İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

yurtdışında server kurmak(evde)

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
3 port alanına da 80 yaz. TCP seçili kalsın. Host IP adresinde büyük ihtimal "10.0.0.3" tür. Host IP adresin iç ip adresindir. Ağ bağlantının statüs bölümünde, destek sekmesi altında bulabilirsin bu bilgiyi.

D

doLob

Misafir
public ve private de 80 yaz
Host ip adress yerine kendi ip ni yaz 10.0.0.x seklinde olacakti ozelliklerden x yerine kendi ipni gorebilirsin
x in ne oldugunu ogrenme icin
"baslat -> calistri -> cmd" yaz cikan ekranda ipconfig yaz ve gerekli x i bul

D

doLob

Misafir
neresi farkli ??

ikiside ayni yola cikiyor hangisi kolayiniza gidiyorsa onu yapin

F

foxxx

Misafir
yaptım ve ayarları kaydettim
kendi ip adresimi browser a yazınca modem in login penceresi çıkıyor şimdi ne yapmalıyımm

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İç ip adresinizi yazarsanız takılmazsınız. Dış ip adresinizden girmek isterseniz Firewall a takılacağınız için modem penceresi çıkar. Sizle aynı ağ a bağlı olmayan bir bilgisayardan denemelisiniz.

Ben denedim olmamış sanırım. Modem in Nat sayfasınıda görebilir miyiz?

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Virtual server a iç ip adresinizi yanlış yazmadıysanız olması lazım. Modem konsolunu kapatın, Modem kapatıp açın, tekrar virtual server bölümüne girin. Eklediğiniz port listede varmı kontrol edin. Yok ise tekrar ekleyin ve modemin biryerinde save settings gibi birşey arayın. Ayarları modeme kaydetmemiş olabilir.

D

doLob

Misafir
sen apache nin hangi surumunu veya hangi paketini kurdun?

www gibi bir dizinin olur oraya koydugun dosyalari http:\\ipadresin\klasor seklinde link verdiginde erisebilirsin. yani o klasorun icine herhangi bir test klasoru acip deniyebilirmisin

F

foxxx

Misafir
cmd-ipconfig yazınca ip adresi 10.0.0.3 diyo varsayılan ağ geçidi 10.0.0.2 diyo
ben 10.0.0.3 yazdım..

ayarları kaydettim ve modemi yeniden başlattım..

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
doLob' Alıntı:
sen apache nin hangi surumunu veya hangi paketini kurdun?

www gibi bir dizinin olur oraya koydugun dosyalari http:\\ipadresin\klasor seklinde link verdiginde erisebilirsin. yani o klasorun icine herhangi bir test klasoru acip deniyebilirmisin
Sorun kendi bilgisayarına dış ip adresi ile bağlanmasından kaynaklanıyor.

10.0.0.3\ yazdığında sorun düzelecektir. Kendi dış ip nizden bağlanamazsınız. Firewall engeller.

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
IP adresiniz gibi özel bilgileri foruma göndermeyin. Güvenlik sorunlarına neden olmakta.

Panele tekrar girip, virtual servers ın yeni bir resmini çekebilir misiniz?

D

doLob

Misafir
foxxx' Alıntı:
www.sanalkantin.com/nat.JPG --nat sayfası burda..

dolob klasor yazdığın yere ne yazıcazz

bu arada trexta sen nasıl denedin??
moderator oldugu icin ip adresini gorebiliyor buyuk ihtimalle oradan test etmistir.

ayrica ben hala nerede takildigini anlamis degilim bu ayarlari yaptiktan sonra sorun kalmamasi gerekiyor

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Buradan sonrası sanırım bilgisayar ayarlarınız ve web server ınızla alakalı. Konu çok dağıldı ve chat ortamına döndü. Yardım edip konuyu silme niyetindeydim. Özelden ya da msn yoluyla yardım almanızı öneriyorum.

Kolay gelsin.

F

foxxx

Misafir
tmm teşekkür ederim bizim iş başka bahara kaldı herkese ii sabahlar artıkk

D

doLob

Misafir
apache nin calistigna eminmisin?

birde guvenlik duvarin kapalimi?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.