İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yonja.com

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Bu yonja.com'a 1 aylık gold üye oldum. Her ay üye yapıyor otomaitk beni. Bu sizce yasalmıdır. Otomaitk üyeliği iptal etme seçeneği var ama giden gitti tabi. Benim gibi mağdurlarda olmuştur. Kredi kart ekstreme pek bakmadığımdan henüz yeni görebildim bunu :( Girmediğim kullanmadığım üyeliğin parasını ödedim 2-3 ay. Biz webmasterler bunu anlayamıyorsak normal vatandaş nasıl anlasın. Böyle manyak para kazanır bu firma...

[] Check this box if you would like your membership to automatically renew at the end of the membership period.

Bu şekil bir madde varmış. Başka bir forumdan arkadaş yardımcı oldu. Demekki bu tür sitelere üye olurken maddeleri iyi okumak gerekiyor. Bana ders oldu bu.

DoLLy

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İşte genelde beklenmeyen parasal işlemlere karşı sanal kredi kartı en mantıklı çözüm. Zaten artan bir grafik sergilemesinin sebebi de bu.

hukuki

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Evet arkadaşlar şu kullanım şartları, kullanım sözleşmesi gibi hususları bilmiyorsak bu tip yerlere üye olmamalıyız. Hoş hepimizin ilk işi bir an önce Kabul/accept tuşunu bulmak ve ona basıvermek.... Çok yanlış...

HONEYMONEY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kredi kartı ekstrene itiraz et belki değerlendirip işleme alırlar. ben bu şekilde bir harcama yapmadım de.

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
İş işten geçti artık. 2 aylık gold üye olmuşum haberim yokken. Şimdi panele girip Hesap Durumundan otomatik gold üyeliği iptal ettim. Bundan sonra çekmezler ama dediğim gibi bu şekilde birçok kişi eminim mağdur oluyordur. Birde nasıl yanlışlıkla o seçeneği seçtim hiç hatırlamıyorum :)

İtiraz ettiğimde de şöyle bir mail yolladılar;

Sayin Kullanici,

Gold uyeliginizin sectiginiz uyelik donemi sonunda otomatik olarak
yenilenmesinin nedeni, Gold uyeliginizi aktiflestirirken, "Uyelik donemi
sonunda, uyeliginizin otomatik olarak yenilenmesini istiyorsaniz bu kutuyu
isaretleyiniz." kutucugundaki isareti kaldirmadan, bu opsiyonu kabul ederek Gold
uye olmanizdir. Otomatik uyelik uzatma secenegi Gold uyelerimizin tekrar tekrar
kredi karti ve adres bilgilerini girme zahmetine katlanmamak icin talep
ettikleri bir ozelliktir.

Otomatik yenileme secenegi ile Gold uye oldugunuzda, sectiginiz uyelik suresi
sona erdiginde uyeliginiz otomatik olarak sectiginiz sure kadar yenilenmektedir.
Ornegin 7 gunluk Gold uyelik satin aldiginizda 7 gun sona erdiginde yeniden 7
gunluk Gold uye olursunuz. Eger 180 gunluk Gold uye olursaniz 180 gun sona
erdiginde yeniden 180 gun Gold uye olursunuz.

Otomatik yenilenme secenegi ile uye olmak istemiyorduysaniz tek yapmaniz gereken
otomatik odeme kutusunu bos birakmaktir. Ayrica yanlislikla ya da dikkatsizlik
sonucu otomatik yenilenme secenegi ile uye olsaniz dahi, akabinde Yonja ana
sayfanizda "Hesap Durumu"nda otomatik odeme talimatinizi dilediginiz an iptal
edebilirsiniz.

Otomatik yenilenme ozelligi ancak ve ancak uyenin kendisi tarafindan iptal
edilebilir. Bu ozelligi kaldirmak ve bir sonraki Gold uyelik aktivasyonunuzda
yeniden tum odeme bilgilerinizi manuel olarak girmek istiyorsaniz, ana
sayfanizda sag tarafta "Profilim"in altinda "Hesap Durumu" nu tiklayiniz. Acilan
sayfada "Yaklasan odemeleri iptal etmek icin buraya tiklayiniz." linkine
tiklayiniz.

Yonja'yi kullandiginiz icin tesekkurler,
Yonja Ekibi

HONEYMONEY

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
sen kredi kartının bankasına başvur , bu şekilde bir harcamam olmadı diye
6 ay içinde itirazda bulunabilirsin,ancak o sekilde olur,ben böyle bir harcama yapmadım de.onlar çaktırmadan sana 2 ay yazmışlar sende çaktırmadan itiraz et ben almadım diye bankaya,şansın yüzde 50

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
bence hiç şansın yok...üyelik sözleşmesini kabul etmişsin bir kere...ne diyeceksin ben okumadımmı diyiceksin?...Sonuç olarak yapacak bişi yok...Adamlar orada kocaman üye sözleşmesi yazıyolar her zaman okumak gerekli aksi halde böyle oluyor ne yazkki:(

M

murme

Misafir
evet bencede o secenegi iptal etmeliydin bende gold üye olmuştum o secenegi iptal ettim :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.