İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Zend Studio/Encode/Decoder/Optimizer ..??

ZeuQma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Zend ürünleri ile ilgili olarak bilgi verebilecek arkadaslara lütfen kurulum ve kullanımları ile ilgili bilgi versinler. Ne oldukları hakkında fikrimiz var fakat bir türlü kullanamadık. Ben EasyPhp kullanıyorum ve buna Zend Studio'yu adapte etmek istiyorum. Hep Editörünü hemde Encoder, Decoder'ini filan da kullanmak istiyorum fakat türkçe bir tane site bulamadım açıklama yapan. Forumlarda zend diye arattığımızda ise hiç alakasız 2003 tarihli yazılar çıkıyor. Ayrıca birşey daha söylemek istiyorum, Tüm forumlara dikkat ettim sorulan soru ile devamındaki cevaplar arasında çok fazla anlam kopmaları ve çok gereksiz tartışmalar bulunmakta. Eğer amacımız forumda bilgi paylaşımı ise LÜTFEN (en azından bu topic'de) gereksiz tartışmalar yapılmasın. Teşekkürler...

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Zend Encoder cok pahali bir yazilim oldugu icin ragbet yok heralde Turkiye'de, ondan pek tartisma platformu olusamiyor. Turck'un encoder ve decoder'i var ucretsiz dagitiliyor bildigim kadariyla.

ZeuQma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Angelo yardım için teşekkür ederim ama verdiğin adreslerden ikincisinde öğrendiğim kadarıyla bunu web server'a kurmamız gerekiyor ki bizim öyle bir lüksümüz yok maalesef, her zaman en yaygın olan program kullanılır çünkü sorunsuzca çalışır. Zend php çekirdeğini geliştirdiği ve apache ile nerdeyse birlikte çalıştıkları için her yeniliği apache ile veya apache yeniliğini zend yani php ile görmek mümkün dolayısı ile zend dışında başka bir programcı ile çalışmak için geçerli bir sebep ve yetkimizin olması gerekir. Yani kısaca şuan için mümkün degil, ayrıca yine okuduklarıma göre kodların decode edilmesi de mümkün.. Yine de teşekkürler..

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
73
Zen urunlerini kullaniyorum. Eger ciddi olarak piyasaya urun cikartacaksaniz ve kaynak kodunu saklamak istiyorsaniz, kesinlikle Zend urunlerini kullanin. Zend encoder cok kullanisli ve fonsiyonel bir encoder, ben cok memnunum.

Zend cache (Parrot engine e benziyor biraz) hem kodu derleyip sakliyor hemde compression ozelligi ile hizli yuklenmesini sagliyor. Web arayuzu cok kullanisli.

Zend Studio yu fazla kullamadim, ama kullananlar yeni versiyonun fena olmadigini soyluyorlar.

Zend firmasi mmcache'i kodlayan kisiyi bildigim kadari ile firmaya katti, bu nedenle mmcache in ileriki versiyonlari uretilmiyor, ama halen PHP 4 ile calismaya devam ediyor, eger sadece cache kullanacaksaniz mmcache ucretsiz ve cok iyi calisiyor, oneririm.

Zend urunlerini almak istiyorsaniz ve firmaniz small business kapsamina giriyorsa, fiyatlar oldukca uygun.

H

hostcu

Misafir
bide ioncube var o zend den daha fazla kullanıluyor diye biliyorum ben

ZeuQma

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
iyinetadmin Zend Encoder ile ilgili biraz aciklama yaparsaniz sevinirim, kullanim ile ilgili tavsiye edecekleriniz nelerdir?

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.