İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ziraat Bankası İnternet Bankacılığı Kullanan ?

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Arkadaşlar Ziraat bankasının internet bankacılığını kullanan varmı aranızda ? Garanti'den pek memnun değilim. Ziraat EFT'de felan ne kadar kesiyo bilginiz varmı ?

Edit : Bu arada Yıllık kart aidatlarının alınması yasal bi uygulama değilmiş. Ama ben garantide yıllık 30 lira hala ödüyorum ?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Dipnot:
Bu yıllık kart ücretlerinden kurtulmak için otomatik ödeme talimatı ( galiba 2 tane ) vermeniz yeterli oluyor, birçok bankada da bu uyugulama var herhalde.

EFT ücretleri için ise bankaların wap hizmetleri kullanıldığı zaman ücret alınmıyormuş. Bilgisayardan wap bağlantısı gibi girip kullanılabilir.

...::LorD::...

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
ziraatte eft ücreti 0,16 gayet uygun. 3 ayda bir 7.5 lira hesaptan kesiyor. pc'den wap kullanabilmek için firefoxun bir eklentisi var onu indirmeniz gerek.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
Bu 3ayda bir 7.5 lira kesmesinin nedeni ne ? Mesela garanti yıllık kart aidatı olarak 30 lira kesiyor. İş bankası 25 lira. 2007 yılında 2 avukat bu nedenle iş bankasına dava açmış ve kazanmış. O alınan paralar yasal değilmiş. Mesela iş bankası kartımda var. Kafasına göre kesiyor. Çok bilirim durup durrken 50 liramın yok olduğu. 2 lira 3 lira sürkli yok olduğunu. İşte benim öğrenmek istediğim bu kesilme işlerinden kurtulmak .

abasaran

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Zirrat Bankamatik kartım var,
online işlemler için açtırmak zor oldu biraz,
telefondan halledemeyip şubeye gitmek zorunda kaldım.
eft'de 1tl kesiyor diğer bankalar gibi.

kart ücreti olarak şunu diyebilirim,
eğer imzaladığınız sözleşmede yıllık kart aidatı
kart kullanım ücreti veya buna benzer bir ibare var ise,
siz de bunun altına imza attı iseniz, artık yasaldır.

ama şöyle bişeye şahidim,
bir akrabam, maaş kartı almış sümer bank kapanmadan önce
bu banka da kapanırken devir olarak hsbc{yanlış hatırlamıyorsam {finans da olabilir}}
bankasına geçmiş.. tabi yeni bankada kart kullanım ücreti var
ancak önceki bankada bu ücret yoktu..
dava açarak alınan tüm kart kullanım ücretlerinin geri
iadesini almıştı..

yani iş sözlemenizde biter.
bankanız web sitesinde sözleşme örneği olabilir.

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
İstanbul Barosu avukatlarından Hasan ve Cihan Büyük kardeşlerin İş Bankası bankamatik kartları yıllık aidat ücreti 30 YTL kesildiğini fark etmesi üzerine, Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'ne yaptıkları şikâyet karara bağlandı. İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi kartlardan alınan ücretin geri ödenmesini kararlaştırdı. Avukat Hasan ve Cihan Büyük kardeşler İş Bankası bankamatik kartları için yıllık aidat ücreti adı altında 30 YTL paranın hesaplarından kesildiğini fark etti. 2 Şubat günü kardeşler Bakırköy Kaymakamlığı Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'ne kesilen yıllık aidatların ödenmesi için başvurdu. Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'nin kartlardan alınan 30 YTL'nin geri ödenmesine karar verdi. Banka avukatı Bora Durmaz, Tüketici Sorunları İlçe Hakem Heyeti'nin kartlardan alınan 30 YTL'nin geri ödenmesi kararına itiraz ederek 5 Nisan'da İstanbul 4. Tüketici Mahkemesi'ne dava açtı. 28 Haziran'da toplanan mahkeme, İş Bankası'nın talebini reddederek, itiraz yolunu kapatıp kartlardan alınan ücretlerin geriye ödenmesi yönünde karar verdi. Bankanın, "Bankacılık hizmetleri sözleşmesi" gereği ücret alındığını savunmasına karşın, avukatlar sözleşmedeki maddenin haksız olduğunu iddia ettiler.

Şimdi arkadaşlar benim bu yazının sonlarından anladığım İş bankasının Sözleşmesinde bu madde var. Fakat bu iki avukat bunun haksız olarak alındığını legalpara ederek bunun yasal olmadığını kanıtlamışlar.

abasaran

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
@Sir iş bankası bu dönem aldı {temmuz 1'de}
ancak bu karardan dolayı mı yoksa, genel bir karar mı
tam emin değilim alınan dönem hesap tutarı
geri iade edildi..

{hatta hesapta 19,90TL vardı birden 0olmuştu :) }

hesap özeti ekte:

webkare

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
İş bankası bankamatik kartımdan zaten sürekli para kesiliyor anlamadım gitti. Bi 50 lira gitti bi 30 bide 26. Ufak tekfek 2-3 liraları hiç saymıyorum bile. Ve bu oyle birkaç senede olan şey değil. 2-3 ay içerisinde alınan para bu. Bende kullanmıyorum zaten attım bi kenera duruyor.

Neyse artık bide ziraatı deniyelim. İnşallah onda sorun yaşamam.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.