İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Yurtdışı alışveriş (Alibaba)

GNeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Merhaba,

Bir ürün beğendim ve ufak bazda toplu olarak bir satın alma yapmak istiyorum. Bunun için bilgilerinizden ve tecrübelerinizden yararlanmak istedim.

1) Telefon veya Dijital aksam/gereç Türkiye'ye girdiğinde kargo parası + ücret mi ödeniyor ?

2) Kargo ile (DHL Express) adrese teslim veya şubeye teslim seçeneğinde (yurtiçi iştiraki ile) kargo parasından hariç ücret ödenmekte midir?

3) Ortalama bir telefon kargo ücreti (Amerika - Türkiye arası) ne kadardır?

4) Telefon alsak eğer, Türkiye'de yasal olarak kullanmak için hangi işlemlerden geçmesi gerekir; bu işlemlerin basamakları ve maliyetleri neler olur?

Ayrı ayrı veya tümleşik cevaplar alabilirsem çok sevinirim. Benimle birlikte birçok kişiye yardım edeceğinizi unutmayınız :)

webrlis

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
turkticaret aliaba ile ortaklık kurdu. türkiye için destek veriyolar. belki turkticaretin danışmanlarından bilgi alabilirsin.

falsealarm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Telefon'dan kastin sanirim cep telefonu. Yurtdisindan sokulan telefonlar pasaport'a kaydedilip, daha sonraki yasal islemleri tamamlanmadigi takdirde en fazla 30 gun calisir. IMEI klonlama, etc. gibi cozumleri var fakat ugrasmaya deger mi bilemiyorum. Sahis olarak pasaporta kayitli 5 elektronik cihaz sokma hakkin var diyorlar. Turkiye ziyaretlerimde ihtiyacim olmadigi icin denemedim ama gecerli olsa gerek.

Bu maalesef senin isine yarayacak bir durum degil. Ithal ettigin urunun beyanini yapip yurda yasal yollardan sokmak istersen gumruk vergisine tabii tutulursun. Bu noktada ise fiyat cazibesi kaybolacaktir.

Ayrica Alibaba halen deneyimsiz alicilar icin korkunc bir tuzak olusturuyor. Ozellikle iPhone, iPod, etc. gibi revacta olan elektronik cihazlari sunan her 10 saticidan 9'u Nijeryali, Ukraynali uc kagitci. eBay'de PowerSeller'im ve cok uzun sure mal almak icin AliBaba uzerinden arastirma yaptim, ne yazik ki cogu ciddi sonuc getirmedi. Daha onceden deneyimli oldugum icin uc kagida gelmedim ona seviniyorum.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.