sonundaki "if Ogr=Ogr2 then msgbox"Aynı Öğrenci" kısmında hata veriyor,eşittir işaretine renkli kutu koyup "Type Mismatch" yazıyor,bu neden olabilir?

Type Ogrenci
Ad as String
Sinif as Integer
end type
şeklinde modülde tanımladıktan sonra formun declerations kısmına:
dim Ogr as Ogrenci,Ogr2 as Ogrenci
yazıyorum
sonra Form_Load bölümüne:
Ogr.Ad="Ali"
Ogr.Soyad=2
sonra da iki öğrenciyi karşlılaştırmak için:
if Ogr=Ogr2 then msgbox"Aynı Öğrenci"

sitemedya

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ogrenci objectinden iki tane örnek (ogr ve ogr2) yaratmışsın ve bunları karşılaştırmak istemişsin. hata burda. örnekleri karşılaştırmazsın ama özelliklerinde bunu yapabilirsin.
yani son satır şöyle olmalıydı.
if (Ogr.Ad=Ogr2.Ad) and (Ogr.Soyad=Ogr2.Soyad) then .......
bu arada, ogrenci nesnesinde "ad" ve "sinif" tanımlamışsın. Ogr.Soyad=2 satırında "Soyad" da hatalı !!!

P

PeterPan

Misafir
Cevabınız için teşekkürler

Buraya yazarken "soyad" diye yazmışım yanlışlıkla.

Yalnız karşılaştırma ile ilgili olarak,kitapta aynen bu şekilde yazıyordu karşılaştırma satırı,kullanıcı tanımlı veri tiplerinin karşılaştırma yaparken falan kolaylık sağladığını,bu ikisini karşılaştırırken "if ogr=ogr2 then" satırının yeterli olacağını yazıyordu.Denedim denedim birtürlü olmadı,o zaman dediğiniz gibi bu şekilde karşılaştırma yapılamıyor,kitapta yanlış yazmış o zaman(ya da ben biryeri yanlış anladım ama aynen yazanı yazdım editöre)...

Ayrıca
"put #1, Ogr yazarak tek satırlık bir işlemle öğrenciyle ilgili bütün değişkenleri dosyaya yazabiliyoruz" diyor kitapta ama bunu da çalıştıramadım....

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.