İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yurtdışında server kurmak(evde)

F

foxxx

Misafir
merhaba bir yerde yurtdışı adsl fiyatlarını gördüm..

RESİM İÇİN TIKLA

avustralyada tanıdıklarım var orda upload 1000 K imiş..

mesela 5000 K upload hızı olan internet bağlatıp 2 tane server koysam iyi performans verirmi??

yada örneğin 2 tane server için ne kadarlık bağlantı gerekli..

yorumlarınızı bekliyorumm

D

dnturkey

Misafir
Avusturalya'da limit var. 10 Gb.

işine yarayacağını sanmıyorum.

F

foxxx

Misafir
o download limiti uplaod ta limit yokturr

kimse niye yorum yapmıyo yaa bu konuda adminnn sen yorum yap bari konunun kısmeti açılsın

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Avustralya daki ADSL IP lerine bakarsanız hepsi dinamiktir. Yani değişken. Kimse evinde sunucu kurmasın diye yapılıyor bu zaten.

F

foxxx

Misafir
statik ip alınır bir çaresi bulunur yani elbet bir script yazılır ip değiştikçe eski ip yerine yenisi ayarlasın diye

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
foxxx' Alıntı:
statik ip alınır bir çaresi bulunur yani elbet bir script yazılır ip değiştikçe eski ip yerine yenisi ayarlasın diye
Name Server lar içinde yazabilirsen, paylaşırsın burada.

F

foxxx

Misafir
ben yazamam öyle bir script ama yazabilen çıkar
burda konuştuğumuz o değilki bağlantı hızı

D

doLob

Misafir
sabit bi yerden host alinip script yazilarak surekli degisen bu ip ile guncellenebilir

bakiniz www.no-ip.com yuklettigi ufak bi programcikla bunu yapiyor. ben bu islere ilk basladigimda kendi baglantimi kullandirtiyordum oldukca guzel bir site

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sorunda bu zaten. Statik IP alamazsan; server, gerçek anlamda server olarak çalışamayacağı için hiçbirzaman bu bağlantı hızını test edemeyeceksin.

Herneyse, Kolay gelsin..

F

foxxx

Misafir
allahım yarabbim derdimi anlatamadım sana
soru şu avustralyada 2 server kurmak istesem en az kaç bin K upload hızı olan bağlantı almam gerekir..

D

doLob

Misafir
kuracagin siteye, hedefledigin hit e gore degisir bu rakam

misal olarak gunluk 1000 kisinin girdigi bi sarki sozu sitesi acacaksan 512K hiz bile sana yetecektir ama gunde 10.000 kisinin girdigi bir download sitesi acarsan 10-15Mbit server ancak isini gorur.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
doLob' Alıntı:
kuracagin siteye, hedefledigin hit e gore degisir bu rakam

misal olarak gunluk 1000 kisinin girdigi bi sarki sozu sitesi acacaksan 512K hiz bile sana yetecektir ama gunde 10.000 kisinin girdigi bir download sitesi acarsan 10-15Mbit server ancak isini gorur.
dolob a ek olarak,

Sitendeki online kullanıcı sayısını örnek vereyim. Diyelim 10 kişi online, aynı anda gezerken toplam bağlantı çıkışını ortak kullanacaklardır. Bu rakam ne kadar artarsa aynı anda yüklemeler o kadar artacağı için sitenle doğru orantılı bir hız işini görür. 512 up lı bir bağlantı alırsın önce. Yetmiyorsa artırarak en uygununu bulabilirsin. Türkiye deki çoğu co-location firmaları 512k hat veriyor.

D

doLob

Misafir
ben mesela bu www.no-ip.com sitesi ile gunluk yaptigim islerin hicbirini aksatmadan bir hesap acip 256K baglantim ile 250 tekilli bir siteyi hicbir sorun yasamadan host ediyordum (kendi makinamdan 128mb ram li celeron 700 islemcili)

konu acarken server kurmak diye belirtmisin ama soyle birsey var bircok server ve hat secenekleri var olay tamamiyle senin hedeflerine gore degisir hedefin neyse serverinde o olmali

F

foxxx

Misafir
dolob site yayınını nasıl yapıyorsun bende keysmart 4 portlu ethernet modem var apache kurdum bilg e port açmam lazımmış galiba nasıl yapacağım bunu bilmiyorum yardımcı olursan sewinirimm

D

doLob

Misafir
oncelikle firewall ayarlarindan portlari acman gerekiyorki gelen kisi o port uzerinden senin bilgisayarina baglanabilsin

apache kurduysan http://ipadresin/klasor/ yazdiginda bu kisiler senin bilgisayarina baglanip o dosyalari gorebileceklerdir. eger statik bir ip ye sahip degilsen no-ip.com adresi bunu bir program sayesinden xxx.no-ip.com gibi bir domain ile statik hale getiriyor. deneme amacli bu tur bir site acabilirsin

D

doLob

Misafir
portlar zaten acik olacaktir buyuk ihtimalle

yapman gereken birine test ettirebilirsin mesela apache ye herhangi bir dosya atip ip adresini bir arkadasina verip erisim saglayip sagliyamadigini sorarsan cevabimizi almis oluruz

F

foxxx

Misafir
portlar açık değill bir kişiye verip ip adresimi(whatismyip.com dan baktım) denettim olmadı

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
foxxx' Alıntı:
hangi portları açmam gerekli birde nasıl yapabilirim??
80. portu kendi iç ip ne yönlendireceksin. Modem kontrol paneli içinden Nat ya da Virtual Servers bölümünde olmalı.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.