Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Youtube kapanması çözülüyor

tiva

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
20 Eylül 2003
Mesajlar
2,741
Açılan Konu
383
Tepki puanı
5
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Youtube’un sürekli kapatılmasıyla ilgili olarak konuştu. Yıldırım, "Bu olayın arkasında kayıtsız kazanç elde etmek var. Bir ülkede yayın yapıp para kazanıyorsan oranın kanunlarına uyacaksın. Gelip güvenlik belgesi almaları gerekiyor. Diğer ülkelerde hem bu belgeyi alıyor, hem de onların dilinde içerik sağlıyorlar. Bize gelince eyvallahı yok. Ama düzeldi iş, anlaştık. Baktılar ki kafalarına göre iş yapamıyorlar. Üçüncü dünya ülkesi Youtube’u kapatıyor demek bu işin fiyakası. Burada yasak değil, faaliyet gösterilen ülkenin kanunlarına uymak var" bilgisini verdi.
 

rosende

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
30 Ekim 2005
Mesajlar
479
Açılan Konu
116
Tepki puanı
2
bence doğru bır bılgı artık ezmesinler bizleri
 

KaRaKTeR

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
6 Temmuz 2004
Mesajlar
1,920
Açılan Konu
138
Tepki puanı
35
hangi kanunda illaki ülkenin diline göre yayın yapacaksın diyor?? demek ki binali bey kendi tabirine göre 3.dünya ülkesine yakışacak bir yetkili değil
 

Powerz

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
24 Nisan 2006
Mesajlar
207
Açılan Konu
17
Tepki puanı
0
güvenlik belgesi alacakmış peeh.. hangi devirde yaşıyoruz zihniyete bak be... internet sitesi için güvenlik belgesi :)))
 

ploop

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Ekim 2004
Mesajlar
6,964
Açılan Konu
214
Tepki puanı
0
Konum
karavan
Askerdeyken dikkat ettim, uzun dönem askerlerin tek bir eğlencesi var youtube. Youtube kapandığı zaman çarsıya çıkmayan askerler bile oluyordu düsünün :)
 

mathiaxbars

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
24 Temmuz 2006
Mesajlar
9,530
Açılan Konu
206
Tepki puanı
112
Mahellede iki tarafı barıştırıyo sanki pehh:D

Ulaştırma bakanımız konuşuyo bakarmısınız:D bide durduk yere 3. dünya ülkesi olduk
 

HoST13

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
5 Şubat 2008
Mesajlar
263
Açılan Konu
6
Tepki puanı
2
olayın ulaştırma bakanlığı ile alaksı neymiş peki?
 

MeSsO_

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
25 Ekim 2006
Mesajlar
184
Açılan Konu
25
Tepki puanı
0
Askerdeyken dikkat ettim, uzun dönem askerlerin tek bir eğlencesi var youtube. Youtube kapandığı zaman çarsıya çıkmayan askerler bile oluyordu düsünün :)

Aynen öyle bir çok arkadaşım da rastladım bunu.Çarşı izninde video yapıp video sitelerine ( başta youtube ) koyuyorlar yada yakınlarının videolarını izliyolar.
 

HoST13

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
5 Şubat 2008
Mesajlar
263
Açılan Konu
6
Tepki puanı
2
İnternet de ulaştırmaya mı giriyor.
veri ulaştırma he:D
 

ByRON

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
1,412
Açılan Konu
64
Tepki puanı
2
Konum
"Türkiye"
"Bir ülkede yayın yapıp para kazanıyorsan oranın kanunlarına uyacaksın. Gelip güvenlik belgesi almaları gerekiyor. "

Br kaç sorum var.
1- Kanunlara uymazsa para vererekte bu kanunları işlemiş gibi gösterilebilinir anlamına mı geliyor. ?
2- Güvenlik belgesi ne için? Masrafı nedir? Bizim sitelerimiz den neden istemiyorlar da youtube den istiyorlar. ?
3- Yakında Yuotube, Google, Hotmail, Yahoo gibi sitelere Türkiye hizmetini para karsılığında mı verdirecekler ?



Saçmalık
 

UnPoo

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
446
Açılan Konu
19
Tepki puanı
3
Konum
Dünya
demekki parayı bastıran iş yapacak (!) bu işin sonucunda olanlarda var ne olacak onşarda parayı bastırıyoruz diyecek. işi maliyete dökünce işler karışır ozaman bizim siteleride yurt dışı engellesi,n böyle saçmalıkmı olurmuş.

her şey paramı?

bakın youtube neden yasaklandı? Atamıza hakaret edilen içeriklerden görüntülerden yasaklandı ve gibi şeylerin olmasından yasaklandı. Şimdi adamlar basacak parayı bunları yayınlayacaklarmı. bu işin ucu çok feci bir şekilde birilerini yakacak ama bakalım binali beyler ozaman ne diyecekler buna.

aklıma gelen okadar komplo teorileri okadar sorular oldu ki bunları burada yazmak uzun sürecek şimdi. bu youtube olayı bu şekilde çözüleceğine hiç çözülmesin bence daha iyi olacak bunlar. bu bizi resmen 3. değil 4. dünya ülkesine sürüklemekten başka bir şey değildir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Permission

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Açılan Konu
327
Tepki puanı
3
Konum
izmir
ya arkadaşlar bence kanunlar ve güvenlin belgesi konusunda haklı ulaştırma bakanı olması youtube hakkında yorum yapamıcagı anlamına gelmez biraz mantıklı konuşalım.

öncelikle youtubenin türkiye üzerinden haksız kazanç elde ettiğini cok cok kesin ortada kazanılan para vergisiz abd ye gidiyor.

neden fr.youtube.com - de.youtube.com - nz.youtube.com - nl.youtube.com - mx.youtube.com - it.youtube.com vsss bunlar varde neden tr.youtube.com yok neden yok türkiyeye vergi vermediği için diger ülkelerede ofisleri olan bir site ve şirkettir.

ha bu vergi versinler istediği video yayınlasın anlamını taşımıyor. Vergi verdiği ülkede güvenlik belgesi imzalayan şirket öle her videoyu yayınlamaya cesaret edemez. Maddi yaptırımlar uygulanır şirket için.
 

Permission

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Açılan Konu
327
Tepki puanı
3
Konum
izmir
güvenlik belgesi alacakmış peeh.. hangi devirde yaşıyoruz zihniyete bak be... internet sitesi için güvenlik belgesi :)))

sen hangi devirde yaşıyorsun acaba merak ettim. sana göre o zaman vergi levhası neymiş ya peh telif hakkı alacakmış peh oda neymiş.

böyle zihniyetle yaklaşmayın lütfen herkes kişisel site yapmıyor kurumsal sitelerin uluslarası yayın yapan sitelerin başka ülkelerin kanunlarına uygun şekilde yayın yapıcagını tebli eden bir belge alır.

o güvenlik belgesini youtube almış olsaydı işte o atatürke yapılan hakeret videoları ne yayınlanırdı nede onu yapan kişi elini konulu sallayarak gezerdi. Agır yaptırımlara carptırılırdı şirket için

o zaman bankaların post için aldıkları güvenlik sertifikasıda sacmadır. Herkes güvenilir cünkü demi.

herşeyi bu kadar basite almayın.
 

UnPoo

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
446
Açılan Konu
19
Tepki puanı
3
Konum
Dünya
Permission vergisini alsın buna bir şey dediğimiz yok ama yazımda ne dedim (!) kapanma sebebi dedim ben. Kapanması Atamıza hakaret içeren görsellerden dolayı oldu şimdi bu adamlar biz size parasını ödüyoruz derse bu görüntüleri yayınlamaya müsade edecekler. İşin kötü tarafı budur. Bu türde düşündüğün zaman bakalım ne tür haberler yayınlanacak neler olacaktır. Ortalık tek kelime ile karışır bence.

Para meselesinde her siteden her yerde para alınmaz bu vardır. Bizim sitelerimizden yurt dışında iş yapanlar reklam alanlar reklam satanlar var bu şekilde kazançlar elde ediyoruz ve ozaman abd de bizden vergi isteyecek demekki. Yada yurt dışından sunucu alıyoruz birşeyler alıyoruz o zaman bunlarıda takip edip bizim vatandaşlarımıza satış yapıyorsunuz deyip vergi alacaklar demektir. En basit örnek GoDaddy acaba okadar domain satıyor ve bunun karşılığında Türkiyemize ne ödüyor çok merak ediyorum.Bunların yanında host reseller sunucu vps bir çok satışı varki dünyanın parasını kaldırıyorlar adamlar sadece bizim Cennet Vatanımızdan.

Vergi meselesinde böyle büyük yerlerden para talep etsinler ama bence bu olayı öncelikle youtubedeki o hakaret videolarını hallettikten sonra yapsınlar ve hatta baya sonra yapsınlarki ortalıkta farklı şeyler olmasın.
 

cakirx

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
8 Haziran 2006
Mesajlar
1,464
Açılan Konu
96
Tepki puanı
12
Konum
deviantart
En azından türkiyede çıkan müzik albümleri saatler sonra youtube de yayınlanıyor, sırf bu yüzden bile bir çok yaptırım uygulayabilir devlet veya yayın sahipleri.

@UnPoo: Güvenlik belgesiyle verginin ne ilgisi var zaten güvenlik belgesinin amacını Permission yazmış türkiye ve türkçe içerikli videoların daha sık denetimden geçmesini sağlamak. Şuan abd li bir şarkıcının mp3 yükleyin 1 saat sonra yayından kaldırırlar sonuç: eğer türkiyeyede yayın yapacaksanız diğer ülkeler gibi denetimde ve uygulamada öncelik tanımalısınız.
 

Permission

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Açılan Konu
327
Tepki puanı
3
Konum
izmir
işte türkiyenin kaydettiği nokta güvenlik belgesinin aldırmaması ve buda zararlı veya kanunlara yasak videolar yayınlandıgında kaldırın demekten ve erişimi engellemekten başka elimizden bişi gelmiyor.

neden fransada veya başka avrupa veya güvenlik belgesi aldıgı ülkerlerde bu tür kanunlara aykırı videolar yayınlanmıyor yayınlansa bile kaldrılması 1-2 satte oluyor.

Ben devlette özellikle beklediğim uluslarası yayın yapan sitelerin kafasına göre iş yapmasını engellicek yönetmelikler devreye bir an önce girmesi.

Kozları eline alması şart.
 

UnPoo

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
10 Mart 2008
Mesajlar
446
Açılan Konu
19
Tepki puanı
3
Konum
Dünya
Arkadaşlar ben anlatamadım yada anlatamıyorum.

Güvenlik belgesinin vergiyle heralde bir ilgisi yok ama önemli olan da aynı anda bu ikisinden birden bahsedilmedisidir diyorum. İlk olarak kardeşim güvenlik meseleni hallet sen ardından verginden bahset. Çünkü kapanma sebebi videolar ve bir nevi güvenlik olayıdır. Ve ilk etapta da Atatürk hakkında hakarek içerikli yayınlardır. Şimdi sen bunu ilk olarak halletmeden vergilerden ödemelerden paradan bahsedersen yanlış anlaşılır ve olay para yönüne döner. Ozaman herkes diyecek parayı bastıran düdüğü ( kendilerinin kornası bu ) çalar. Bunlardan bahsediyorum ben siz değerli arkadaşlarıma :)

Yazacak çok şey var ama uzacağı için nokta koyuyor kırdıysam eğer özür diliyorum.
 

Permission

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Aralık 2004
Mesajlar
6,458
Açılan Konu
327
Tepki puanı
3
Konum
izmir
Arkadaşlar ben anlatamadım yada anlatamıyorum.

Güvenlik belgesinin vergiyle heralde bir ilgisi yok ama önemli olan da aynı anda bu ikisinden birden bahsedilmedisidir diyorum. İlk olarak kardeşim güvenlik meseleni hallet sen ardından verginden bahset. Çünkü kapanma sebebi videolar ve bir nevi güvenlik olayıdır. Ve ilk etapta da Atatürk hakkında hakarek içerikli yayınlardır. Şimdi sen bunu ilk olarak halletmeden vergilerden ödemelerden paradan bahsedersen yanlış anlaşılır ve olay para yönüne döner. Ozaman herkes diyecek parayı bastıran düdüğü ( kendilerinin kornası bu ) çalar. Bunlardan bahsediyorum ben siz değerli arkadaşlarıma :)

Yazacak çok şey var ama uzacağı için nokta koyuyor kırdıysam eğer özür diliyorum.

vergi ile güvenlik belgesi arasından fark yok. Şöyle anlatayım. (bildiğim kadarı ile )

Güvenlik belgesini alması şirketin o ülkeye belli bir ödeme yapamsı demek buda ne olur o ülkeye ofis acması buda oluyorki o ülkeden gelirinden vergi vermek zorunda ofis acmadıgı için kazanılan para direk abd gidiyor vergi vermeden

Anlıcagın güvenlik belgesi aldırarak hem kaanclardaki vergi takibi hemde sitedeki yasak ve kanun dışı yayınların önüne gecmek

güvenlik belgesi olmadıgı için vergide kacırsa kanun dışı içerik sunsada başka ülkede oldukları için yaptırm olmuyor.

“İnternet suçlarıyla ilgili son çıkan kanuna göre bu tür sitelerin bizden 28 Temmuz’a kadar ’yer sağlayıcı belgesi’ alması gerekiyor. Belgeli siteler, sakıncalı bir içerik koyulması durumunda TK’dan gelen uyarı ile 24 saat içinde bunu kaldırırsa kapatılmayacak. Telekomünikasyon Kurulu (TK) Başkanı Tayfun Acarer"
 
Üst